Ücretsiz bir VST plugin o:aristo' Alıntı:...Master faderda kullandığın spectrumu çok beğendim...
http://www.concretefx.com/QSpectPro.zip
Tamam Tunç, bundan sonraki mikste otomasyona da değinirim.
Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
Ücretsiz bir VST plugin o:aristo' Alıntı:...Master faderda kullandığın spectrumu çok beğendim...
Dediğin gibi, şu 3 parça bir bitsin, işlerimin yoğunluğuna göre yine ileride farklı tarzlardaki parçalarla ilgilenmeyi isterim.aristo' Alıntı:Trance tadında bir parçam vardı da miksini ben yapmıştım o konuda bir teklifti. Ancak sonradan düşündüm, diğer arkadaşların projelerine zaman ayırman daha yararlı olur dedim. Geri çektim teklifi![]()
Intro'daki edit'lerin (buradan sonra "düzeltme" diyeyim ben ona), müzik yapan kişinin amaçladığından farklı sanatsal sonuçlar çıkartacak biçimde olmuş biraz.yigit_sertac' Alıntı:... Osman'dan da izin alarak aşağıda parçaya ait yaptığım miks için bir link asıyorum arkadaşlar. Eğer ki vakit ayırıp, dinleyip, her türlü yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim...
Bazı notalar büyük oranda geç girerken, diğerleri ya büyük oranda erken girmiş, ya da tamamen yutulmuş.yigit_sertac' Alıntı:Remix gibi olmuş derken biraz açarmısın.Halbuki yapılan kaydın dışına çıkmamaya, herhangi bir değişkilik yapmamaya çalıştım.
EQ.Mat ve parlaklık olayı biraz aklıma takıldı. Bu gibi durumlarda parçanın geneline ya da gereken kısmına ne gibi teknikler uygulanarak düzeltilebilinir.
ilterocktive' Alıntı:-Atıyorum- 16'lık notalarla 16lık üçlemeler aynı şekilde düzeltilmez, örneğin.
Onun için müziği dikkatle dinleyip, parçanın ve cümlenin ölçüsünü dikkate alarak yapmak gerekiyor düzeltmeleri.
Her zaman teorik çalışma yapmak gerekmez. Not almak da gerekmez. Sadece (bu parça için) gitaristin çaldığı şeyi ilk önce tam olarak anlamak, daha sonra da "böyle olması gerekirdi" diyebileceğin bir cesaret taşıyorsan, gerekli düzeltmeleri yapmak.yigit_sertac' Alıntı:Bu durumda elimize gelen kayıtları mixe sokmadan önce teorik olarak bir çalışma yapmamız, bol bol not almamız gerkiyor sanırım. Doğru mudur?ilterocktive' Alıntı:-Atıyorum- 16'lık notalarla 16lık üçlemeler aynı şekilde düzeltilmez, örneğin.
Onun için müziği dikkatle dinleyip, parçanın ve cümlenin ölçüsünü dikkate alarak yapmak gerekiyor düzeltmeleri.
Parçasına ve kayıtlara göre değişir. Sorduğun sorunun yanıtı özetlenebilecek bir şey değil.yigit_sertac' Alıntı:Peki mix için gelen bir parça için yapılacak ön çalışmalar nelerdir? Nelere dikkat etmeliyiz? (ölçü haricinde, ondan bahsetmişsin )
yigit_sertac' Alıntı:Sanrım konu başlığını biraz dağıttım elimde olmadan olayın hararetine kapılıp.İnsanın sordukça sorası geliyor. Ama şu bir kaç mesaj içinde yeterince bilgi vermişsin. En azından nelere de yönelmemiz gerektiği konusuda.
Teşekkürler İlter. Yardımın ve desteğin için.
firestorm haklı. Tabii ki soru soracaksınız. Maksat o.firestorm' Alıntı:...Bence sorulabilmesi ve cevap alınabilmesi çok iyi. Konu dağılmaz, endişe yersiz.
Ben miksi bir kerede asla bitirmiyorum. Zaten istersem üstünde 8 saat çalışmış olsam da, ertesi gün dinlediğimde mutlaka beğenmediğim şeyler oluyor.firestorm' Alıntı:... Miks uzun sürebilen bir hadise olduğu için bende kulak bir süre sonra yanılgılar yaşamaya başlıyor. O yüzden miksi bitirdikten sonra yarım saat bir çay molası verip, kağıdı kalemi elime alıyorum...
Göndereceğim bugün bir miks, fikrinizi alacağım. Değişmesini istediğiniz yerler olabilir, son anlatımlarda sizin istekleriniz de değerlendirilmiş olsun. onemusic'e de bir miks yolladım 3-4 gün önce. Beğenmişler, online bir yarışmaya katılıyorlar o miksle galiba. hehe.firestorm' Alıntı:...(bu arada deli gibi sabırsızlandım bizim miks için. Gurur verici olacak projemizin böyle bir işte yer alması)