[Eski] Windows 7 Kitleniyor

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Giyotin

Yeni üye
Yeni laptop pc aldım. İki hafta bile olmadı alalı.

Toshiba C650

http://www.vatanbilgisayar.com/tosh...am-dvdrw-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=47902

Windows 7 kitlenmez diyorlardı. Bende sürekli kitleniyor. Her seferinde aynı durumda.
Ekte de verdiğim gibi görev çubuğundaki simgelere tıkladığım zaman sekmeler açıldığında kitleniyor. Sadece messengerda da değil. Tüm uygulamalarda aynı şey oluyor. 30sn falan sürüyor bu durum. Sonra birden açılıyor ve aynı hızla devam ediyor. Yavaşlama kasılma falan yok yani.

Bu problemi nasıl çözebileceğim hakkında bir önerisi olan var mı?

Windows 7 Home Basic ürünü bilgisayarın üzerinde kuruluydu. Lisanslı ürün yani. Sabah akşam güncelleme yapıyor. :) Bir ara dedim acaba güncelleştirme yaparken mi oluyor bu diye kapattım otomatik güncelleştirmeleri; ama bana mısın demedi.

Başka kurulum dvd si derken? Zaten benim aldığım recover dvd leri dışında bir dvd yok elimde.

Üzerinde hali hazırda kurulu sistem varsa, bir ihtimal senden önce satıldığı yerde falan bir şeyler yapılmış olabilir.

Demek istediğim böyle şeyler genelde (geek değilsen) araştırıp çözülebilecek şeyler olmuyorlar. Yedek alıp baştan sistem kurmak benim ilk başvuracağım yöntem olurdu.

İlter abi,

Aldığım yere götürürsem, garantiye gönderecekler ya da gönder diyecekler kesin. Başka seçeneğim yoksa göndericem fakat; belki daha önce aynı sorunu yaşayan biri vardır diye bekliyorum.

Malesef ülkemizde müşteri hizmetleri ve teknik destek yerlerde sürünüyor. Garanti hizmeti süresi yasal olarak azami 30 iş günü ve genelde bu süreyi rahat rahat kullanıyorlar.

Bu süreyi bilgisayarsız geçirmek zor olacak.

Mevzu bilgisayar alındığından itibaren ilk bir ay içinde olduğu için arıza tespit edilir edilmez yenisiyle değiştirilmeli gibi bir şey hatırlıyorum.

Şimdi Windows 7 Ultimate yükledim. yaklaşık iki saat oldu ve hiçbir sorun çıkarmadı.

Eğer çıkarmazsa kendi lisansımla Home Basic üzerinden devam edicem.

Teşekkürler İlter ve Berkay.

Giyotin' Alıntı:
Şimdi Windows 7 Ultimate yükledim. yaklaşık iki saat oldu ve hiçbir sorun çıkarmadı.
Ama muhtemelen garantiyi de yakmış oldun.
Bilgisayar Windows 7 Home Basic ile geldi diyorsun.
2 haftada sorun çıktı diyorsun.
Yepyeni bir bilgisayarın yepyeni bir işletim sistemiyle 2 hafta içinde sorun çıkartması sence normal mi?

Müşteri hizmetleri ülkede fişek gibi olmayabilir.
Bazen müşteri uğraşacak, satıcı öğrenecek.

Kolay gelsin.

Adamın yasal olarak 30 iş gününü tepe tepe kullanma hakkı var. 30 işgünü de yaklaşık 5 hafta yapıyor. Bu süreyi bilgisayarsız geçirmek istemiyorum.

Garanti sözleşmesini ve şartlarını birkaç kez okuduktan sonra böyle bir şey yaptım.

Şu an hiçbir problem yok. Sürücülerini de eksiksiz yükledim. Her şey normal.

Tekrar teşekkür ederim.

Lisansın Home Basic sürümü için. Ultimate sürüm ondan daha geniş bir sürüm olduğu için elindeki lisansı kullanamazsın.

Sorun çözüldüyse ne güzel de benim bir önerim var. Ekran kartının ramini paylaşması yüzünden Windows 7 de bulunan Aero Peak gibi görünüme yönelik özellikleri devre dışı bırakbilirsin. Bunlar ramini biraz daha rahatlatacaktır.

Zaten Windows klasik görünümünde kullanıyorum. :) O yüzden Home Basic lisansımdan memnunum ve geri döneceğim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri