Bu işte tam olarak neler kullanılıyordur. Eski filmlerin elden geçerek VD-Blu Ray olarak döneceğine dair duyumlar var. İnşallah olur. Örnek video;
http://www.youtube.com/watch?v=VXE7of5Bqjo
http://www.youtube.com/watch?v=VXE7of5Bqjo
Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
Mahcem' Alıntı:Cuma akşamı Vipsaş'taydım, Uğur abi ile konuştuk. Bu restorasyon konusunda insanların bilgi sahibi olmadan ileri geri konuşmasından o da şikayetçiydi. Önümüzdeki günlerde kendisi ile restorasyon konusunda detaylı bir bilgilendirme röportajı yapıp buradan yayınlayacağız.
M.
cave' Alıntı:Mahcem' Alıntı:Cuma akşamı Vipsaş'taydım, Uğur abi ile konuştuk. Bu restorasyon konusunda insanların bilgi sahibi olmadan ileri geri konuşmasından o da şikayetçiydi. Önümüzdeki günlerde kendisi ile restorasyon konusunda detaylı bir bilgilendirme röportajı yapıp buradan yayınlayacağız.
M.
abi ropörtajını dört gözle bekliyorum
ben de bundan bir kaç ay önce dayanamayıp vibsaş ı aradım yetkili bir kişiyle görüştüm, sağolsunlar vakit ayırıp bir kaç merak ettiğim konuyu cevapladılar
16:9 wide screen : ozamanki filmlerin hemen hemen hepsi 1.33:1 yani 4:3 formatında çekilmiş![]()
HD yayın malum 16:9 (1.78:1) fomatında
ee peki nasıl oluyor?
malesef bu formata uymak için filmleri crop yönetimi ile alttan üstten keserek 16:9 formatına getiriyorlarmış
ama yinede tv izlerken izlediğimi oran kaybı kadar kayıp olmuoyor ben bunu bizzat inceledim
keşke bazı filmlerin sesleride çok kanallı revize edilse
TuncaEskiyerli' Alıntı:cave' Alıntı:Mahcem' Alıntı:Cuma akşamı Vipsaş'taydım, Uğur abi ile konuştuk. Bu restorasyon konusunda insanların bilgi sahibi olmadan ileri geri konuşmasından o da şikayetçiydi. Önümüzdeki günlerde kendisi ile restorasyon konusunda detaylı bir bilgilendirme röportajı yapıp buradan yayınlayacağız.
M.
abi ropörtajını dört gözle bekliyorum
ben de bundan bir kaç ay önce dayanamayıp vibsaş ı aradım yetkili bir kişiyle görüştüm, sağolsunlar vakit ayırıp bir kaç merak ettiğim konuyu cevapladılar
16:9 wide screen : ozamanki filmlerin hemen hemen hepsi 1.33:1 yani 4:3 formatında çekilmiş![]()
HD yayın malum 16:9 (1.78:1) fomatında
ee peki nasıl oluyor?
malesef bu formata uymak için filmleri crop yönetimi ile alttan üstten keserek 16:9 formatına getiriyorlarmış
ama yinede tv izlerken izlediğimi oran kaybı kadar kayıp olmuoyor ben bunu bizzat inceledim
keşke bazı filmlerin sesleride çok kanallı revize edilse
Hemen hepsi 1.33 diye bi genelleme yanlış.. bir kısmı 1.66 ama telesinede cropluyorlar.