[Eski] USB Hub?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mahcem

mahcem.com
Arkadaşlar MacBook Pro'ya USB 2.0 hub bakıyorum, sizler MacBook'larınızla hangi hub'lardan kullanıyorsunuz ve tecrübeleriniz neler?

D-Link'in ve Belkin'in 7 çıkışlı adaptörlü olanlarını karşılaştırıyorum, Amazon'daki kullanıcı gözlemleri biraz çelişkili. Müzik amacı ile kullananların tecrübelerine ihtiyaç var.

Bağlamayı düşündüğüm cihazlar iLok, Kensington Orbit Track Ball, WD Passport External HD ve bir iki harici USB2 HD backup vesaire. Dolayısı ile şöyle sağlam bir bus power sağlayabilmesi lazım adaptörünün üzerinden.

Aktarırsanız memnun olurum.

Bu arada eğer Firewire Hub kullananlarınız varsa onlar da tecrübelerini bir aktarırlarsa memnun olurum.

M.

Ben standart 4 portlu bir hub kullanıyorum yaklaşık 10 ytl ye aldım bu hub'u mac platformundada pc dede düzenli olarak kullandım (4port slim hub)Oem bi ürün üretici bir firma yok 500Gb lık external hdd ve ipod bağlantısı yaptım tanımama gibi problem yaşamadım.(pc de sıklıkla internet bağlantısı web cam,midi keyboard ımı buradan bağlamaktayım)

Usb hub konusunda ciddi bir belirsizlik var.

hub'larin full speed olup olmadigi yazmiyor cogu zaman bir yerde. usb 2.0 hub almaniz cihazlari tam kapasite kullanabileceginiz anlamina gelmiyor.

Bu da ozellikle usb muzik cihazlarinda (midi klavyeler/control surface'ler dahil) sorun yaratabiliyor. Sesteki atlamalari duzeltmeye calisirken alphatrack'in dpc spikelara yol actigini farkettim (yaklasik 1200ms) civarinda. Usb kablosunu direkt bagladigimda bu 20ms civarindaydi.

Kullandigim belkin marka bir hub idi. Sonra baska oem bir tane buldum. Onda bu sorunlari yasamadim. Sanirim biraz tesadufe kalmis is...

USB hub'lar işe yarar; ama bazıları bataryalı oluyor. Özellikle onları öneriyorum. Kesinlikle bir sorun yaşamıyorsun. Ben 4 tane HDD bağladım, aynı anda hic sorunsuz çalıştı.

Alıcaksan bataryalı al! :)

Mahcem ,

Bence dikkat et derim. Cunku iLok cok nazik alet hemen kendini kaybediyor.

Dun, macbook pro'ya yeni apple klavyesi almistim , iLok 'u taktim yeni plugin

update icin. Alet calismiyor , kilitlendi ! Her seyi denedim fakat duzelmedi.

Ilok'cular da boyle olayin USB portlarindan sikca kaynaklandigini , HUB kullanip

kullanmadigimi sordular. Ben cok sik kullanmiyorum fakat ne zaman

kullanmaya kalksam HD(iomega) normal hizinin altinda calisiyor ! Ozellikle iLok

kullanacaksan SAKIN derim.

Bu arada benim iLok USA gitti. Tabii Amcamlar bedava is yapmaz : 100 $ !

Ama illaki alacagim seceneginden baska bir sey yoksa BELKIN diye bir marka vardi sanirim, fena degil !
Gerci oda gecen yil mac mini vardi ana kartini yakti :)

Cok olumsuz bir cevap oldu ! Pardon :)

Okuldaki makinalardan birinde 10-20 liralık bir USB hub var. (Dışarıda olduğum için marka, model ayrıntısı veremiyorum.) iLok ve Steinberg dongle hub üzerinden sorunsuz çalışıyor. Umarım ileride sorun çıkarmaz.

Geri