[Eski] artık protools zamanı ancak ...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Yani pro tools Digi02 ile kayıt yaptığıımı farzedelim bir de Nuendo ile Digi 02 Asio yu kullanarak kayıt yaptığımı farzedelim iki kayıt arasında kalite farkı söz konusumudur ? İkiside mikrofon üzerinden gelen canlı kayıt yani. Pt yazılım olarak Nuendo dan dahamı iyi kayıt yapar? Normalde benim Rme ses kartım var ve yanında Tc Powercore alıp çalışmayı düşünüyorum yazılım olarakta Nuendo alacağım (çok rahat kullanıyorum ve memnunum) ama protools Digi 02 daha iyi diyorlar.Oysa Tdm olmadıktan sonra benim kuracağım sistemin daha güçlü olacağını düşünüyorum.Beni aydınlatırsanız sevinirim,hatta şimdiden çok teşekkürler...

Ikisi arasinda fark olmaz, cunku ASIO da kullansan (Nuendo), Protools LE ile kayit etsende sonucta yapilan is ayni, tek fark degisik API (application programming interface) kullaniliyor olmalari ayni isi yapmak icin.

RMS+Powercore vs 002 karsilastirmasina gelince, bu konuda bilgim yok belki forumdaki diger arkadaslar yorumda bulunurlar bu karsilastirma konusunda.

Bu arada, az once Nuendo'nun satis fiyatina baktim: $1999, (sweetwater.com). wow, o paraya 002 alinir yahu. Tabi ozellikleri PT LE'den daha gelismis gibi gorunuyor, mesela benim dikkatimi ceken Optimized multithreading oldu (unlimited amount of processors supported,processor load is dynamically spread over all processors), umarim ProTools'da da benzer ozellikler gelir 2005'de, boylece dual islemcili, hyperthreading islemcili bilgisayarlarda PT daha verimli hale gelebilir.

Çok teşekkür ediyorum ilginize . Ayıp olmazsa bir şey daha sormak istiyorum size , Pro Tools Rtas kullanıyor Steinberg Vst ( bildiğiniz üzere :)) bana bazı arkadaşlarım yine Rtas pluginler daha iyi Vst pluginler daha kötü diyorlar.Örneğin Waves Reverb Rtas ise iyi Vsti ise kötü .Bu arada dix daha kötü onu biliyorum . Evet biraz çaylak sorular ama merak işte saygılar

Arkadaslarin bilmeden konusmus, bir pluginin RTAS/VST/AU/DXI versiyonlarinin hepsi de gelen sinyali ayni sekilde isler ve ayni sonucu verirler. RTAS/VST/AU/Dxi arasindaki temel fark bunlarin degisik sirketler (steinberg, digidesign, microsoft, apple, vsvs) tarafindan cikarilmis plugin formatlari olmalari sadece.

bbiyikoglu hocam.....PT ve STEiNBERG de pluginnlerin çalışmaları konusunda ben de bişey merak ediyorum...demişsin ki hiç bir şey farketmez...ama kendi yaptığım gözlemlerde duyum farkları algıladım..bu belki PT ye daha sıcak bakmamdan olabilir fakat burada aklıma gelen başka birşey daha var....Pt nin işlemci kullanımını sınırlayarak işe başlaması durumu acaba bi avantaj sağlıyor olabilir mi bu konuda?Zira steinberg ürünlerinde böyle bi sınırlama yok ve makinan kitleninceye,reset atıncaya kadar zorlayabiliyosun...bu yük altında çalışma da bence çalışma sayılmaz çünki zaten reset atmak zorunda kaldığın bi pc ile iş yapamazsın değil mi? :D
ben bu işin teknolojisini sadece kullanıcı olarak tanıyorum o yüzden sorum, işi programcılık bazında bilen birine komik gelebilir ama,acaba pc kaldırabileceği sınırların dışına çıkmaya başlayınca kullandığımız pluginnlerin görevlerine bağımlılığından biraz sapmalarına sebep olabilir mi?ben hiç bir projemde (kanal sayısı yüksek olan)pluginnlerle mix denebilecek bir sonuca yaklaşamadığımı gördüm steinberg ürünlerinde....ama şu anda PT ile finallemek üzere olduğum bir işim var ve gayet memnunum pluginnlerden...tabii PT şimdi benim için mahalledeki yeni kız....belki hevesli bakıyorum ona...ama elde ettiğim sonuç memnuniyet verici..acaba işlemci kullanımında PT steinberg ten daha mantıklı (ne demekse) olabilir mi?
bu arada kıstas aldıım işlerde sx3 ve pulsar2 ye karşı digi002r kullandım...

Hocam farketmez derken kastettigim sey ayni input'un ayni output'u verecegiydi sonic olarak RTAS'de de VST'de de. Performans farki olabilir onu bilemiyorum tabi.

PT'nin CPU yukusu sinirlamasini Steinberg de yapabilir, bunun implementasyonu kolay, ve bu PT'ye ustunluk saglamaz, olay sadece processing'i kesmek eger pluginlerin audio'lari islemesi belirli bir sureyi asiyorsa.

Kullandiginiz plugin'ler eger islemciyi zorlarsa, o zaman CPU tikanir, realtime calisamazsiniz ve kesilmeler olur.

Islemci kullaniminda PT daha verimli olabilir Steinberg'e gore. Yanliz dun Nuendo'nun ozelliklerine bakarken cok islemci destegi gordum, bu da onemli bir ozellik, PT'de henuz yok, ama 2005'de olacak insallah :wink:

Ben şu anda Sx kullanıyorum,bir arkadaşım digi 02 getirdi ve sx ortamında çalıştığım projeyi Pt ortamına aktardığımız zaman makina kastı ancak bazı pluginleri kapatınca çalıştırabildik ve buda benim Pt ye soğuk bakmama sebep oluyor.Yani Pt de olmayan bazı vst pluginlerini adaptörl aracılığı ile işlemciye ayrı bir yük katarak çalıştırmak Amerika yı yeniden keşfetmek gibi geliyor bana :) Ancak Ptrotools almayı Nuendo 3 ün yapamadığı bir şeyi yapıyorsa düşünebilirim.Yani ikiside aynı şeyi yapabiliyorsa biri diğerine göre kastırıyorsa bunun diğer önemli bir avantajı olmalı bana göre.Olduğu zaman hiç düşünmem hemen bende Pt ye yazılırım çünkü özellikle bu ülkede protools değilse amatör gözüyle bakıyorlar buda ayrı bir handikap.Bu formda gördüğüm çoğunlukla bilinçli kullanıcı ama çevremde gördüğüm sırf adı çok anılıyor diye Pt alıp doğru düzgün kullanamadığı için kötü işler çıkaranlar biliyorum.Hatta bu piyasada bir şey daha duydum ki çok komiktir önemli geçinen bir produktör bir arkadaşıma iş vermiş ve demişki senin Virus un varmı çocuk yok deyince de ben Virus u olmayan adama aranjör demem demiş:) Bu gerçekten yaşanmış komik ve hazin bir öyküdür herkese saygılar...

Ya anlayamadığım bu forumda zehir gibi insanlar var fakat piyasada iş yapıp ün kazanmış bi sürü kafası boş adam var (yani istisna isimler dışında).Nasıl oluyorda yalan yanlış ahkam kesiyo bu adamlar deli paralara insan kandırıyolar ve hepsi birbirini taklit ediyor üstelik.Aynı şarkılar,aynı düzenlemeler ve aynı soundlar endustri standartından bunumu anlıyorlar merak ediyorum doğrusu :) İyiki böyle bir forum var yoksa başım sıkışsa sorabilecek kimse yok diye düşünüyordum,bizim insanımız duygusal olduğu için teknik sorularada duygularıyla yaklaşıp atıp tutuyorlar:) Hatta buna başlıca olarak mamül getiren firmalar diyebiliriz (Compel ve İstisnalar hariç tabiiki) ve bu böyle salgın halde gidiyor.Bir Efdal Dudur var bu adam Cubase nasıl kullanılır diye bi cd hazırlamış 20 euro karşılığında satıyor bi yerden elime geçti gül gül öldüm ,bence eğlenceli olduğu için 20 euro değer ama Steinberg bu cd yi izlerse adamı yok eder.Mutlaka edinin ben Cem Yılmaz a bu kadar gülmedim .Sevgiler

aaa.eftal abiye laf söyletmem..o bi idoldür...onun gibisini yapabileni görmedim..yani yarın öbürgün nasıl uçulur diye bi interaktif cd hazırlarsa,bi saniye düşünmeden alır arşivime koyarım..zira,kendi kendine kafasını bilir gibi kırabilen insan yoktur herhalde....hem de kafayı kırarken bunu farketmemiş gibi davranabilen bi adam..işte bi alıntı ,"bu cd de anlattıklarım eğer parasını vermezsesniz size geri döner inşallah"

...allah korusun...

Hatta bu piyasada bir şey daha duydum ki çok komiktir önemli geçinen bir produktör bir arkadaşıma iş vermiş ve demişki senin Virus un varmı çocuk yok deyince de ben Virus u olmayan adama aranjör demem demiş

;) Bende Virus var, bana gelsin o prodüktör. :D

Ah be abicim şu anda virusun kralı bende 40 derece ateşle kıvranıyorum o kazma produktörü bi bulsam keyifle virus umu ona hediye edicem :)

Dazejar' Alıntı:
Ya anlayamadığım bu forumda zehir gibi insanlar var fakat piyasada iş yapıp ün kazanmış bi sürü kafası boş adam var (yani istisna isimler dışında).Nasıl oluyorda yalan yanlış ahkam kesiyo bu adamlar deli paralara insan kandırıyolar ve hepsi birbirini taklit ediyor üstelik.Aynı şarkılar,aynı düzenlemeler ve aynı soundlar endustri standartından bunumu anlıyorlar merak ediyorum doğrusu :) İyiki böyle bir forum var yoksa başım sıkışsa sorabilecek kimse yok diye düşünüyordum,bizim insanımız duygusal olduğu için teknik sorularada duygularıyla yaklaşıp atıp tutuyorlar:) Hatta buna başlıca olarak mamül getiren firmalar diyebiliriz (Compel ve İstisnalar hariç tabiiki) ve bu böyle salgın halde gidiyor.Bir Efdal Dudur var bu adam Cubase nasıl kullanılır diye bi cd hazırlamış 20 euro karşılığında satıyor bi yerden elime geçti gül gül öldüm ,bence eğlenceli olduğu için 20 euro değer ama Steinberg bu cd yi izlerse adamı yok eder.Mutlaka edinin ben Cem Yılmaz a bu kadar gülmedim .Sevgiler

Merak ettim nereden buluruz bu evliyayı?

Zuhal Müzik bangır bangır satıyomuş adamın cd lerini hatta kendide orada çalışıyormuş oda vermişler ağaya.Tabii bu bana anlatılan,ama gerçekten hepimizin arşivinde olması gereken bir eser:)

Multitrack kayit icin PT LE +002R + Mac MINI harika bir kombinasyon.
Ama, is Soft Synthlere girmeye gelince is degisiyor.

Bende onun icin Logic kullaniyorum.
Logicde baslayip synthleri audio ya gecirip sonra PT LE de devam etmek ise cok guzel oluyor.

Bende Factory bundle var birde Waves Rennaisance Max bundle almistim.
PT LE mixing engine inin soundu bence daha makara teyplere yakin.
O yuzden onu cok seviyorum.
Mesela sitemdeki "Lost in the city" sarkisi tamamen PT LE de mixlendi.

Merhaba Yavuz bey, foruma hos geldiniz. Baska bir mesajinizda RTAS'in performansi kotu diye yazmissiniz, bunu biraz acabilir misiniz? Ayni plugin'in RTAS ve diger (AU/VST) versiyonlarini karsilastirip mi bu sonuca vardiniz merak ettim?

Bir de yukarida softsynth'lere gelince Logic kullaniyorum demissinzi, RTAS'in performansini kotu buldugunuz icin mi acaba bunun nedeni?

ozendim

merhaba ov ov bitiremediler protoolsu nasil tavsiye edermisiniz? mesela otomasyonlar, hangi interface ? fiziksel miksersiz mix olayi nasil? gercekten consoleye ihtiyaciniz yokmu? mesela protoolsu aldiniz ve sizde baba neve mikseride var. miksi nasil yaparsiniz?degermi almaya birde su interface olayi kafami karistiriyor 192 larin kotu oldugundan bahsedilmis bu forumda yani gerek varmi gercekten 192 ye saygilar

Geri