[Eski] OSX 10.3.9...!!!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

aykut gurel

Yeni üye
hanımlar,beyler 10.3.9 a update olduğumdan beri 2.0 G5 imde 1.25 G4 ümde bugüne kadar görmediğim ve duymadığım şeyler yapmaya başladı anlatsam şapkanız uçar.sakın update olmayınız ...6 saattir Mac lerimi 10.3.7 ye geri döndürüyorum.ilk makineyi bitirdim tüm sıkıntıları düzeldi garibanın..aman ha 10.3.9 dan uzak durun...

10.3.9 la çuvallıyanlar TOP 5....
Pro-Tools
Cubase SX 3
Logic 7.1 Pro
Reason 3
Toast .....

kısaca kullanılabilecek herşey.....

çok ilginç bende herhangi bir sorun oluşmadı. power updateini yaptınmı? g5lerin bioslarıda update oluyor powera ses gelinceye kadar açılışta basılı tut falan diyordu? Bende 2 g5tede herhangi bir sorun yok.

herşeyi denedim toplamadı...sana küçük bir örnek..Pro-Tools un 1-2 nolu output u diğer 30 output tan 4 dB fazlaydı , inanılır gibi değil.. bu bile oldu anlıyacağın...

çok ilginç valla inan bana bende iki makinedede hd2 6.9 ve logic7 yüklü sabah akşam kapandıkları bile görülmemiştir. Şuana kadar en ufak bir sorun dahi yok çok şükür. Umarım sorunu kısa sürede çözersin.

bence arastırmaya gerek yok.bence bize tiger satmak için Apple ın yaptığı her zamanki cheap numaralardan biri...en stabil çalışanda bence 10.3.7 iki makineyide döndürdüm zaten.

Aykut üstad, benim DAW hâlâ Windows XP Service Pack 1 (oysa 2 çıktı, neredeyse 3 çıkacak), Pro Tools da 6.7'ye yeni upgrade oldu, o da sırf LE'de yeni sunulan Beat Detective için, yoksa 6.4'ten bir şikâyetim yoktu. 6.9 çıkmış geçenlerde, indirdim ne olur ne olmaz elde bulunsun diye ama yüklemedim bile. Gerek yok, mevcut olan gayet güzel çalışıyor çünkü.

Bazan ilham kesiliyor, sistemi kurcalayıp ince ayar çekince herşey daha iyi olacakmış gibi bir psikolojiye girip yapıyoruz öyle şeyler, sonra 10'da 9 birşeyler kötü gidiyor, ortalık çöküyor, haydaaa al herşeyi bir daha baştan. Günleri gidiyor insanın sistemi eski haline döndürebilmek uğruna.

Halbuki hani derler ya, "kurcalama, bozarsın". Aynen öyle.

Neme lazım. Ain't broke, don't fix it.

kardeşim aynen öyle,PT li Mac i topladım 1 gün gitti.şimdi Logic li Reason lı Mac teyim 1.5 gün oldu yolun yarısına gelemedik...Bi de Reason u 3 yapıyım dedim hay elim kırılsın...Propellerhead in kabul ettiği bug larda diyorki windows da bazen browser system hard disk i dışındaki hard disk i gormezmiş...Mac için boyle bi rapor yok.. ama bu arıza G5 te benim başıma geldi inanamıyorum..10.3.7 yaptım hala sound lib. disk imi gormuyor..bide diyorki yeni browser ın locations penceresine istediğimiz folder ı drag edebilirmişiz...bende oda olmuyor çıldırmak işten değil...bu aralar bendemi var bi cenabetlik anlamadım..tuttuğum elimde kalıyor....

reason daki problemi buldum anasını satıyim...bu kadar mı kötü code yazılır yahu..browser da Hard disklerin görünmüyor ama admin olduğun adını seçersen hard diskler onun altında çıkıyor...yahu japonlar bile bu kadar kötüsünü yapmamışlardı yemin ederim....
bu bitti gelelim logic e ooof of sabahlığız yine

Elin gavuru iste boyle kod yazar beyler. Zamaninda yetistirecegiz diye boyle bug'li kodlari piyasaya surerler :)

Neyse insallah sizi bu gavur programlarindan kurtaracagiz gun gelecek :lol:

Logic forumlarina gore 10.3.7 ve 10.3.8 le stabil calisan insanlar cok.10.3.9 dan uzak durmak gerekiyor,Tiger ciktigi icin 10.3.9 un buglari duzeltilmeyecek bildigim kadariyla..Logic 7.1 update inden memnun olanlar cogunlukta..Bu arada Tiger ile calismaya baslayanlar var fakat bence daha beklemek lazim...
Bu arada tam setup in nedir ozbanica?HD2 nin yaninda core audio icin ikinci bir kart varmi sisteminde?

coreaudio olarak m-audio 1810 kullanıyorum. Çok şükür sorunları düzelttim. bi tek derdim kaldı oda pcde yaptığım çalışmaları midiye çevirip logic7ye aktardığımda logic görmüyor. cubase saveini macde açıp macde midiye çevirdiğim zaman sorun yok ama nedense pcden midi yapınca olmadı bir türlü. bu konu hakkında fikri olan varmı?

Geri