[Eski] ASIO Buffer Cızırtıları: Ses Kartı mı Bilgisayar mı?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Togepi

Yeni üye
Selam

Bir MIDI Junky olarak bir projede onlarca synth açan biriyim. Zaman zaman ASIO buffer doluyor (F2 transport bar sol taraftaki ibre) ve cızırtılar duyulmaya başlıyor ki bu çok can sıkıcı bir hal alabiliyor. M-Audio Latency buffer sizeını 2048'e yükselterek bu bir nebze azaltabiliyorum ama asıl sorum, Emektar M-Audio Fastrack Pro, bu iş için yetersiz mi kalıyor? Yani Daha iyi ses kartıyla mı bu ASIO buffer problemini çözerim yoksa daha iyi bir biligsayarla mı çözerim?

PS: 64bit Cubase'e mesafeliyim çünkü bütün 32bit VSTi'leri çalıştımayabiliyor

Config:
M-Audio Fast Track Pro
Intel Core 2 E8400 3 GHz
4 GB DDR2 RAM
Win7 Ultimate 64 bit
Cubase Studio 5.5 (32 bit)

Olayın ses kartıyla alakası yok. İşlemcin yetmiyor ya da Cubase'in ya da kullandığın yazılım enstrümanlar işlemcini hakkıyla "utilize" edemiyor. Olası çözümler;

1. Cubase'i güncellemek
2. Daha çok işlemci
3. VST System Connection

Yukarıda yazılanlara ilave olarak, ses kartının maximum ses çözünürlüğünü bilmiyorum gerçi ama 192000hz ile çalışıyorsan 176000hz düşür, oda olmuyorsa96000HZ oda kesmediyse 88200 dene oda olmuyorsa 48000 oda kesmiyorsa 44000hz 24 bit dene asio yarı yarıya düşecektir,cızırtı pıtırdı kaybolacaktır,ses kaydederken latency gecikmesin diye bufferi 300 500 lerde tut maximum,miks yaparken 2048 e kadar çıkarabilirsin.

stable24' Alıntı:
Yukarıda yazılanlara ilave olarak, ses kartının maximum ses çözünürlüğünü bilmiyorum gerçi ama 192000hz ile çalışıyorsan 176000hz düşür, oda olmuyorsa96000HZ oda kesmediyse 88200 dene oda olmuyorsa 48000 oda kesmiyorsa 44000hz 24 bit dene asio yarı yarıya düşecektir,cızırtı pıtırdı kaybolacaktır,...
Bu bahsettiğin, alıntıladığım ayarlarla bilgisayarın performansında değişiklik olsun diye oynanmaz.
Sampling rate ciddi bir ayardır.
24bit 44100 Hz, 48000 Hz yeterli, şu anda 96000 Hz ise müzik işleri için biraz lüks.

Togepi' Alıntı:
...M-Audio Latency buffer sizeını 2048'e yükselterek bu bir nebze azaltabiliyorum ama asıl sorum, Emektar M-Audio Fastrack Pro, bu iş için yetersiz mi kalıyor?
Hayır.

Togepi' Alıntı:
...Yani Daha iyi ses kartıyla mı bu ASIO buffer problemini çözerim
Hayır.

Togepi' Alıntı:
...yoksa daha iyi bir biligsayarla mı çözerim?
Evet.

Cevaplar için teşekkürler. İdarelik çözüm, Bazı kanalları export alıp VST kullanımını düşürmek olacak..

Export etmek istemezsen alternatif bir çözüm daha var, enstrumanı freeze edebilirsin ama export kadar rahatlatmaz tabiki..!

Geri