[Eski] Rubber Johnny

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ulas_Pakkan

Yeni üye
Eğer kısa film işne girmeyi düşünen arkadaşlar varsa Chris Cunningham-Rubber Johnny 'i izleyerek bu işin çok farklı bir boyutunu görmelerini tavsiye ederim(biraz ürkeceksiniz ama buna değer).Filmin müziğine dikkat böyle bir senkronasyona daha önce şahit olmadım.Aphex Twin'in(gerçek ismini hatırlayamadım) ve yakın dostu Chris Cunningham'ın ruh sağlıkları ile ilgili iyi bir fikirde edinebilirsiniz.Ben filmi bir arkadaşımın evinde izledim.Nerden satın alabileceğinizi yada ücretsiz ise nerden temin edebileceğinizi bilmiyorum.Ama aklınızın bir köşesinde olsun bu film.

evet ben de izledim, sanırım internette dolaşıyor film ve bildiğim akdarıyla piyasada ticari olarak bulunan bir film de değil tabi araştırmak alzım.

Bu arada hiç düşündüğün gibi değil Mahcem, oldukça "hastalıklı" denecek türde zihinlerden fışkırma bir yapıt. Senkronlar ilk izlendiğinde de dehşete düşürücü bir hayranlık uyandırsa da aslında layer larla çalışılan bir platformda hiç de zorlanılmadan oluşturulabilecek şeyler ama olaydaki yaratıcılığa diyecek yok. İzlenmeli kısaca :)

Rubber Johnny ingilizce argoda "prezervatif" demek ama bu filmle olan alakasını anlamadım pek. Amaçsız da bir film zaten, veya varsa da benim fazımda olan birşey değil.

M.

Mahcem' Alıntı:
Rubber Johnny ingilizce argoda "prezervatif" demek ama bu filmle olan alakasını anlamadım pek. Amaçsız da bir film zaten, veya varsa da benim fazımda olan birşey değil.

filmin baslangicinda, ustunde rubber johnny yazan bi prezervatif patliyor :).. ama ayni zamanda filmdeki karakterinde ismi johnny sanirim, zira lastiksi bi yapisi var.. chris cunnigham'i da modanna'ya cektigi frozen yada bjork'e cektigi All is Full of Love kliplerinden hatirlayabiliriz..chris cunnigham ne cekmisse izlenmeli bence, buyuk bi keyif..

Yanlız o linkdeki filmin tamamı değil.Aslında filmin başladığı yer.Bu görüntülerden sonra film başlıyor.Yada benim browserim bundan sonrasını göstermiyor:)

Chris cunningham hayranı olduğum bir klip yönetmeni, aphex twin de müthiş bir müzikal zekaya sahip elektronik müzik türünü(idm) icra eden yine çok kaliteli bir abimizdir :) .
bu rubber johnny denilen kısa filmde yine aphex twin in "drukqs" albümünden bi parça eşliğinde görselleştirilmiş bir kliptir.
aslında oradaki kafası büyük ve tekerlekl sandalyede oturan çocuk gerçektir.hastalığı yüzünden hareket edemiyor(kafası çok büyük ağırlığını taşıyamıyor), ve konuşamıyor... ancak belli frekansta sesler çıkarabiliyor. annesi babasıda bodrum katına kapatmışlar, karanlık bir yerde iletişim kurduğu tek canlı olan köpeğiyle kalıyor.
ama burda klip yönetmenin aşmasıyla enteresan görüntüler ortaya çıkıyor, tabii izleyin :D
filmi emule gibi paylaşım programlarından indirebilirsiniz ama illegal olduğunu hatırlatayım en iyisi warp recordsun sitesine girip dvdsine ulaşmak.
yönetmenin diğer işlerinin bulunduğu dvd si türkiyede de satılıyor, 50 milyon civarı bişeydi ama değer... özellikle monkey drummer videosunu izleyince azınız açık kalacak (videos.google.com dan izleyebilirsiniz ;) ) > kısa bişey zaten

Geri