[Eski] antares autotune vs celemony melodyne

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

kaptantek

Yeni üye
Merhaba... Bu iki vst de birçok ortak noktaları var gibi ; fakat melodyne detone düzeltici , autotune sesin tınısını değiştiriyor... Aslında bu özellikleri de bana çok yakın geldi... Merak ettiğim şey bu iki vst arasındaki belirgin farklar nelerdir ? Kafamda kurdum ama danışmak istedim ... Teşekkürler... .

Öncelikle teşekkür ederim... Yazıda galiba melodyne ya daha çok övgü var ve daha pratik olduğundan

bahsediyor... Sanki? Evet soruyu bu link cevapliyor ama ; ingilizcem çok iyi değil ) En iyisi adam akıllı bi

çevirteyim şunu... sagolun..

Auto-tune'u pek pratik bulmuyorum. Eğer kanalın tamamına geçirip devam edecekseniz bilemem, ancak ufak tefek şeyler için kullanacaksanız, daha çok hareket yapmak gerekiyor diyeyim... :) Neticesi de sesi oldukça değiştiriyor. Bence doğal değil. Ancak o kadar çok kullanıldı ki, kulaklar alıştı.

Melodyne'ın sonucunu bir vokal olarak daha çok seviyorum. Ancak kullanımına biraz alışmak ve heceleri doğru yerlerden bölmek gerekiyor. Sessiz harflerde agresif hareketlere izin vermiyor, ancak sesli harfleri ayıklayarak düzeltme yaptığınızda, gayet tatminkar. Yazılımla uğraşmamış arkadaşlar için biraz karışık anlatmış olabilirim, ama kullandığınızda muhtemelen ne demek istediğimi anlayacaksınız. Özellikle sibilans ve sert sessizlerde dikkatli olmak gerekiyor. Çok kanallı versiyonu kullanıldığında daha da keyifli. Eğer benim gibi onlarca kanal vokali üst üste kaydetmeyi seven biriyseniz, eşleme konusunda vs harika çözümler sunabiliyor. "VocAlign iyidir yahu!" diyecek arkadaşlara, "bir de bunu deneyin." diyorum. Ayrıca VocAlign cubase üzerinde hala adam gibi çalışmıyor. En azından ben son kurcaladığımda öyleydi...

Kısacası benim oyum melodyne'dan yana. Sadece vokal değil, enstrumanlarda da (özellikle yaylılar, dubleleri çalarken akordunu kontrol etmeyi unutan gitarist arkadaşları gülümsetmek için) oldukça kullanışlı.

Evet. Seviyorum onu.

Geri