[Eski] 88 tuş master keyboard?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Bence sahne piyanosu /dijital piyano daha iyi olur gibi duruyor. Gerektiğinde MIDI olarak bağlanır.

Kawai MP serileri, iki amaca da iyi hizmet eder diye düşünüyorum. Bütçeyi aşıyor yalnız.

M audio almayın derim, Pro 88 in tuşesi piyano gibi kesinlikle değildi. Temizinden bir dijital piyano güzel olur bence.

Numa Piano'da perde ve modülasyon tekerleri de var, gerektiğinde kullanılır misal. Tam limit bütçede 0 fiyatı.

M-Audio'dan kaçarak uzaklaşmak gerek. Fatar bir çok synth ürtecisine üretim yapıyor. Fatar olabilir.

Ben uzun süre Roland A90 kullanmıştım çok da memnun kalmıştım. 6-7 senedir de XV88 kullanıyorum piyano tuşeli, ondan da gayet memnunum. Temiz bulabilirsen ikinci el bunları da değerlendirebilirsin. Çok çalındıkça tuşlar sertliğini yitiriyor tabii o nedenle ikinci el sıkıntılı olabilir.

Mod ve pitch wheel olmayan bir model tercih etme bence, durduk yere iş çıkmasın. Hatta mümkünse fazladan knob, slider'ı olan bir model tercih et ki midi controller olarak da arada iş yapsın. Virtual synthlerde kullanırsın.

Yamaha'nın falan vardı bir ara 88 tuşlu controller modelleri onları da araştırmak lazım.

Ben olsam 2. el Triton Pro X bakınırdım. Hem tuşe süper, sesler desen gayet iyi. O olmadı Yamaha Motif ES civarı da süper.

Fatar'ın tuşesine bir şey diyemeyeceğim ama midi sinyal gönderiminde ve drivelarından hiç memnun olamadım. VMK 88 (piyano tuşe olmayan) ve VMK 176 Plus (76 tuşlu piyano tuşe) olanlarından kullanma fırsatı buldum 2 ay öncesine kadar. (VMK 176 hala elimizde). İkisinin de driver sorunu oluyordu, ara sıra bağlantı kopmaları, sinyal kesmemeler gibi. Midi kablo ile bağlamakla sorunları azalttık. Ama hala özellike sustain pedalı ile düzgün piyano partisyonları çalımında sık sık sorun yaşanıyor. Tabi bu söylediklerim sahnede olan sorunlar. Belki stüdyo ortamında bu hatalar gözardı edilebilir.

Cme UF serisinin tuşları geri geldiğinde sekmese çok çok iyi bir master klavye olacak ama eline hakim, piyano tuşesini iyi bilen adamın keyfi kaçıyor. (Kendim bildiğimden değil, kullandırttığım insanların söylemi). Yeni serilerde bunu düzeltmişler mi bilmiyorum.

Ama Roland'ın 17 yıldır oldukça aktif kullanılmış canavrı A90 hala muhteşem iş görüyor. Tuşesi de şimdiki denkleriyle bile yarışır.

Not : Evet bu mesajımda hiç bir öneri yapamadım ama konuşulan marka modeller hakkında olan fikrimi belirtmek istedim. Kolay gelsin Mahcem ağabey :)

Üstad,iyi bir tuşe,kuvvetli bir midi controler ve sağlam taş gibi bir makina istiyorsan ''Roland A-80'' bulacaksın,alet ömürlüktür:)

EmrePolat' Alıntı:
Fatar Vmk176 Plus kullanıyorum. Tuşesi gayet başarılı. Zaten hem 76 tuşlu hem de tam ağırlıklı tuşeye sahip olması beni cezbetmişti. VMK188 Plus'ı önerebilirim ben de.

http://www.akalinmuzik.com.tr/content.php?id=715

Yukarda Miraç'ın yaşadığı problemleri yaşadınız mı hiç? Ben de düşünüyorum bu controller'lardan, ama CME de Fatar da güven vermiyor yazılımsal olarak.

Fatar Numa serilerinden kullanan var mı acaba? Bir modeli hem piyano tuşe hem 10 kiloydu, çok ilgimi çekmişti, iyi bir modülle süper alt klavye olur.

Dream_Gypsy' Alıntı:
EmrePolat' Alıntı:
Fatar Vmk176 Plus kullanıyorum. Tuşesi gayet başarılı. Zaten hem 76 tuşlu hem de tam ağırlıklı tuşeye sahip olması beni cezbetmişti. VMK188 Plus'ı önerebilirim ben de.

http://www.akalinmuzik.com.tr/content.php?id=715

Yukarda Miraç'ın yaşadığı problemleri yaşadınız mı hiç? Ben de düşünüyorum bu controller'lardan, ama CME de Fatar da güven vermiyor yazılımsal olarak.

Fatar Numa serilerinden kullanan var mı acaba? Bir modeli hem piyano tuşe hem 10 kiloydu, çok ilgimi çekmişti, iyi bir modülle süper alt klavye olur.

Çok nadir de olsa bağlantı kopması sorunu olabiliyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda bu sorun düzeliyor. Tabi bu, 1 yılda toplam 5-6 kez olmuştur en fazla.

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, biraz inceleme ve karşılaştırmadan sonra Fatar Numa Nano aldım. İlk izlenimlerim gayet olumlu. Biraz kullanayım neticeyi bildireceğim.

M.

Hayırlı olsun bro.

O dokunmatik ekran ne kadar fonksiyonel? Onu merak ettim. Alet tuşe baabında mükemmel ama kontrol imkanları ne alemdedir?

10 kg ağırlık ,88 hammer action tuş... Fatar tuşe kalitesi..

Vallahi heyecanla bekliyorum yorumlarını Mahcem Abi.

Sahne/canlı performans için biçilmiş kaftan gibi görünüyor... :lol:

Bir de Yamaha'nın KX-8 modeli var. Onu kullanan oldu mu?

Eskiden bir klipte Steve Wonder'ın Yamaha KX-88 kullandığını görmüştüm. Bildiğim kadarıyla KX-88 modeli; KX-8'in dedesi falan oluyor.

KX-8 sanıyorum üretimden kaldırıldı, yerine de yeni bir model gelmedi, benim de dikkatimi çeken bir cihazdı.

Ben roland A80 kullanıyorum TANK gibi bir tuşesi var son çıkan fantom g8i bile beğenmedim elleyince,üzerinde knob incik boncukta çok yok yeni çıkan maudiolar gibi değil ama tuşesi beni gerçekten duyguya sokuyor ve 1989 model olmasına rağmen değiştirmeyi hiç düşünmedim,teknolojiden uzak ama duygulu bir alet.Tuşesi ellenmeli :)

Geri