[Eski] 4 in 4 out

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Profesyonel kayit icin kullanilacak bi ses karti tavsiyesi verebilirmisiniz o vakit ..?

Benim ihtiyacim olan sey mixer in out undan cikan sinyali pro kalitede kaydetmesi ...yoksa oyle cok kanal kayit dusunmuyorum ...

Saniyorum m audio 24/96 ve maya 44 mk2 bu isi yapabiliyor ...Ama yinede ustalara danismak istedim ...

Pro Tools un linkini vermissiniz :)

Soyle soylesem daha aciklayici olacak heralde ..Kendi yaptigim mix tape leri ve caldigim setleri album kalitesinde kayit etmek istiyorum su anda kulllandigim kart Audigy ...Ama kayitlarini begenmiyorum fazla tizli kayitlar aliyorum o sebepten pro bi kart ariyorum hemde time codec vinyl olayi icin ...

Ya şimdi ilk baştaki mesajda tutturmuşsun rca diye ben buna bir anlam veremedim...
Diyelimki oturup kablo leyimlemek istemiyorsun en kötü ihtimal yaptırsın...

Ondan da vazgeçtim dönüştürücü adaptör alırsın sonra istediğin karta takarsın... sen giriş .ıkış sayısına baksana şeklini boşver...(preamp kanallara dikkat et sadece:) )

RCA dan kastim , adamlar coax ve digital outlarida sayarak mesela kart aslinda 1 stereo in 1 stereo out ise stereolari tek sayiyolar bide digital ve coax outlarida ekleyere 6 in 6 out yaziyolar karta ..aslinda kart 1 in 1 out :)

anladım yani senin istediğin analog sistemlerde kullanabileceğin 2 giriş 2 çıkışın olsun zannedersem dj sin ve mixing software lerde kanalları ayırmak için kullanacaksın?

Eğer niyetin buysa 2 önemli nokta var...
1. Yazılımın mutlaka orjinal lisanslı olmalı ör. Virtual dj yazılımı crackle geldiği zaman full fonksiyon kullanabiliyosun yalnız ses kanallarını 2ye ayırmana izin vermiyor proramı kapatıp tekrar açtığın zaman çift kanal kullanılmaz duruma geliyor.

2. 2 out diye geçen bir ses kartında bir kanalının pre-ampli diğerinin unbalanced kanal olmaması lazım ya ikiside pre-ampli olacak yada ikisede unbalanced.. Yoksa dengesiz bir mix ortamı yaratırsın kendine...

Ben bir ara mobilepre usb kullanmıştım 2 out özelliği vardı ve bu sayede virtual dj yazılımnda kanalları ayırabilmiştim zaten böyle bir durumda ses kartındaki input pek işine yaramıyor :) ama bu kanallar çift stereo değil ikisini beraber tek stereo kanal olarak kullanabildiğin gibi tek tek mono çıkış olarakta kullanabiliyosun ki ben böyle bağlamıştım.Bu arada inputa mixerinin mix out tape out yada bu tarz çıkışından girerek gayet kaliteli kayıt yapabilirsin. Söylediğim kart gerçekten başarılı external olmasıda diğer bir avantaj...
Bir bak istersen ama tama anlamıyla ne yapmak istediğini bir anlatsan sana uygun bir kart buluruz... Kaç giriş çıkış istediğini değilde neleri nasıl bağlıycağını... Set kombinasyonunu anlat...

http://www.compel.com.tr/m-audio/audio/mobilepre/index.php

Bana stereo 2 in 2 out lazim iste ...Amac ses kartindan iki out alip mixer e baglamak....effect olur sample olur mixing olur amaclar degisir...Bahsettiginiz virtual dj programi oyuncaktan baska bisey degildir ...Szde kullanacaksaniz eger Traktor Dj Studio programini oneririm fakat onunla da live performans yapilmaz ...Ben mixing icin iki adet Numark Axis 9 Cd playerimi ve iki ad 1210 mk2 pikaplarimi kullaniyorum. Kart olarakta M-Audio Delta 66 Almaya niyetliyim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri