[Eski] Birlikte Aç !

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar herkese.

Başımı bir kaç aydır ağırıtan bir problemim var ve çözemiyorum.

1TB lık harici disk im var ve şu aralar üzerine çift tıklatarak ne zaman açmaya çalışsam bu aşşağıdaki görüntü çıkıyor. Böyle olduğunda otomatik kullan seçeneğinden dosyaları görüntülemek için klasörü aç yaparak veya mouse a sığ tıklama ile araştır özelliğini seçebildiğimde giriyorum harici belleğe .

Ayrıca bu sorun eski dahili hard diskde de oluyordu. Harici belleği almadan 1 - 2 ay önce.

Şimdiden teşekkürler.

Harici diskin root'unda autorun.inf benzeri bir dosya varsa onu silerek sorunu çözebilirsin.

Diskte virus taraması yapmanı öneririm. Genelde bu tip diski takar takmaz herhangi bir yazılımı çalıştırmak üzere oluşan autorun dosyalarının senin bilgin dışında taşınabilir diskinin üzerinde oluşmasının sebebi, viral bir yazılımın sonucudur.

Benzer nitelikte 2 tane şey buldum. .inf eklentisi yok ve kur bilgisi türünde. 2 side harici diskin üretici firmasının dosyası. Ayrı bir programa ait değil.

Virüs programı yüklemeyi hiç sevmiyorum ama en sonunda zorunlu yükleyeceğiz gibi. Peki aynı sorunun eski hard disk de olmasının nedeni nedir? Yine aynı sebebler mi?

Gizli klasör ve dosyaları göster dediğinde gösteriyormu?
eğer göstermiyor ise, bildiğim kadarı ile autorun yapıyor onu.
Ve virüs programları etkisiz.combofix diye minik bir program var o temizliyor bir tek.
Bana saç baş yoldurmuştu aynı problem.
Pc'ne harici başka birinin diskini takarsan eğer, çift tıklama.Sağ tıkla araştır de öyle gir diskin içine.
Combofix ile tarat.Bütün sürücülerde bulacak göreceksin.Her yere kopyalıyor kendini şerefsiz.Program 5-10 dakika lık bir taramadan sonra restart yapıyor.Artık temizsin..
Kolay gelsin... :)

Combofix için +1.

O diski kullandığın tüm bilgisayarları da taratmanı öneririm. Bolca trojana ev sahipliği yapıyor olma ihtimalin yüksek. :D

Ahaaaa aynı problem bende de olmuştu. Bu yüzden reset lemiştim herşeyi. Bir HDD dem aynı şey oluyor. Virüs koruma olarak avast kullanıyorum. Eğer trojan varsa avast bunları görmüyormu illa combofix denen programımı kullanmam gerek... ?

combofix bazı başka problemler de yaratabiliyor. O problem amvo virüsünden dolayı oluyor. killamvo diye küçük bir dosya var, onu indirip çalıştırın. Sorun kalmayacaktır.

Bu tip virüsler kendini sürekli kopyalıyor ve dosyalar zaten kullanımda olduklarından dolayı tanınmış koruma programları bile tamamıyle kaldıramayabiliyor.. Virüsleri bulup temizledikten sonra "boot" eden bir program çalıştırmanızı öneririm..

Not: USB threat defender adında, sırf bu iş için yapılmış güzide bir program da mevcut..

Combofix ile tarattıktan sonra bu sorun düzeldi. Ama nedense çok kısa bir sürede yine tekrarlanıcak gibi his var içimde. :)

RS' Alıntı:
combofix bazı başka problemler de yaratabiliyor. O problem amvo virüsünden dolayı oluyor. killamvo diye küçük bir dosya var, onu indirip çalıştırın. Sorun kalmayacaktır.

Ne tür problemler? Önerdiğiniz programıda indireyim diyorum çünkü.

Diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim. Yanılmıyorsam programın raporuna göre 3 tanesine yardım ve yataklık ediyormuşum. :)

trojan

bu probleme virüs neden oluyor ve genelde usb hafızalarla geçiyor. Trojan remover adlı programı indirip bu beledan kurtulabilirsin. 30 gün denem sürümü olan program bu türlü belalarla savaşmak için birebirdir. Ayrıca bilgisayarında otomatik kullan seçeneğini kaldırarak bir daha bulaşmasını önleyebilirsin. Ama önce programı indirip kur ve tarat.

http://www.gezginler.net/modules/mydown ... r&lid=1761

Combofix süpermiş.... XP ilk kurduğum andaki şekline geri döndü ve pc de ne var ne yoksa sildi. Kullanmadan önce back up tavsiye edicem....

Bu tarz virüslerin -veri kaybı yaşamadan- tam olarak temizlenmesi için registry'den gizli dosyaları görünür yaparak herhangi bir virüs programı ile tüm tarama yapmayı öneriyorum. Registry'de HIDDEN ve SUPER_HIDDEN anahtarları aratılmalı. Yalnızca 'gizli dosyaları göster' seçeneği yeterli olmuyor çoklukla.

Autorun.inf dosyaları ile yayılan virüslere karşı aslında çok kolay bir korunma yöntemi var.

DOS zamanlarını bilenler hatırlayacaktır, "con" adında bir klasör yaratmak ya da varsa silmek mümkün değil.

Bilgisayara bağlı her sürücünün(usb diskler de dahil) kök dizinine "autorun.inf" adında bir klasör açın. Daha sonra da o klasörün içine "con" adında bir klasör açın. Böylece autorun.inf klasörünüz silinemeyecek, virüs de kendi "autorun.inf" dosyasını diske yazamayacak. Virüs sadece çalıştırılabilir dosyalarını diske kopyalayacağından, bunları ara sıra kontrol edip silmek gerekiyor.

"con" klasörünü normal yollarla yaratmak mümkün değil. bunun için konsol ekranınızı açıp her sürücü için

mkdir autorun.inf
cd autorun.inf
mkdir .\con\

komutlarını yazarsanız tüm sürücülerinizi bu virüse karşı koruyabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri