[Eski] Aziza Mustafa Zadeh

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

tolgaf

Yeni üye
Bir tek ben miyim böyle bir dinlemeye başlayınca bırakamayan. Bu kadın hasta, valla diyorum hasta. Ben normalde jazz falan sevmez idim. yıllar önce shamans geçmişti elime, hepsinden olmasa da bazı şarkılardan acayip etkilenmiştim. "unutma vijdanı" için hayatımda dinlediğim en iyi 20 şey arasında sayabilir idim o zamanlar.
tabii o zamanlar tatil civarına denk geliyordu ve kütüphanemizden diğer cd'lerini inceleme fırsatı bulamadan yaz geldi.

bu sene always ve seventh truth albümlerini kütüphaneden aldım. diyebilirim ki bir tane boş eser yok. öylesine geçen 5 saniye yok.

azeriler ne kadar övünse azdır.

- yok yok düşündüm de ay dilber gibi şarkı söylemeye çalıştığı zamanlarda boşa kürek çekme durumu var :) lakin elleri piyanoya değdiğinde yerlerde süründürecek bir enerji yaratıyor içimde. işte diyorum müziğin sınırı budur.

always albümü en sevdiğim albümüdür... weckl ve patitucci de eşlikle showman lik durumunu acayip iyi dengelemişlerdir bence bu albümde. Tarihi bir albümdür kişisel görüşüm.

benim de en çok sevdiğim aziza albümü "dance of fire"'dır. gitarları da al di meola çalıyor üstelik, çok güzel albüm çok.
favorim parçam de "to be continued". birde, 2. 3. ve 4. parçalar aslında birbirine bağlı gibi geliyor bana, tek parça olursa çok uzun olur dinlenmez diye üçe bölmüş olabilirler.
ayrıca "bana bana gel" parçasında da şarkı söleyebildiğini gayet görüyoruz aziza hanımın. benim hoşuma gidiyo en azından.

Bende böcek gibi araya gireceğim ama kardeşim yıllardır jazz dinlerim ama birtürlü sevemedim şu kadını.Sevenleride anlayamadım.Varsa benimgibiler ayrı bir başlık açalım :)
Ancak " always" albümüne gelince orda durmam gerektiğini biliyorum.Gerçekten KK nın dediği gibi tarihi bir albümdür.Mükemmel bir albüm.Şimdi bana iş çıkardınız oturup onca cd nin arasından nasıl bulacağım o albümü :)

bundan yaklaşık 7 sene evvel 2 sene jazz çalmış bir piyanist olarak sesleniyorum... ben de arasıra kendisini dinlerim.. fakat sizlere eh işte demeliyim çünkü okuldayken piyano hocam şimdide arkadaşım...
Azeri Prof. Dr. Yusif MİRİŞLİ yi(Afyon Devlet Konservatuarı Öğretim üyesi) dinleseydiniz.. kim bu kadın ya... boşver şunu derdiniz...... tabi ister inanın ister inanmayın... daha ne piyanistler var bu tarz albümler yapanı cebinden çıkaracak....

şu konuda anlaşalım ben bu bayanı kötülemiyorum. ama daha iyileriyle çalıştım ve de dinledim onu paylaşmak istedim...
iyi günler....

Azeri Prof. Dr. Yusif MİRİŞLİ yi(Afyon Devlet Konservatuarı Öğretim üyesi) dinleseydiniz.. kim bu kadın ya... boşver şunu derdiniz...... tabi ister inanın ister inanmayın... daha ne piyanistler var bu tarz albümler yapanı cebinden çıkaracak....

ben sana gerçekten inanıyorum. onların da albümleri çıkınca onları da dinler beğeniriz. Bu kadın da kimdi ya daha iyisi var gibi bir yaklaşımı ben çok da doğru bulmuyorum... her zaman daha iyi biri vardır zaten. Dinlersem en iyiyi dinlerim ondan daha az yeteneklileri dinlemem mi demek lazım ben anlamadım şimdi bu durumu. Ben kıyamam ona kaç tane albüm yapmış uğraşmış çok çalışmış.. daha iyisi var die kim bu kadın boşver ya demem. :lol:

---Bu mübarek ayda yüce allahtan hepimizin adını bu kıyas ortamlarından uzak tutmasını diliyorum, umarım kimse bizden daha iyi birileri var diye hakkımızda kim bu ya boşver şunu falan demez. :wink:

Sevgiler

Aziza:

Aşık olduğum kadın.

Piyanistliğine aşık değilim...

parmakları - sesi - ruhu arasındaki kontrol ve uygulamadaki cesaretine ve de hayallerine aşığım.

Fizik olarak ta oldukça çekici 8) bu da perçinliyor.

Geri