[Eski] Akustik piyano konusunda tavsiye lütfen.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

asfodelos

Yeni üye
Merhabalar,

Öncelikle ben Melodi, foruma yeni kayıt oldum :) Geldiğim an da akustik piyanolar hakkındaki fikirlerinizi almak istedim. Ben 6 yaşında piyano çalmaya başladım, ve İstanbul Devlet Konservatuarı Yarı Zamanlı Piyano Bölümü'nü bitirdim. Evime ilk aldığım piyano yeni başladığım için Samick'ti. Konservatuarı belirtmemin nedeni de az çok profesyonellik derecemi anlamanız içindi. Genelde konservatuarda çalışmayı tercih ettiğim için evdeki piyanomu değiştirmemiştim ancak artık yeni bir konsol piyano almak istiyorum. Açıkçası piyano fiyatlarıyla ilgili de pek fikrim yok. Bana hangi markaları önerebilirsiniz ve fiyatları ortalama nedir acaba ?

İnternette bir iki "piano buying guide"'de Yamaha B2 konsolların fiyatlarına göre iyi oldukları yazıyordu, bir bakabilirsin.

Hoşgeldin:
Anladığım kadarıyla uzun zamandır piyano ile ilgili çalışıyorsun. Yeni bir enstruman almak istemen çok güzel fakat verdiğin bilgiler biraz bulanık açıkçası. Öncelikle nasıl bir piyano tonu aradığını, tuşenin nasıl olduğunu ve hangi tarz üzerine yoğunlaştığını yazar ayrıca bir fiyat aralığı belirtirsen daha net birşeyler söylenebilir. Zira bir çok fiyata pek çok enstruman var. Fakat her alet herkese yaramaz.

Geri