[Eski] Açık ilan: İlter Kalkancı'dan Cubase eğitim videoları

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
onemusic' Alıntı:
Hmmmm bu biraz fırsatçılık gibi olacak ancak; :D albüme girecek bir parça bu manada kullanılabilir mi ? ( İsim hakkını vermek kaydıyla )
Olabilir tabii. Yalnız bana e-mail adresini gönderip miksi bilgisayarlarında (DAW'larında) açmak isteyenlere de gidecek kanallar, ona göre.
Tabii bu forumdan 10-15 kişiyi geçmez herhalde bu rakam, ama benim için asıl önemli olan, siz hak sahiplerinin buna izin vermiş/verecek olması.

Osman' Alıntı:
...Ahanda geldi.Ben de o parçayı yollamıştım abi. :D :D :D
HAHAHA! Yandık!!! :p :D
(Bu arada dosyanın ulaştığına ait uyarı e-maili geldi bana, birazdan indirip bakarım dosyaları kontrol etmek için).

Osman' Alıntı:
...Özel mesajla kuralları kabul ettiğime dair bir şeyler yazayım mı abi? :twisted:
İyi olur.
Ben de senin haklarına yönelik taahhüdümü yazacağım sana tabii ardından. Biz elimizden geldiğince sağlam oynayalım da, tatsızlık olmasın sonradan.

Osman Cenan ÇİĞİL'ın "Baaa" adlı parçasının kayıtları elime ulaştı.

Pop/Enstrümantal Rock projesi... çok fazla kanal yok, ama miksin temelleri hakkında fikir vermesi için neredeyse ideal proje.
Ve ayrıca komik. hehahahehah

Davullar EZDrummer, onun dışında bas ve gitarlar gerçek enstrümanlar bu arada - bu da şimdilik bu eldeki ilk proje hakkında bir ön bilgi olsun. :)

Şu an bunun gibi 1-2 proje daha kabul edebilirim, tarz kısıtlaması olmadan. Osman'ın miksine -tahmini olarak- bu bir hafta içinde baktıktan sonra, diğerlerine de bakarız hep beraber.
Tarz kısıtlaması yok, ama tamamen orkestral, tamamen atmosferik, uçuk-kaçık-ekstrem tarzları incelememiz çoğunluğun işine yaramayacaktır. Aşırı uçlarda olmadığınız sürece her tip müzik bana uyar.

ama tamamen orkestral, tamamen atmosferik, uçuk-kaçık-ekstrem tarzları incelememiz çoğunluğun işine yaramayacaktır.

Seni meslekten vazgeçirecek bir işle uğraşıyorum şu anda inanmazsın.

:)

Şaka bir tarafa, bir yol alayım yollarım demoyu.

ilterocktive' Alıntı:
onemusic' Alıntı:
Hmmmm bu biraz fırsatçılık gibi olacak ancak; :D albüme girecek bir parça bu manada kullanılabilir mi ? ( İsim hakkını vermek kaydıyla )
Olabilir tabii. Yalnız bana e-mail adresini gönderip miksi bilgisayarlarında (DAW'larında) açmak isteyenlere de gidecek kanallar, ona göre.
Tabii bu forumdan 10-15 kişiyi geçmez herhalde bu rakam, ama benim için asıl önemli olan, siz hak sahiplerinin buna izin vermiş/verecek olması.

Ok. O zaman abi. Albüme adını büyük harflerle yazdırırım. :) Bizim kitarcıya söyledim. Kanalları zipleyecek. Aynen dediğin yere yükleyecek.

Benim için izin yada hak sahipliği söz konusu değil. Besteler ve söz zaten solistimize ait. Nasılsa albüm çıkınca bütün paylaşım platformlarına düşecek. :D

İlter, mixi yapıp buraya astıktan sonra, hangi kanala (enstrumana) hangi plug-inleri uyguladığını, parametreleri nasıl ayarladığını, EQ ayarlarını, hangi frekansları traşladığını ve hangilerini açtığını vs. gibi şeyleri detaylı yazacaksın değil mi? Hatta EQ ların fotosunu asarsan daha bir süper olur.. Zira low cut ya da hi cut olayını merak ediyorum :)

Nurkan' Alıntı:
...Seni meslekten vazgeçirecek bir işle uğraşıyorum şu anda inanmazsın...
Merak ettim.
Alengirli işleri severim ama, bilesin :)

aristo, evet, mikste neyi ne için kullandığımı detaylı olarak anlatacağım.

Ayrıca yakın gelecekte bu çalışmaların video çıktısını ücretsiz olarak yayınlama düşüncem var. Tabii bunu hem benim kendi kafamda oturtmam, hem de ek izinler almam gerektiği için ilk hedef olarak belirlemedim. Şimdilik ilk hedef Akdeniz.

Çok gizli miks sırları (nasıl bir şeyse o) bulacağınızı ummayın tabii. Bunlar orta ve iyi derecede miks bilgisi olanlara hitap eden bilgiler değil de, miks yapmaya yeni başlamış ve hata yapmak istemeyenlere yönelik bilgiler olacak.
Çünkü öbür türlü bir eğitim malzemesi benden 2-3 misli daha çok zaman çalar, ve çıkan sonuç da büyük çoğunluğa hitap etmez.

onemusic,
Özel mesajını aldım, teşekkür ederim. Projeniz herhalde henüz gönderilmedi, elime geçince sana özel mesaj yoluyla haber veririm.

ilter abi merakle bekliyorum projeyi. Özellikle video olarak paylaşacak olman beni çok heyecanlandırdı. Şmdiden teşekkürler.

RS' Alıntı:
ilter abi merakle bekliyorum projeyi. Özellikle video olarak paylaşacak olman beni çok heyecanlandırdı. Şmdiden teşekkürler.
Video olarak "yayınlama düşüncem var" dedim.
Heyecanlanma yani o kadar. :) Ben heyecanlanmanız gerektiğinde söylerim. :p

Evet, ben de şimdi onu haber vermek için geri geldim (sabah okuduğum bir-iki başlık dikkatimi dağıttı da :))

Timuçin/Onur (onemusic) - "Peri Kızı", ve Tunç da (TiO, değil mi?) "Dinamo-bumerang" adında dosyalar göndermiş.
TiO'nun ya da "Dinamo-bumerang" adlı dosyada hak sahibi olan birinin (Yiğit?), bana özel mesaj atıp kuralları kabul ettiğini belirtmesi gerekiyor - indirmiş bulundum, ama mesaj gelmezse zip açılmayacak.

Bu arada dosya gönderme düşüncesi olan ama henüz göndermemiş birileri varsa lütfen buraya not düşsün, dosya göndermeden önce. Çünkü şu an elimde bu son eklemeyle birlikte 3 ayrı parça var, ve bunlardan fazlasına ayıracak fazla boş zamanım yok.
Yazın, projeyi-kaydı kısaca anlatın, göndermeli misiniz yoksa beklemeli misiniz (unutmalı mısınız... hehe) düşünürüz burada.

Tunç TiO abi. Dinamo - Bumerang doğrudur.

O kuralları kabul kısmını unutmuşuz abi. Özelden yolluyorum birazdan kabul mesajını.

Bu arada benim upload hızı düşük diye dosyayı TiO'dan attık. Onun da bağlantısı yarısında koptu, baştan başlanıldı falan... Programı denedik ama 100MB üstü için üyelik gerekiyor gibi bir sonuca vardık.

Normal yoldan yolladık sonuç itibariyle. Ama heyecanlı oluyor, tavsiye etmem. :)

firestorm' Alıntı:
...Bu arada benim upload hızı düşük diye dosyayı TiO'dan attık. Onun da bağlantısı yarısında koptu, baştan başlanıldı falan... Programı denedik ama 100MB üstü için üyelik gerekiyor gibi bir sonuca vardık.

Normal yoldan yolladık sonuç itibariyle. Ama heyecanlı oluyor, tavsiye etmem. :)
Keşke önceden haber verseydiniz, yazılımı kullanarak göndermek için geçici login/şifre verirdim, onu kullanarak yollardınız. Neyse, olmuş artık bir kere :roll:

Kısmet abi. Aklımıza gelmedi, bir yandan da sorular falan sormadan halledelim dedik.

Kabul mesajını yolladım. Herhangi bir eksik var mı abi?

Edit :varmış.. :) Yolluyorum tekrar. :D

2. edit: Şimdi tamam mıdır?

Heh tamam. Bizim projeyi hafifçe anlatayım. Kayıtta kullandığımız ekipmanlarıda yazayım.

Bizim grubun adı: CreB
Yolladığımız Parçanın Adı: Peri Kızı
Söz / Müzik: Murat ORAL
Düzenleme: CreB

Kayıtların tamamı canlı, hiç midi kullanmadık. Ayrıntılara gelince:

Davul Çalımları ve Kayıtları: Arbak DAL / Tama Super Star Custom
RME HD kullanılarak Cubase SX 3 te alındı.
Kick / Snare / Tom / Floor Tom Pre Amp: JoeMeek + AKG D112 + Pearl Sub Kick
Snare: Shure Sm 57 + JoeMeek Condenser
Tom / Floor Tom : Shure Sm 57
Overhead: pre amp presonus evulotion + Shure KSM 44
Room Mics: Avalon AD2022 + Shure KSM 141

Bass Gitar: İsmail SOYBERK / Musicman Custom
Protools HD Accell 3 - 7.0
Pre Amp: Avalon AD2022 + BBE 482i maximizer

Elektrik Gitar: Timuçin AKSUER / Fender Strat 68 deluxe + Marshall JCM2000 Modified Head + B52 Rectification Head / Marshall JCM 900 + Custom Celestion Heritage 12-65 Speakers + TC G - Major
Cubase SX 5 + MOTU MK3 + Mackie 32.8 Analog Mikser

Akustik Gitar: Timuçin AKSUER / Yamaha Compass CPX15
Pre Amp: Art MPA Gold Cubase SX 5 kullanılarak kaydedildi.

Klavyeler: Onur GÜNTAV / Yamaha CS1X + CS6X ve Kurzweil PC88
Pre Amp: ART MPA Gold + Mackie 32.8 Cubase SX 5 kullanılarak kaydedildi.

Vokaller: Murat ORAL / Back Vokal: Pamir NUMANOĞLU ve Gülin GÖNÜLTAŞ
Pre Amp: ART MPA Gold + Mackie 32.8 Cubase SX 5 kullanılarak AKG C414 ile kaydedildi.

Biraz uzun oldu ama madem albüm çıkmadan emeği geçen herkesin adını yazalım...

İlter Abicim Kolay Gelsin...
Sevgiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri