[Eski] 3 yollu Mid sürücüsü Horn yüklü Aktif Speaker

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

dermanbey' Alıntı:
Burda yanlış anlamadıysam şunu anlatmak istemiş. DSP sesi 6 adet PEQ dan, geçirip filtre ediyor.Ama her EQ da frekanslar ve dB leri ile oynamış.Sanırım ben analog Processoru sanki sadece bir PEQ gibi kullanıyorum anlamına geliyor.Buda bana şunu düşündürüyor.Kabin analog processor ile çok geniş bandları okumayacak gibi geliyor.Şimdi anladım.
Dermanbey analog processörde,sadece hoparlörlere frekans bölüştürme işlemini yapabilirsiniz,PEQ işlemlerini yapamazsınız..Aslında KF650 için sitesinde verilen PEQ değerleri sizin işinize çokda yaramayacaktır,çünkü orjinal driverleri kullanmıyorsanız RCF,in standart üretim driverleri bu PEQ değerlerinde ne yanıt verecek belli değil..RCF,EAW için bu driverleri özel üretiyor,ayrıca KF650,nin içindeki pasif filtresindede bazı frekanslarda çentik filtreler var..Bence yapılabilecek en iyi şey elinde Melissa veya Clio tarzı program olan bir arkadaşa gidip bir digital processöre hoparlörlerinize göre yazılım yaptırmak..Kolay gelsin

Özgür Bey,

Electro-Voice DC ONE kullansam olurmu? Göndermiş olduğunuz linkteki frekansları manuel olarak girsem diyorum.Kullanmasını biraz biliyorum bu yüzden soruyorum.

dermanbey' Alıntı:
Özgür Bey,

Electro-Voice DC ONE kullansam olurmu? Göndermiş olduğunuz linkteki frekansları manuel olarak girsem diyorum.Kullanmasını biraz biliyorum bu yüzden soruyorum.

Olur tabi ki, neden olmasın. Sonuçta buda bir DSP.

ozgurcakici' Alıntı:
1)Çakma kasa EAW 650 diye tabir ettiğiniz o hoparlörü analog crossover ile süremezsiniz. Çünkü yaklaşık 6 adet PEQ ve Crossover geçişlerinde değişik filtreler kullanılıyor orjinalinde. Bunları ayarlayabilmek için bir DSP ye ihtiyacınız var.

Özgür Bey,
Size en son marka ve model olarak "Ev DC One" DSP kullansam olurmu diye sormuştum.Aslında bunu illa EAW nin DSP simi yoksa başka marka olurmu düşüncesiyle sormuştum.Olur demiştiniz.Neyse KF650 nin tüm frekanslarını PC-DSP arasında bağlantı kurarak girdim.Girdim ama bu PEQ frekanslarında takıldım.Çünkü sizin bana göndermiş olduğunuz linkteki Processor ayarlarındaki PEQ frekansları "İnput PEQ" mı? yoksa "Output PEQ" mı ait? Çünkü DSP de hem İnput için hemde Output için PEQ seçeneği var.Ben şimdilik Output için girdim ancak İnput için herhangibir giriş yapamadım.Yanlış olmasın diye...Yani ne yapmak gerekir?

ozgurcakici' Alıntı:
RCF 6001 kısa-orta menzilli standart bir hoparlördür. Uzun menzilli istiyorsan, Line Array modellere bakmanı tavsiye ederim.

EV XLC 127DVX modeli fiyat-performansa göre gayet başarılı..

Özgür Bey mesela Ev Xlc 127 Dvx lerden 4 sağa 4 sola 2 metre yüksekliğindeki bir podyuma koysam nasıl bir netice alırım? Asmak için truss yok ve imkanımda yok yani bu şekilde bu hoparlörlerle ne gibi dezavantajlarla karşılaşabilirim? Fakat en üst hoparlörleri 90 derecelik diğerlerini 120 derecelik koymayı düşünüyorum.Yani en üstteki ortalama 3.5 metre gibi bir yükseklikte olacak benim amacım sesi biraz daha uzun menzile atmak.Ama şuanda 4 + 4 düşünüyorum.Sizden bu konuda bir yorum bekliyorum.Teşekkür ederim...

Tabi ki bu tip hoparlörler asmak için tasarlanmıştır. Ancak yerden de kullanabilirsiniz. Hatta çoğunun, asma aparatını ters çevirince yerden kullanabilmen için bir alt yapı sistemine dönüşen modeli vardır.

Yerden kullanabilirsin derken tamamen zemine odaklı bir uygulama mı? Yoksa podyumlar içinmi demek istediniz? İkinci olarak dört sağa dört sola koysak tahmininizi merak ediyorum acaba kaç kişilik bir etkinliğe yeterli olur?Ayrıca hoparlörlere yeterli yüksekliği kazandıramayacağımdan dolayı sanırım menzilini biraz daha kısaltmış olacağım değil mi? Bu arada yerden kullanabilirliği aşağıya koyduğum resimlerden daha iyi anlıyorum.Aslında benim uygulamak istediğim sonuncu resimdeki gibi bir kurulum yapmak...

Burada aslında gerekli olan, maalesef bizim ülkemizde çok az bilinen bir konu; açı.
Kuracağın sistemin teknik özelliklerine göre daha doğrusu açısına göre belirleyebilirsin, açısına göre yönlendirme yapabilirsin. Ama Line-Array sistemlerde; dikeyde açıyı tek başına bir hoparlör değil, birden fazla, genelde 6 hoparlöre göre üretici firmalar hesaplar.

jbl_jrx115_angle.jpg

Peki özgür bey, aşağıda resmini koyduğum Ev Xld 281 modelini hiç kullandınız mı? Eğer kullandıysanız hakkındaki düşüncenizi merak ediyorum.Hem hafif, hem menzili iyi, hemde fiyatı iyi ne dersiniz açık havada gidermi bu hoparlörler?

Specifications

Frequency Response (-3dB) 75 - 18000 Hz
Frequency Response (-10dB) 60 - 20000 Hz
Max. SPL / 1m (calc) 141 dB
Coverage (nominal -6dB) H° 120 °
Low Frequency Power Handling (continuous/program/peak) 200/400/800 Watts
Mid Frequency Power Handling (continuous/program/peak) 200/400/800 Watts
High Frequency Power Handling (continuous/program/peak) 80/160/320 Watts
Flying Included
Flying Yes
Input Connections 2 Neutrik® NL8
Outdoor No
Chassis Size 8 inches
Internal Crossover Selectable
Speaker Type Line Arrays, Three-Way
Weight Net 21.8 kg ( 48.06 lbs )
Dimensions (HxWxD) 251 x 726 x 369 mm
(9.88" x 28.58" x 14.53")

Hayır dinlemedim. Dinlemediğim için amatörler gibi resimlerine bakarak ön yargılı davranamam.
Xlvc Serisi henüz yeni bir seri ve piyasada ki Xlc serisinden küçük bir hoparlör grubu.
EV bu grubu kapalı mekanlar, balo salonu veya küçük açık hava işleri için öneriyor.
Xlc serisi ile yüzlerce iş yaptım. Xlc 127Dvx olarak up-grade olduktan sonra ve DSP ayarları değiştikten sonra keyif almaya başladım bu seriden.

Asıl kaliteli serisi Türkiye de sadece Staras'ta bulunan X-Line serisi. Diğer Xlc serisi ondan sonra geliyor.

Genel olarak Xlc serisi uygun fiyata bulabileceğiniz bir seri bence. Kurulumu da basit sayılır. Yanlızca tavsiyem bas ları konusunda. Bu sistemlere X-sub ve bir üste bir bas kullanmak lazım. CTI öyle kullanıyor mesela.

Geri