[Eski] Roland Edirol UR-80 Monitoring problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yucel

Yeni üye
Dostum bir müzsiyen abime kayıt için bir Edirol UR-80 ses arabirimi aldık. Şöyle Önemli bir problemimiz var, Kaydedeceğimiz ses kanalına "örneğin Audio 01" efekt eklenmiş halde gitarı çalarken sinyali kuru yani efektsiz duyuyoruz(monitoring açıkken),ASIO Full-Duplex driverlarına geçiyorum,bu sefer efektli ve tabiki gecikmeli geliyor.Ses kartının kendi driverlarını seçtiğimizde efektli olarak gecikmesiz ses almamız gerekmiyormu,sorunun nereden kaynaklandığını bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

ur80_diagonal.gif

ur80_back.jpg

Problemi Cubase içersindeki mixerde giriş sinyal'ine fx ekleyerek çözdüm, ayrı ayrı efekt ekleyememek kafamı kurcalıyor olsada.

Hangi efekti, nereden kullanıyorsun?

Aletin üstünde kendi efektleri mi var?

yucel' Alıntı:
..Ses kartının kendi driverlarını seçtiğimizde efektli olarak gecikmesiz ses almamız gerekmiyormu,..
Hayır, öyle genel bir kural yok.

Ses kartının içinde, ses kartına ait, ve bilgisayarının işlemcisiyle ilgisi olmayan "onboard/DSP effect" varsa, ve ses kartına ait monitroring'i kullanıyorsanız ancak, öyle bir avantajınız olabilir.

UR-80'de öyle bir efekt/işlev var mı bilmiyorum.

Aslında şöyle demek istedim diyelimki boş bir cubase projesine "Audio 01" şeklinde bir ses kanalı ekledim,bu kanalın "e" efekt katına diyelimki "Guitar rig" "Vintage amp room" gibi bir amfi similasyon efekti ekledim monitöring açıkken gitarın teline vurduğumuzda ses fx eklenmiş olarak çıkması gerekmiyormu?

Monitöring tuşuna basına sadece kuru sinyali almamıza yarıyor "Audio 01" deki monitöring için.Ama sanal cubase mixer'i içersinde "stereo mix in" yani sinyalin girişine aynı fx'i ekleyince gecikmesiz ve fx li monitöring oluyor yani fx lenmiş sesi kaydediyor.

Benim kafama takılan mevzu ise neden "Audio 01" monitöring'ine basınca fx li ses alamıyoruz.Yani kuru sinyal kaydedip bunu yaparkende gecikmesiz gerçek zamanlı bir fx li ses duyamıyoruz.

Yada bilemediğim bir trik var!?

Ses kartının mikserindeki bir ayardan dolayı olmuyordur o.
Normalde efekti eklediğin (sinyal alan herhangi bir) kanaldaki hoperlör sembolüne/düğmesine bastığında, gecikmeli de olsa sesin efektli halini duyabiliyor olman gerekir.
Belki ses kartında da bir "direct monitoring" özelliği var, ve ayarların buna izin vermiyor... yine de en azından efekti de gelen ham sesle beraber duyabiliyor olman gerekir ama, zilyon çeşit donanım/ayar kombinasyonu var... buradan bakıp fikir yürütemiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri