[Eski] Sennheiser MD 441 Kayıt Sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

bycallisto

Yeni üye
Öncelikle herkese selamlar,

Elimde kablosu olmayan Sennheiser MD 441 mikrofon vardı. Tekrardan 10 metrelik kablo yaptırdım
fakat vide kayıtlarında; tamam istediğim sesleri alıyor çevre sesleri kayıt etmiyor ama ses, konuşma
vs olmadığı zamanlar aşırı düzeyde bir "fısssss" sesi oluyor.

Nedeni kullandığım jak veya kablodan olabilir mi ?
Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

00762_pro2.jpg

Video kaydı için Canon 550 D kullanıyorum.

550D yi bilemiyorum ama kameralarda level olayını otomatikte bırakırsan ses yokken sesi açar gelince kısar.. bu bütün profesyonel kameraların otomatiğinde böyledir. 550D de ayar nasıl bilmiyorum o bir fotoğraf makinesi.

Evet fotoğraf makinesi ama bir canon XL2'ye veya xl h1'e yaklaşamayanlar için çok süper olmasa da
biçilmiş kaftan =)

Üzerindeki dahili mikrofondan kayıt yapınca seste sorun yok ama lensin sesini kaydetmesi tek eksisi.
Harici mikrofon girişi yapılmış ama girişi nasıl desem, jaklarla pek aram yoktur; normal küçük jakların girişinde 2 çizgi olur. Ama benim yaptırdığım kablodaki kameraya giren jakta tek çizgi var.

Mikrofonda sorun yok, bağlantı yaparken herhangi bir ara adaptör kullanmalı mıyım ?

550D'nin mic girişi balanslı mı? Bende de var o makinadan ama hiç dikkat etmedim işin açıkçası. Eğer balanslı değilse MD441'in balanslı çıkışını balanssıza çevirip öyle bağlaman gerekebilir.

M.

Merakımdan gittim baktım, ben de öğrenmiş olayım:

EOS 550D kullanma kılavuzu 134. sayfada' Alıntı:
Sound recording
When the sound recording is set to [On], monaural sound will be
recorded with the built-in microphone. Stereo sound recording is
possible by connecting an external microphone (commercially
available) equipped with a stereo mini plug (3.5mm dia.) to the
camera’s external microphone IN terminal (p.16). The sound
recording level will be adjusted automatically.

Harici mikrofon soketi stereo (iki kanal) ve balanssız.

Senin bağlamaya çalıştığın mikrofonun çıkışı mono (tek kanal) ve balanslı.

Kamera ses seviyesini otomatik olarak ayarlıyor.

Dolayısı ile bir kanalda sinyal olup diğerinde olmayınca olmayanı da olanın seviyesine çıkarıyor. Netice hıssssss.

Uygun bir bağlantı yapman lazım.

M.

Aslında elindeki mikrofon klasik bir mikrofon. Dinamik olmasına rağmen condenser karakterine çok yakın cevabı var.
Ben bunu trampetin altına koyuyorum güzel sonuç veriyor. 8)

Mundox' Alıntı:
Aslında elindeki mikrofon klasik bir mikrofon. Dinamik olmasına rağmen condenser karakterine çok yakın cevabı var.
Ben bunu trampetin altına koyuyorum güzel sonuç veriyor. 8)
+1
Aynen bende trampet altına koyuyorum benim de çok hoşuma gidiyor sonuç :)

Geri