[Eski] VST to RTAS Adapter for Protools

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

berk

Yeni üye
Selamlar,
Bir sene once piyasaya cikan, bugunlerde v1.5 surumunun satisi olan bir program.vst plug-in ler artik 6.0 ustu Protools LE-Hd lerde RTAS olarak kullanabiliyor, fxpansion firmasina gore, cpu yu hic kullanmadan, rahat bi sekilde isliyormus. Fiyati yaklasik (burda) 90 cad$ civarinda. steinberg ten digidesign a gecmek isteyen, ama cok sevdigi plug inleri birakmak istemeyenler icin, cok guzel bi cozum olmali.
Merak ettigim; bu urunu almadan once, aranizda kullanan veya denemis mutlu olmayan varsa goruslerini almak isterim.

iyi calismalar

Berk

Ben henüz almadım ama kullanan yığınla insan biliyorum, bir sorun yok, zımba gibi çalışıyor diyorlar. Hatta aynı wrapper'ın DX > RTAS versiyonu da var, Timeworks compresör pluginleri için ideal çalıştığı söyleniyor. Ancak Pro Tools'da ADC (Automatic Delay Compensation) olmadığı için wrapper kullanılan ve kullanılmayan kanallar arasında oluşan küçük gecikmeyi ya kullanılmayan kanallardaki bilgiyi aynı miktarda kaydırarak veya araya "dummy" boş gecikme insert ederek çözüyorsun. Onun zaten başka yolu da yok, mesela Pro Tools ile UAD-1 veya TC Powercore kullanmak istersen de aynı yoldan geçmek durumundasın zira her ikisi de VST veya VST/AU destekliyor ancak RTAS/TDM II desteklemiyor.

O gecikmeyi tazmin etmek zoruna gitmiyorsa tabii ki kullanabilirsin.

Ben vst to rtas ve vst to AU kullaniyorum Panther 10.3.6 ile herhangi major bir sorun yasamadim simdiye kadar...Nerdeyse 1 senedir Mac Os in daha onceki versionlari ile kullandim ve hersey yolundaydi..Sapitan bir pluginim olmadi sadece Protools da grafiklerde automation kabul etmiyordu..Ama ben bu plugin automationlari zaten edit sayfasindan cizerek kullandigim icin benim icin bir sorun degildi..Version 1.5 de belki bunu duzeltmislerdir bendeki daha eski bir version,duzgun calistigi icin upgrade etme ihtiyaci duymadim.Cpu usage hakkinda birsey bilmiyorum,adamlar oyle diyorlarsa dogrudur herhalde,nasil test edilecegini bilmiyorum oncesini ve sonrasini...

Digitolia

Geri