[Eski] stereo film mixajlama yontemleri nelerdir?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

atabar

Yeni üye
merhaba arkadaslar elimde baska bir uzun metraj film projesi var bu proje stereo olarak mix yapilmasi isteniyor.
normal mixaj dan farkli olarak bir uygulama yapmak gerekiyormu ?
dinamikligi saglamak icin hangi plug-inleri kullanmami tavsiye edersiniz ?

bu arada cubase 5 uzeri mixaji yapmayi dusunuyorum bunun uzerinden oneri ve tavsiyelerinize ihtiyacim var
simdiden tesekkurler

atabar' Alıntı:
merhaba arkadaslar elimde baska bir uzun metraj film projesi var bu proje stereo olarak mix yapilmasi isteniyor.
normal mixaj dan farkli olarak bir uygulama yapmak gerekiyormu ?
dinamikligi saglamak icin hangi plug-inleri kullanmami tavsiye edersiniz ?

bu arada cubase 5 uzeri mixaji yapmayi dusunuyorum bunun uzerinden oneri ve tavsiyelerinize ihtiyacim var
simdiden tesekkurler

Normal mix yapabilirsin. Bu profesyonel bir proje mi? Yani filmi sinemalarda filan izleyecek miyiz?

evet amerikan yapimi bir film sinemalarda gosterilecek tr de gosterilirmi bilmiyorum ama.
yani extra bir durum yaratmaya gerek yokmu daha hacimli,dinamik ve guclu gelmesi icin

atabar' Alıntı:
evet amerikan yapimi bir film sinemalarda gosterilecek tr de gosterilirmi bilmiyorum ama.
yani extra bir durum yaratmaya gerek yokmu daha hacimli,dinamik ve guclu gelmesi icin

Atabar'cım, bu profesyonel bir film ise buradan bu şekilde tarif edilebilmesi mümkün mü? O plug-in'i koy, bunu koyma demekle profesyonel bir iş yapılabilir mi hiç?

atabar' Alıntı:

Bence yapabileceğiniz en mantıklı şey bu işte tecrübeli birisi ile görüşmeniz ve (eğer mümkünse) işbirliğine gitmeniz, kariyerinizi riske atmamanızı öneririm.

Haklisiniz arkadaslar aslinda ama sinema sektorunede bir sekilde girmem gerekiyor iyi bir danisman iyi bir fikir aslinda ama burda burda bu forumda birden fazla bilgili arkadaslarin da fikrini almak kotu olmasa gerk.
Burda cevap yazan arkadaslar benim icin farkli dusunuyor olabilirler belki oyle olmadigini bilmenizi isterim. Yani bu isi bilmeyen yeni bulasmis cqylaklardan degilim.
Bir cok album single tiyatro muzikleri belgeseller radyo ve tv jingleri mixledim farkli bir durum varmi film mixleri icin onu ogrenmek amacim okadar. Tesekkurler yinede cevap yazan ve azacak olan arkadaslara

Stereo miks istiyorlarsa büyük bir ihtimalle telesineye gidecek, oradan televizyona verilecek. Sinemalarda stereo oynatılmıyor artık, her taraf 5.1/7.1.

Diyalog her zamanki gibi patron, M&E onun etrafında destekleyici.

Son ürünün duyulacağı ortamlardan bol miktarda örnekte mikslerini dene, diyaloglar net bir şekilde duyulabiliyor ve duygular alınabiliyor olsun. Dinamiği ona göre ayarlaman lazım.

Cubase ile onu ne derece yapabilirsin fikrim yok, ama eğer videoyu Cubase içinde problemsiz oynatabiliyorsan yapamaman için bir neden göremiyorum.

Şu veya bu plug-in idealdir veya değildir demek boş. Şu bu ayarlar demek daha da boş, zira programı görmeden neye ihtiyaç duyacağını bilemezsin.

Kolay gelsin.

M.

Bu tip işler sinemada oynasa bile sadece center kanaldan geliyor ses.. bunu tv ye yönelik çekilen ve ses miksajı 5.1 yapılmadan sinemalarda oynayan reklamlardanda anlayabilirsin.

Mahcem' Alıntı:
Stereo miks istiyorlarsa büyük bir ihtimalle telesineye gidecek, oradan televizyona verilecek. Sinemalarda stereo oynatılmıyor artık, her taraf 5.1/7.1.
.

Stereo mikslenecek bir film zaten filme çekilmemiştir Mahcem, dijitaldir büyük ihtimal. O yüzden telesine filan da istemez, direk TV / DVD vs.

Film telesineye gidecek Vedat. Feature filmlerin diyalog ve M&E'lerini yayın bandı için stereoya indirmek durumu var ya, o amaca yönelik bir miks olduğunu düşündüm. Arkadaş da detay vermemiş, belki de o da ne iş için istendiğini bilmiyor veya doğru soruları -henüz- müşteriye sormamış.

M.

Senin demek istediğini anlıyorum Mahcem.
Ben de sadece stereo miks istedikleri için budget'ı olmayan digital feature olabileceği üzerinde bir yorum yapmıştım.

Geri