[Eski] Yaka Mikrofonu Seçimi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Merhabalar. Hazli hazırda çekmekte olduğumuz bazı kısa filmler için, NTG-3 shotgun mikrofona ek ve destek olması amacıyla yaka mikrofonları almak istiyorum. 2 adet almak istiyorum. Bir süredir araştırıyorum ancak kafamda bazı soru işaretleri var.

Öncelikle bir çok model sadece mikrofon şekline satılıyor. Uçlarındaki konnektörler standart tipte değil, kablolu veya kablosuz bir alıcıya ihtiyac duyuyor. Ucunda mini TRS veya XLR olan çok az model var.

Beenim bütçem kısıtlı olduğu için neyi tercih etsem bilemedim. Amerika fiyatları üzerinden hesaplarsanız toplam 500 dolarım var iki tane almak istiyorum. Zzounds, Musician's Friend gibi sitelerde bakınıyorum sade mikrofon fiyatları 100-150'dolar civarında dolanıyor (Tabi ki giriş seviyelerden bahsediyorum). Ancak bunlara bir de alıcı/verici eklendiği zaman çok pahalı oluyor. Elimdeki paraya 1 adet de almak istemiyorum, ama sırf iki tane alacağım diye dandik gürültülü cihazları elime toplamak istemiyorum. Ne yapsam bilemedim.

Sizler neler kullanıyorsunuz? Üzerinde preamp olan XLR girişli ve phantom powerlı kayıtçı ile kullanacağım. Öneriniz neler olur? Hangi türlerden kaçınmalıyım? Aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Kolay gelsin. İyi bayramlar herkese.

g1 g2 ve g3 serilerini senelerdir kullanıyorum.
Kullanmayı bilene (boş frekans scan etmek ve mikrofonun seviyelerini alıcı ve vericinden düşmek vs gibi) portatif uygulamalarda başka mikrofon zaten yok başka markaları anca dergide katalogda gördüm ancak hiç canlı görüp kullanmadım.

http://www.sennheiser.com/sennheiser/ho ... -g3_021111
http://www.bhphotovideo.com/c/product/6 ... Mount.html
550dolar amerika fiyatı.
bendeki g1 ki temiz 10 senelik mikrofon hala çalışıyor. g2 ler satıldı g3 ler zaten çok yeni herşeyi yenilenmiş hatta alıcı ve vericiyi sync edebiliyosun infrared le.
112 me2 yaka mikrofonuna sahip.
Türkiyede çalışan haber kameramanların ı bir arada görürsen çoğunda bu serinin el mikrofonlusunu kullandığını görürsün.
İz tv deki telsiz yakalarında hepsi sanırım bu..

G3'leri okudum ben de ancak fiyatları çok uçuk geldi malesef. Ayrıca iki tane almak çok işime yarayacak. Bir tane alsam mı almasam mı çok kararsızım. Ne yapacağımı bilemiyorum o yüzden. Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Araştıracağım.

Ben sana olayı şöyle özetliyim müsadenle.. başka bir alternatif yok. Metan dan Sinan Avşar la bir görüşmeni öneririm. Biraz kendini sıkıntıya sok almışken iyisini al.

Sennheiser'ın FreePort Presentation Set modeli hakkında fikri/deneyimi olan var mı acaba? Fiyatı pek hesaplı (Amerika'da, 250 dolar)

Bunda da ME-2 mikrofon kullanılıyormuş.

Benim önerdiğim sistem
pr_01_111408_max.jpg

alıcı verici aynı boyda ve pille çalışabiliyor.. dolayısı ile portatif yani dagda bayırda kullanıma uygun
kamera üstüne monte edilebilir vs.vs.
bunları diğer tip modellerle karıştırmamak lazım. Birde bildiğim freeportlar 4 kanal filan çalışıyorlar.
28313_l.jpg

Shure%20ULXS14-50.jpg

Tunca Bey çok teşekkür ederim. Evet 4 ayarlanabilir bandda çalışıyormuş onlar.

Hakan Abi çok sağol, bir ara rahatsız edip denemeyi ben de isterim. Konuşuruz mutlaka.

Hmm. Şimdi, "siz hangisini öneririsiniz" diye bir soru sormak geldi içimden ama korkmayın yapmayacağım, kendim araştıracağım, takıldığım yerde sorarım.

Ama esas sormak istediğim bir nokta var. Örneğin Sennheiser G3 serisinin A, B ve C diye üç farklı band aralığına sahip modeli var ve altlarına uyarı var. Özel lisans gerektirmez ama ne olur ne olmaz tadında.

Ülkemizde 447 Mhz'nin legal olduğunu biliyorum ama bunların hiçbiri o bandda çalışmıyor doğal olarak. Sizin deneyimlediğiniz bir sorun oldu mu abilerim? Yani nedir bunun ayrımı? Amerika'da daha farklı mı işliyor bu band lisansları?

Ben bir tek sennheiser gördüm kullandım önerme sebebim budur. Türkiye de 5 frekans bandı da hatta sennheiser in yeni 1800 bandı da kullanılabiliyor bildiğim kadarıyla.. Amerika da gruplardan bir tanesini karasal yayın yüzünden iptal ettiler hatta o dönem satılan ve geri toplanıp değiştirilen çok fazla telsiz mikrofon oldu.

Geri