[Eski] PRESONUS StudioLive 16.4.2

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar,

Bu ürün ilgimi çekti arkadaşlar. Preamplarının kalitesi ve efektlerin istikrarını merak ediyorum ? Bir de, bu konsoldaki FatChannel'ın kalitesi hakkında bilginiz varsa çok sevinirim(genel sound kalitesi).2000 dolara fazla birşey beklememem gerektiğini biliyorum ama ilgimi çekti işte.

Almanca forumlarda okuduklarim hep olumlu seyler.

Ses kalitesi güzel,cünkü Presonus Soundkartlari'da zaten kaliteli.
Effekt ve dynamic Prozessor'larda gayet güzelmis.

Simdi Software Update yapmislar ve Master cikisa birde Graphic EQ koymuslar.

Tek eksi Motorfader olmamasi.Hafizaya aldiginiz volüm ayarlarini ama size isik yardimiyla gösteriyor ve volüm sürgülerini oraya cekiyorsunuz.Oda o kadar sorun degil.

2000$ iyiymis.
Burada Musikhaus Thomann fiati 2222€:)

Güzel olani bir Fireware kablosu ve gönderilen Software ile (Ayni zamanda Cubase,Logic ...uyumlu)18 kanal(16+2Master mix kanali)kayit alabiliyorsunuz.Resmen 18 kanal hücum kayit ses karti.

4 tane mikseri birbirine baglamaniz mümkün.Baglanti icin sadece Fireware kablosu yeterli.

Iki tane almayi gözüme kestirdim:)

Hadi yaa,

Çok güzel haber bu Erdoğan. Ben bu aralar sistemimde ciddi bir değişikliğe ihtiyaç duyuyorum. Ve USA sweetwater fiyatı gerçekten çok iyi. Master out'a Eq nun sonradan eklendiğini şimdi senden öğrendim.

Listemde bu ürün de olacak çünkü canlı uygulamalarda da tatmin edici görünüyor ve açıkçası gittiğim yerlerde ki ekipmanlara hassas işleri bırakmak istemiyorum.

İlgili yanıtın için çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim Erdoğan. Peki, sen bu masayı 01v96 ile kıyaslasaydın neler söz konusu olurdu?

Açıkçası Presonus 6 Aux out veriyor ama 01v96 4 out veriyor diğer 4 aux internal effects için ki onlarında hepsini 96 Khz. de kullanamıyorsun(gerçe bu bence bir sorun değil genelde ama bazen bayaaa ciddi bir şekil de lazım olabiliyor, her zaman ihtiyacım olmuyor 4 aux da effect kullanmaya ama olunca da elimin altında olmasını isterim). Layer olmaması bence aslında iyi. Benim esas merak ettiğim konulardan biri de 01v96 ile Presonusun bu masası arasındaki Preamp farkı. 01 v96 da kick için eq yaparken canlı performanslarda peak seviyem çok düşük oluyordu(Antalyada ki voltaj ve topraklamaya girmiyorum hiç :D ). Gerçi ben genelde bossanova ve jazz performancelarım için kullanıcam ama iyi ses saplantım biraz fazla ve gittiğim yerlerde de genelde iyi monitör getirtebiliyorum ama açıkçası Antalyada ben sahnedeyken işi götürecek tonmeister ne yazık ki bulamıyorum..

Anlıycağın çok fazla "tek adam" formatında taşıyorum işi. Sence bu masa beni canlı performanslarda tatmin edebilir mi?

Aslında yanıtlarından çok sorularını bekliyorum.

dyold' Alıntı:
Aslında yanıtlarından çok sorularını bekliyorum.

:)

Yamaha ile calismadim.Bugüne kadarda Analog masadan vazgecmedim.
Ama yazilanlar(En az 5 ayri forumu inceledim) gayet olumlu,fiat iyi,her kanali ayri kanallara kayit yapabilmek süper.Eve git miks yap.
Acikcasi bende Live isler icin düsünüyorum,beni tatmin edeceginden eminim.

Ben de yeni edindim sayılır stüdyomuza,
çok flexible diyebilirim. Şunu yapabiliyor muyum diyince mutlaka bir yol buluyorum. Fat Channeli çok güzel düşünülmüş her nerdeyse bütün I/O'lara uygulayabiliyorsunuz. Headroom da gayet yeterli provada şuanda birbirini duymayan müzisyen yok gibi.

Güzel alet sevdim ben. 8)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri