[Eski] USB ses kartı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Creative'in Sound(Shit te olabilir :) ) Blaster Audigy2 NX adlı kartını almayı düşünüyorum şu anda. Aslında daha çok oyun, film ve müzik dinlemek için kullanacağım ama Cubase ve FL Studio da kullanıyorum. Çok önemli şeyler için değil, kendi kendime birşeyler yapmak için daha çok. Creative in sitesinde özelliklerini şu şekilde sıralamış :

Channel Signal-to-Noise Channel Ratio (A-Weighted)

Front/Rear/Center/Sub 102dB @ 2Vrms

Headphone/Side 96dB @ 2Vrms

:arrow: 24-bit/96kHz Analog-to-Digital Converter (ADC) for various analog inputs
:arrow: 24-bit/96kHz Digital-to-Analog Converter (DAC) for up to 7.1 channels output
:arrow: Supports Sony/Philips Digital Interface (S/PDIF) format input signal of up to 24-bit/96kHz quality
:arrow: Recording/Playback: up to 24-bit/96kHz*
:arrow: SoundFont 2.1 Support for Midi playback

Fena değil gibi geldi bana aslında. Asıl beni düşündüren USB girişli olması, hiç kullanmadım ve nasıl birşey olduğunu açıkçası pek bilmiyorum. Büyüklerimizden, küçüklerimizden bir fikir alayım dedim.

Saygılar

Mehmet Can AKSOY

Mp3, dvd ve benzeri eglence cesitleri icin sorun yaratmayacak bir ses karti.
Cubase ile kayit konusuna gelince, Creative lerin buyuk kismi latency problemi yaratan kartlar.
Yani caldigin melodiyi hoparlorlerinden belirli bir gecikme sonrasinda duyuyorsun ve bu gecikme yuzunden hicbirsey calamaz hale geliyorsun.
Bircok insan bu problemi yasiyor.
Benim tavsiyem, eger cubase ile kayitlarla yakindan ilgileniyorsan baska bir ses karti dusun.

Müzik yapmak birinci derece önceliğin değilse al, ama önce müzik sonra oyun diyorsan SoundBastard'lardan uzak dur.

Latency ve VST/RTAS/AU driver eksikliğinin dışında bir de sabit 48kHZ internal clock sebebi ile 48 >> 44.1 çevirimlerinde software algoritimleri yüzünden bir yığın sorun yaşarsın. Ayrıca müzik yapımı için çok ahım şahım bir clock kalitesi de yok. Bol jitter'lı vasat clockları yüzünden basları oturmaz, yukarılarda stereo imajı oturmaz, tatsız tuzsuz demo kalitesinden öteye gitmez işler çıkar onlardan.

Bob Katz da o bilgileri Mithat Konar isimli bir Türk'ün makalelerinden alıp koymuş oraya. Biz de alem milletiz aslında, kendi adamımız yazınca takmayız da gidip elin adamı yazınca bir anda değere bindiririz. Biz buradan bakıp "vay be Bob Katz" diyoruz, Bob Katz oradan bakıyor, "vay be Mithat, Mahcem, Cemal" diyor :D

Şu zinciri kırmanın vakti geldi de geçti bile.

Kendi adamimiz yazinca takmayiz konusunda bence genel olarak haklisin ama bende oyle bir dusunce ya da yaklasim yok. Ben takarim :lol:

Kendi fikrim, bizim yaptigimimizi gosterememe ya da karsi tarafa ulastiramama problemlerimiz var. Yani baksana Bob Katz hazirlamis siteyi, ben yillardan beri bilirim o siteyi, arama motorlarinda da cart diye :lol: cikiyor karsina. Maalesef Mithat Konar'i ilk defa az once senden duydum.

Bakiyorum sitesine...

bende bu arada bu kartı almayıp, audigy2 zs 7.1 ve cambridge soundworks thx 5.1 aldım :) . özellikle dvd için kombinasyonu şiddetle tavsiye ederim. :twisted:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri