[Eski] Açık ilan: İlter Kalkancı'dan Cubase eğitim videoları

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: Açık ilan

Bekliyoruz, heyecanlanıyoruz ama eminim bunların hepsine değecek bir video gelecek karşımıza, biz de diyeceğiz ki "İlter Abi, iyi ki bekletmişsin :)"

Ama ne olursa olsun beklemenin bu kadar heyecan verdiğini daha önce çok görmemiştim :lol:

Tüm gün video render ala ala bir hal oldum :)

Problem şu ki... ses materyalinin kalitesi önemli... ekran görüntüsünü de küçücük bir kutuya sıkıştırmak istemiyorum...
O yüzden tüm gün çeşit çeşit render/export alıp durdum. Gerçi ufak kesitlerin çıktısını alıyorum uzun süre beklememek için, ama dosya boyutları de internette önemli... o yüzden çok deneme-yanılma yapmak gerekiyor.

Şimdi bir ayar tutturdum ama. "Sonunda" yani... :)
Yalnız hal kalmadı... şimdi render yapsın alet, otomatiğe bağladım... yarın da öğlene asmış olurum. Artık yarın ve pazar günü izlersiniz :)

Yalnız yarın asacağım miksin videosu 1 saat 40 dakika, ona göre. hehe. 3 bölüme ayıracağım yine. İzlemesi kolay olsun deyu.

Mahcem de sağolsun, FTP alanı açtı bana bugün, ham kayıtlar şu anda Müziktek FTP alanında.
Parça CreB'in "Peri Kızı" adlı parçası. Forumdan "onemusic"in grubu oluyor.

İlk yaptığım parçanın videosunu da tekrar render edip asacağım bilahare. Bir de ona eleştiriler doğrultusunda editleme yapacağım, "tam olsun" deyu. "Revisited" babında.

işte bu duyduğum en güzel haberlerden biri son zamanlarda :D Uzun bir süre yeni videolar ile vakit geçireceğim anlaşılan :D Teşekkürler Ilter Abi tekrardan

Saygılar, sevgiler.
Bora

Videoların linkini içeren yeni başlık için tıklayınız

Ses kalitesi hala düşük... Camtasia iğrenç bir şekilde encode etti videonun ses kısmını... test videolarında böyle bir şey dikkatimi çekmemişti halbuki... belki son zamanlarda kurduğum codec'ler bozdu aletin şeysini...

Herneyse... en kısa sürede videoları daha iyi versiyonlarıyla değiştireceğim/güncelleyeceğim, ama adresler değişmeyecek.

Gerisi için yukarıda verdiğim adresi takip edebilirsiniz artık...
Sabrınız ve desteğiniz için teşekkür ederim :)

Ne yazık ki hayır.

Bu anlatımları ilk başta düşündüğümden daha farklı bir formatta yayınlamaya karar verince, hesapta olmayan ve zaman isteyen şeyler de beraberinde geldi. Video'ların sunum formatı vesaire gibi. Dolayısıyla bu projeye ayırmayı düşündüğüm zamanın fazlasını harcamış oldum.

O yüzden en azından bahar/yaz aylarına kadar bu projenin 2.sini tekrarlamam şu an için mümkün görünmüyor.

Ama "ilk fırsatta" diyelim :)

Not. Eğer tekrarlarsam, müzik tarzının dans ya da pop olmasını tercih ederim. Tek bir türe saplanıp kalınmasın, herkes eşit oranda yararlanabilsin diye.

İlter hocam,
Haftalar sonra(yurtdışında olduğumdan) videoları indirdim ve izledim.Eline sağlık.

İzlerken çok keyif aldım ve faydalandım.

Ama isterdim ki,en başından ham haliyle ele alsaydın keşke,önceden bazı ayarlamalar yapmışsın,hani ''burda yapılmışı var'' gibi olmuş,bazı kısımlarda.

Anlayabilmek için 3-4 kere seyrettiğim yerler oldu.

Tabi buradan söylemesi kolay,şu şöyle olsaydı falan diye, içtenliğine sığınarak söyleyeyim dedim. :)

Tekrardan eline sağlık,Türkçe olarak böyle şeyleri bulabilmek mucizeye yakın neredeyse.

sibiryali' Alıntı:
...Ama isterdim ki,en başından ham haliyle ele alsaydın keşke,önceden bazı ayarlamalar yapmışsın,hani ''burda yapılmışı var'' gibi olmuş,bazı kısımlarda...
Tabii ki "burda yapılmışı var" gibi olacak, çünkü:

1- Miks baştan sona ne yapılacağını bilerek yapılabilen bir işlem değil <<< karar değişiklikleri oluyor
2- Kafamda topladığım mikse 45 dakika sonunda ulaşırım, ama videoları izleyen başlangıç seviyesindeki insanlar bir şey anlamaz
3- O izleyicilerin bir şeyler anlamaya başlayacağı mikse ulaşmam benim çalışma saati olarak 3 saatimi alıyor (aralar hariç)
4- 3 saatlik kesintisiz bir video yapmak için benim enerjim yetmez
5- Dur-kalk yapılarak alınacak sesli video kaydında, 3 saatlik bir miks anlatımının editi de ek olarak en az bir 3 saat alır, toplamda 6 saatte rahat rahat bitirebileceğim bir iş, 9-10 saatte kolay bitmez
6- İşte o kadar zamanım yok benim

:)

sibiryali' Alıntı:
... Tabi buradan söylemesi kolay,şu şöyle olsaydı falan diye, içtenliğine sığınarak söyleyeyim dedim. :)
İyi yapmışsın. Sorman, bu konudan bahsetmen iyi olmuş.
"Söylemesi kolay"dan ziyade, ancak bu tip bir işe kalkışıldığı zaman anlaşılabilecek bazı şeyler var.
Onları da herkesin bilip tahmin etmesi mümkün değil, doğal olarak.

sibiryali' Alıntı:
...Tekrardan eline sağlık,Türkçe olarak böyle şeyleri bulabilmek mucizeye yakın neredeyse.
Rica ederim.

Fakat bu konunun devam ettiği başlık şu:

http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=24743

Yeni mesaj atmak/yazmak isteyen, lütfen o başlıktan devam etsin. Bu başlığa yazılmasın.
Bu başlıkta ne olduğu belli değil çünkü. Mahcem bu başlığı buraya sabitlemekle çok da iyi bir iş yapmamış aslında.
Aslında bu başlığı kilitlersek iyi olur. Son iki mesaj da yeni başlığa taşınsın hatta.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri