[Eski] SPL Transient Designer mı, yoksa UAD Transient Designer mı?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mahcem

mahcem.com
SPL Transient Designer'ın da pluginini almak istiyorum ama UAD-2 için olanını mı alsam ($199, indirimle kuponla filan 110 dolara iner), yoksa Native RTAS/AU/VST versiyonunu mu alsam (€99) karar veremedim.

Her ikisini de yeterli bir süre denemiş olan var mı? Bir fark var mı acaba?

M.

Yoksa DrumXChanger mi alsam? İçinde Transient Designer katı var, ve ayrıca bir de kendi başına Transient Designer plugini de bedava geliyormuş. Biraz daha tuzlu gibi ama, €149 diyor.

Var mı sahip olan kullanan?

M.

İkisini birden kullanmadım. Bende native olanı var. Hem benim albümde, hem de diğer voice over işlerde çaya çorbaya kullandığım bir plugin. Belki benim kişisel zevkimdendir, ama cana can katıyor. :)

Bence DrumXChanger daha mantıklı. UAD la kullanıyorum Transient designer ı ama hardware tadında olmadıgını düşünüyorum .:)
DrumXChanger en mantıklı tercih olur yazılım tercih edilecekse, ki bende edinmeyi düşünüyorum DrumXChanger i.

Bu ikisi haricinde Sony Oxford TransModu tavsiye ederim...Hepsinin demosuna bir goz atin, TransMod'a bayilacaksiniz...

Chucky' Alıntı:
Bu ikisi haricinde Sony Oxford TransModu tavsiye ederim...Hepsinin demosuna bir goz atin, TransMod'a bayilacaksiniz...

+1. Tam olarak atağın hangi kısmına müdahale etmek istediğini Transmod ile ayarlayabiliyorsun. Tabii bu aradaTransmod'da tail'i uzatmak/ambiyansı arttırmak için bir opsiyon yok bildiğim kadarıyla. Transmod'un bir diğer tuhaflığı ayarlamayı çok ufak, hassas dokunuşlarla yapmak zorunda olman. "Atağı arttırayım, hop knob'u döndürüyorum" gibi değil SPL'in plug'in'indeki gibi, %2'lik ratio değeri ile %3 arasında tuhaf farklılıklarla karşılaşabiliyorsun. %5'ten sonrası beynine çivi çakmaya başladığından çok küçük bir değer aralığında hassas bir şekilde kullanman gerekiyor.

Ama alıştıktan sonra, özellikle atak üzerine daha fazla kontrol imkanı sunuyor Transmod.

Geri