[Eski] Sesi pürüzlerden kurtarmak için.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

karkafali

Yeni üye
Arkadaşlar vokalli nasıl daha temiz hale getire bilirim biliyormusunuz.
yani filitre olarak ne kullanmam gerekir. ( cihaz yada program olarak vsti olarak.)

B1 mic kullanıyorum.
creative 7.1 ses kartı kullanıyorum. ( Emu 0404 ) olarak değiştireceğim.
Bununda bir etkisi olacaktır muhakkak ama tam olarak filitre eklentileriyle nasıl halledebilirim.

Sesi prüzlerinden kurtarmak için kullanacağın her şey kaydındaki dinamikleri öldürür fikrindeyim ben :?
Kaydı daha temiz nasıl alırım sorusunun cevabını ara bence :roll:

karkafali' Alıntı:
B1 mic kullanıyorum.
creative 7.1 ses kartı kullanıyorum. ( Emu 0404 ) olarak değiştireceğim.
Bununda bir etkisi olacaktır muhakkak ama tam olarak filitre eklentileriyle nasıl halledebilirim.

Emu404 ü aldığında farklı olacaktır kesinlikle. Doğru seviye ve okuma kalitesinde icra edilen vokal sorun yaratmayacaktır bence. Zira B1 kötü bir mikrofon değil...

Ardından gerekli gördüğün bölümlere; kompresör, limiter, sibilans, ekolayzır ayarı vs ,vs,vs... gibi şeylerle değişiklikler yapıp istediğini yakalamaya çalışırsın.

Bence en önemlisi, bunu kayıt esnasında düşünmektir. Kaydı temiz alırsan, gerisine pek uğraşmak zorunda kalmazsın. Ama böyle bir kayıt varsa elinde, pürüzü gidermek değil de, arka plana itmek için EQ ayarı yapabilirsin. EQ her derde deva diye de bir grup açalım Facebook'ta hatta.

Ayrıca kayıt esnasında Gain'i çok açmak ve mikrofonun dibine girmek de bu tür sorunlara yol açıyor. Mikrofona yaklaşman gerekiyorsa, Gain'i biraz kısmanı öneririm.

Creative ile B1 nasıl çalışıyor onu anlamadım. Pürüzlü mürüzlü, ses geldiğine şükret. :)

"Kullandıklarım" diye yazdıklarının arasında görmeyince, bana arada mixer değil de, XLR'dan minijack'a adaptör varmış gibi geldi. :)

Mesela adamlar en kötü sesi bile böyle hoş bir sese çevirebiliyor onu merak ediyorum yoksa diyer uygulamaları zaten kullanıyorum.

Yani bunu yapan bir makinamıdır yoksa sizin söylediğiniz adımların sonucumudur. Ama bir filitre var orda diye düşünüyorum çünkü o sesi öyle EQ , reverb falan kurtarmaz diye düşünüyorum.

karkafali' Alıntı:
Mesela adamlar en kötü sesi bile böyle hoş bir sese çevirebiliyor onu merak ediyorum yoksa diyer uygulamaları zaten kullanıyorum.

Yani bunu yapan bir makinamıdır yoksa sizin söylediğiniz adımların sonucumudur. Ama bir filitre var orda diye düşünüyorum çünkü o sesi öyle EQ , reverb falan kurtarmaz diye düşünüyorum.
Bunu yapanlar kim merak ettim :shock:
Bendede herşey var ama ses rezalet :lol: Şöyle benimkini Kıraç'a veya Mazhar Alansona falan benzetseler fena olmaz :D
Söylediklerine pek katılmıyorum ama sana tavsiyem bu işi bir işlem sırası gibi düşün iyi alınmayan bir kaydı çok fazla düzeltemezssin. Yapılmaya çalışılan her düzeltme işlemi azda olsa ses ten bişeyler alıp götürecektir. İyi alınan bir kayda sonradan eklenecek küçük şeyler (EQ reverb vs.) renk katacaktır. 8)
Yani bence sonuç olayı kayıt esnasında hallet. :D

Seray Sever'den bile bu sesi alan sendende birşeyler çıkartır. Zaten mevzu sen yada seray severde değil bu adamların tam olarak ne kulladıklarını öğrenmek . Fikrin varsa paylaş hep beraber mutlu olalım.

"Abi adamlar sesi bissürü filtreden geçiriyolar. Seray Sever'den bile öyle ses çıkıyo sonra tabi. O aletler bende olacak ben de yaparım"

Yok öyle birşey. Artık yanlış notaları, entonasyonu düzeltebiliyoruz, evet. Ama karga sesini bülbül sesine çevirmek diye birşey yok (henüz). Olsa olsa doğru notada karga sesi elde etmek var.

Geri