[Eski] Anlayamadım gitti bu işlerden..İşlemci tavsiyesi lütfen...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AMD derim başka birşey demem.. herkesin gözünü boyuyolar saçma sapan teknik labaratuar testleriyle, for a few dollars more...

Hay allahım..Baktıkça, bekledikçe seçenek artıyor.

Harbiden kafa yeme durumlarına geldim... :lol:

Batuhan nerelerde yahu, onun da kesin değişik bir fikri vardır!! :)

@firestorm

usta bu işlerin içinden tavsiyelerle, önerilerle, araştırmakla, testlerle, verilerle, karşılaştırmalarla filan çıkamazsın... kendine bir cpu bulacaksın ve ona inanacaksın.. tavsiyeler iyidir ama tavsiyeleri filan boşver, tavsiyeler ve testler doğrultusunda inandığın şeyi yap ve onu al.. pişman olmayacaksın :)

Overclock çok gereksiz bir şey maazallah bilgisayarınızı havaya uçurursunuz sonra gider anakart falan,hadi o olmadı kısa vadede ömrünü bitirir pc nizin.
Sanırım bende kararımı verdim bir önceki başlıkta açmış olduğum sistemi buraya yazıyorum inanın arkadaşlar o adar çok araştırdımki eminim bir çok bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum bu konuda,kısacası şu an için çok iyi bir sistem aşağıdaki gibi hem ortalama bir fiyata hemde güçlü bir pc ye sahip olabilirsiniz.

Anakartınız aşağıdaki özellikleri desteklesin
işlemciniz yeni teknoloji 45nm li 6 veya 8 mb ön bellekli 1333 mhz ram e kadar olan bir işlemci olsun
ram iniz 1066 kadar desteklesin
hardiskiniz 32 mb sata 2 olsun.

Ama işlemcide kesin kararım 45nm teknolojili quad9300 dür.

Şu şekilde sistemi veriyorum .

Anakart GIGABYTE P35CDS3R BEARLAKE LGA775 DDR2 PCIEXP

İşlemci INTEL C2QUAD Q9300 2.5GHz 1333MHz 6MB 64BIT 775p

Hafıza(RAM) KINGSTON 4 GB 1066MHZ DDR2 KHX8500D2K22GN HY

Sabit Disk SEAGATE 500GB 7200RPM 32MB SATA2 NCQ PC

Monitör SAMSUNG 206BW 20 LCD 2MS DVI WIDE SİYAH

Ekran Kartları ASUS HD 3850 512 MB 256BIT PCIEX

öteki OEM leri yazmadım klavye monitor vs gibi .

firestorm' Alıntı:
45nm ve 65nm arasında ne fark olacaktır? Neye faydası olacak, açar mısınız?

Çok fazla bilmesemde az çok ;
http://technohaber46.blogspot.com/2007/ ... -test.html

Biraz araştırırsan eminim yeni nesil bir teknoloji olduğunu anlayabiliriz.Yani ben eminim bazı diğer parçalarıda misal ram anakart harddisk gibi ,onlarında üzerinde büyük etki yapacağını düşünüyorum performans açısından . Ama teknik olarak anlatamıyorum düşündüklerimi.Yinede yeni nesil bir teknoloji onu söyleyebilrim .Hem çok fiyat farkıda yok q6600 la arasında birde q6600 1006 mhz , q9300 1333 mhz bu da gerçekten yabana atılır bir şey değil performans bakımından.
Ama yinede gerçekten q6600 bile fazlasıyla yeterli ama madem iyi birşey alalım diyoruz bi kaç dolar daha fazlasını verip yeni nesil bir teknoloji almakta fayda var.

Quad işlemcilerin yaygınlaşmasına daha vakit var diye düşünüyorum.
Bahsi geçen işlemci yanılmıyorsam serinin en alt işlemcisi. Diğerinin fiyatları dudak uçuklatıyor.

Benim kafamdaki sistem
Core2Duo E8400 3.00ghz
2 GB DDR2 800 mhz ram
Gigabyte EP35 DS3L anakart
400W thermaltake soprano rs101 midi power kasa.

Ram sorusu:
Topladığım makinedeki ramler 800mhz. 1066mhz ramlerde performans olarak cok büyük fark yaşarmıyım merak ediyorum.?

keremd' Alıntı:
Quad işlemcilerin yaygınlaşmasına daha vakit var diye düşünüyorum.
Bahsi geçen işlemci yanılmıyorsam serinin en alt işlemcisi. Diğerinin fiyatları dudak uçuklatıyor.

Benim kafamdaki sistem
Core2Duo E8400 3.00ghz
2 GB DDR2 800 mhz ram
Gigabyte EP35 DS3L anakart
400W thermaltake soprano rs101 midi power kasa.

Ram sorusu:
Topladığım makinedeki ramler 800mhz. 1066mhz ramlerde performans olarak cok büyük fark yaşarmıyım merak ediyorum.?

Çok sağlam bir sistem kurmuşsun,yani kesinlikle performans açısından verimli.Esasında intel P4 lerden sonra çıkarttığı bu Core ve Quad işlemcilerin herhangi birisi ile Cubase ,Reason ,VST vs çok cpu harcayan programları tam güç ile kesintisiz çalıştırmaya yeterli.
Bana soracak olursan kurduğun sistemle benim 2.sayfada verdiğim sistem arasında yanılmıyorsam 150 usd gibi bir rakam oynuyor.Bence ileri derecede iyi olan 1333 fsb lik bir Quad ve 1066 mhz lik bir ram kullan.Emin ol performansı çok ileri derecede artıracaktır.

steinberg aşağıda hangi işlemci ile hangi performans olur'un listesini vermiş. amd Phenom ile quad core'un aynı performasta olduğunu gördüm.mevcut fiyatlara bakınca phenom 100 dolar nerdeyse daha da ucuz.yeni pc toplamak üzereydim bende.Son dakika bir gelişme olmaz ise amd Phenom işlemcili bir pc toplayacağım Mayıs'ın ilk haftası.Linke bakmanızda fayda var.
http://www.steinberg.net/547_1.html#12410
Sevgi ile kalın. :D

Aslına bakılırsa ben Q9450 düşünüyordum ancak şuan ki incelediğim testlerinde normal haliyle birde overclocklu hali arasında çok az oynamalar var...2-3 fps overclock ile artacaksa hiç artmasın daha iyi...Q9300 şuan overclockta iyi ama birde Q6700 faktörü var ki akıllara zarar geliyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri