[Eski] Automation sonrası volume fader ve mix ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

olcay anar' Alıntı:
dreaministanbul' Alıntı:
Son cümleyi keşke yazmamış olsaydın..Sen burada doğru bir yöntem tarif ediyorsun , çok güzel buraya kadar. Bunu Cubase veya Nuendo ile de yapmak mümkün olduğuna göre , ''bu durumda pro tools'a geçmen iyi olmuş'' deyince başka bir anlam kazanıyor yazdıkların. Sevgiler..

o yazdıklarımı da o yüzden yazıyorum zaten, son cümleyi yazmazsam konuyla alakasız saçmalamış oluyorum :D senin bahsettiğin, protools'un bazı şeyleri hissettirmeden kontrol altına almasına bir örnek teşkil ediyor bu durum. art niyet yok..

senin önce ilter'i yanlış anlaman lazım, neler demiş herif. fools falan :lol:

Teşekkür ederim açıklama için Olcay. Ben yanlış yorumlamışım , kusura bakma..İlter , digidesign forumundaki aktif bütün konu başlıklarına saldırıda bulunmuş zaten :) Eğlence için olduğu belli , o yüzden yanlış anlamadım. 8)

yeni bir soru :)
elimdeki bir vokal kaydını sag sol yaparak stereo yaptım gayet iyi bir ses geliyordu daha sonra bir stereo aux kanal acıp bu vokale otomasyon yapıp duzeltmeleri yaptım.
1-ses sanki daha elektronik oldu ozelligini kaybetti acaba bu aux u stereo actıgım icinmi ?
2-otomasyon yaptıgımız bir kanalı yapılan otomasyonu kaybetmeden monoya cevirme imkanımız varmi? yada sadece otomasyonu kaydetme imkani?
3-otomasyonu 0 cizgisinden yaptım ama tum vokali yada kanali acmak istiyorum yani yukseltilen yerler ve seviyeleri kaybolmadan otomasyon cizgisini yukari cekmem mumkunmu?.
4-Bir soruda baska bukadar otomasyon diyen daha once oldumu ??? :)

Sevgili Frylock

1 baska bir problem vardir

2 stereo kanalini split into mono yaparsan olur

3 mumkun

4 olmus olabilir

Not cubasede yapabildigim herseyi yapabiliyorum

sadece biraz emek

pdf + method one M1 vs..

frylock' Alıntı:
yeni bir soru :)
elimdeki bir vokal kaydını sag sol yaparak stereo yaptım gayet iyi bir ses geliyordu.
Aynı ses kayıdı mı yoksa iki ayrı kayıt mı? Çünkü mono kayıdı ikiye bölünce stereo olmaz.
1-ses sanki daha elektronik oldu ozelligini kaybetti acaba bu aux u stereo actıgım icinmi ?
Kanalı Aux'a nasıl gönderdin? Direk çıkışları mı gönderdin yoksa send'den mi? Eğer send'den gönderdiysen AUX'taki plugin gecikme zamanı comb filteringe sebep oluyor gibi bir his var içimde.
2-otomasyon yaptıgımız bir kanalı yapılan otomasyonu kaybetmeden monoya cevirme imkanımız varmi? yada sadece otomasyonu kaydetme imkani?
Otomasyonu tamamen kopyala diğer kanala yapıştır. En kolay yolu bu.
3-otomasyonu 0 cizgisinden yaptım ama tum vokali yada kanali acmak istiyorum yani yukseltilen yerler ve seviyeleri kaybolmadan otomasyon cizgisini yukari cekmem mumkunmu?.
Daha önce burada yazdığımız yazıları oku cevabı var.

Mundox' Alıntı:
olcay anar' Alıntı:
yapacak olsam da volume otomasyonuyla yaparım işimi ki, örneğin kullandığım bir compressor'ün işini volume fader'dan önce yapmasını sağlayabileyim.
Benim bildiğim Pro Tools pluginleri faderdan önce gelir.

hehe ben de 1 sene once acilan bu basliga tekrar katkida bulunayim, pro tools'da sadece master track'e (boyle mi deniliyordu?) koyulan pluginler post fader'dir :)

aziz.

Yanliş anlamadiysam arkadaşimizin dileği otomasyon yapsa bile faderlariyla oynayabilmek.. Fakat yanliş yaptiği bir sey de var..

Cubase'de destructive olmadan kayidin yuksek, düşük yerlerini wave'in hemen üstündeki cizgiye tiklayarak pre fader ve pre insert olarak kisip açabiliyorsunuz. Ustelik waveform da ona göre büyür, küçülür yani yaptiğinizi görebilirsiniz. Ozellikle Vokaldeki 's' leri, cok düşük, yüksek seviyeleri bu yolla kolayca ayarlayabilirsiniz. Ama bunu bilinçli yapmaniz gerekir çünkü buradan otomasyon yaparsaniz kanaldaki plug inlere giren gaini ayarlamiş oluyorsunuz. Compressor, amp simulation başta olmak üzere bir çok plug in giren seviyeye gore farkli tepki verir..

Pro tools'da hem otomasyon yapayim hem de faderim özgür kalsin istiyorsan en iyisi trim otomasyonu yapmak.. Tabiiki bu da insertlerden sonra gelir..

Yok illa Pro tools'da da inserte giren sesin gainiyle oynamak istiyorsan iki yolu var.

1) Trim ya da time adjuster gibi gain ayarlayabileceginiz bir plug ini ilk slota koyup otomasyon yapmak,

2) Audiosuite'den gain pluginini açip allah ne verdiyse waveform'a girişmek... Elinizi korkak aliştirmayin:)

Tabii bu ikincisine başvurmadan önce duplicate take yapin ki orijinal take elinizde kalsin. Bi de oluşacak çit pit seslerine dikkat edin, crossfadeler koyun.

caci' Alıntı:
Sevgili matthew
Time adjuster ile nasıl gain i ayarlıyorsun ?
:roll:

Time adjuster'da da gain ve faz parametreleri var Caci.. Ustelik + - 24 dB'dir. Trimde ise +6 açabiliyorsun en fazla.. Yeri gelmisken, time adjuster birden fazla mikrofonlu kayitlarda ilk elinizin gittiği plug in olmali bence.

matthew' Alıntı:
caci' Alıntı:
Sevgili matthew
Time adjuster ile nasıl gain i ayarlıyorsun ?
:roll:

Time adjuster'da da gain ve faz parametreleri var Caci.. Ustelik + - 24 dB'dir. Trimde ise +6 açabiliyorsun en fazla.. Yeri gelmisken, time adjuster birden fazla mikrofonlu kayitlarda ilk elinizin gittiği plug in olmali bence.

hımm
Denemekten korkmamak lazımmış. :D

Geri