[Eski] Sudden motion sensoru acik tutmali miyim?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Kisa bir sure once mac book pro aldim. Tasinabilirlik acisindan kolaylik saglamasi icin Mac'in uzerindeki 7200rpm harddike hem kayit aliyorum hem de bu harddisk uzerindeki ses kutuphanelerimi kullaniyorum. Kullandigim daw Logic Pro. Sample kullananan superior drummer gibi enstrumanlari kullanirken sudden motion sensor aktive oluyor ve harddiski durduruyor. Bunun SMS'un 7200rpm aletlerde fazla hassas calismasindan kaynakli oldugunu soyleyenler olmus. Forumda da aradim konuyla ilgili detayli bir bilgi bulamadim.

Acaba SMS'u kapatsam harddiskle ilgili ileride bir problem yasarmiyim? Forumdaki Mac kullananlar acaba bu konuda ne yapiyor?

Gundelik kullanirken belki katlanilabilecek bir problem fakat maci yakinda sahneye de tasimayi dusunuyorum. Asil SMS'un ise tasarlandigi ortamlar vibrasyonlu ortamlar fakat herhalde sahnede bunu kapatmamak buyuk bir risk olur.

Ben Macbook ile midi klavye kullanıyorum. Stüdyoda genelde amfinin yanında, tabure üstünde duruyor laptop. 7200rpm HDD var ve SMS açık. Ağır samplelar kullanıyorum ve bugüne kadar bir sorunla karşılaşmadım. Tabii genelde Mainstage kullanıyorum. Birkaç kez Logic ile altyapı çaldırarak da kullandım ama dediğim gibi o zaman da bir problem çıkmadı.

Sleepless' Alıntı:
Ben Macbook ile midi klavye kullanıyorum. Stüdyoda genelde amfinin yanında, tabure üstünde duruyor laptop. 7200rpm HDD var ve SMS açık. Ağır samplelar kullanıyorum ve bugüne kadar bir sorunla karşılaşmadım. Tabii genelde Mainstage kullanıyorum. Birkaç kez Logic ile altyapı çaldırarak da kullandım ama dediğim gibi o zaman da bir problem çıkmadı.

Sleepless, ben de sahnede Mainstage'e geçmeyi düşünüyorum. Herhangi bir sıkıntı çıkardı mı sana daha önce?

Ben de bu konuda yaptigim arastirmalar sonucu mainstage'i kullanmayi bana en mantikli cozum olarak gormustum. Ilk olarak Pallas'in klavyecisi onermisti bana o da sahnede mainstage kullaniyor.

Sleepless verdigin bilgi biraz bana rahatsiz edici oldu. Konuyu biraz daha arastirayim, gerekirse teknik destekle falan konusayim bari. 2009daki 7200rpm harddisklerden bir seride bilinen bir problem var diye okumustum. Gerci ben aleti yeni aldim ama demek ki problem olabiliyor. Bir arastirmak lazim.

Sleepless bu arada problem sample kullanan programin sample'i nasil yukledigiyle falan alakali da olabilir. Yani yazilimsal bir mevzuu da olabilir. Normal calarken birsey olmuyor genelde. Ornegin Superior Drummerli bir projeyi actim. Samplelar tam yuklenmeden calmaya calisirsam SMS aktive oluyor veya alet efendi efendi calarken digelim ki Superior Drummerdaki trampeti degistirdim, dolayisiyla yeni samplelari yuklemeye basladi, o zaman oluyor. Ayni durumu iki hafta once BFD2'yi denerken de yasadim.

alperz,

Şimdilik herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Çok karışık bir setupım yok. Kurulumda 6-7 tane patch ve kimi patch içinde ayrıca tetikleyip üzerine çaldığım, önceden kendi hazırlamış olduğum altyapılar var. Klavyem Keystation 61es. Patch değiştirme ve sample/loop tetikleme için birçok yol denedim. iPod Touch ile Novation Automap kullanıyorum genelde. En kötü ihtimalle çalarken bir yandan da laptop üzerinden elle değiştiriyorum.

Yavaş tempolu çaldığımız ve genelde tek patch ile komple şarkıyı bitirdiğim için bu patch değiştirme işi sıkıntı olmadı. Ancak bir midi controllerım olsa iyi olurdu hani. Yakın zamanda yeni bir projede yer alacağım. Onda bol bol patch değiştirmek gerekecek. Nasıl çözeceğimi araştırıyorum ben de.

diabolusinmusica,

Ben 7200rpm diski sonradan kendim taktım. Seagate Momentus XT kullanıyorum. Ancak önceden 5400rpm kullanırken de canlıda bir sorun olmamıştı. Superior Drummer'ı cached modda kullanıyorum. (canlıda Superior kullanmıyorum), Diğer türlü gereksiz yere sample yüklüyor bir ton. Denemeni tavsiye ederim.

Bende sms açık. Birkaç kez logicte çalışırken bilgisayarı hareket ettirdiğim için ''disk is too low'' hatası aldım. Sahnede ise Mainstage kullanıyorum. Herhangi bir sorun çıkarmadı şimdilik, zaten sahnedeyken alete neredeyse hiç dokunmuyorum, bir köşede sabit duruyor, herşeyi midi üzerinden hallediyorum.

Geri