[Eski] Başlangıç için program ve işlem önerisi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

hakanico

Yeni üye
Merhaba.Ya bu olayda daha 0 ım . Biliyorum sorucağım sorulara forumda arat bulursun falan diyeceksiniz.Ama bu konudaki yorumlar hep sektör içi adamların konuşması tarzında olduğu için hiçbir şey anlamadım işin açıkçası.Benim bu son zamanlarda video montajına işim düştü.Amatör olarak çalışıyorum ve dışarıya verecek param yok.Amatör de bir kameram var.Alt yapıydı , kayıttı , mixti kendi stüdyomda hallediyorum.Şimdiye kadar hep müzik işiyle ilgilendim.Şimdi bir de arada bu parçalara basit,amatör klipler çekmem gerek.Amatör kameramla 3-5 farklı açıdan çektiğim görüntüleri biraz ondan biraz bundan , ağızla falan ritim kaçmıycak şekilde bitmiş şarkı üzerine oturtup , bunlar arasındaki geçişi sağlayıp , 1-2 de efekt öğrenip , mp3 formatında amatör bir klip oluşturacak kadar bilgi istiyorum .

Beklediklerim şunlar ;

Videoları kesebileceğim , kaydırabileceğim vb editing işlemlerini yapabileceğim
Bunlar arasında geçiş yapabileceğim ve hazır 1-2 efekt uygulayabileceğim
Sonra da bunu mp3 formatındaki müzik parçasıyla mixdown edip klip olarak çıktı alabileceğim
Ve mümkünse satın almak zorunda olmadığım , ücretsiz ya da artık çıkış tarihi geçmiş ve amatör işi olmuş ( müzikteki adobe 1.5 gibi mesela ) bir program önerisi istiyorum başta.

Birde o programa dair 1-2 püf noktası , arayüz konusundaki yorumları vb paylaşırsa sevinirim.

Not: Ciddi olarak bu işlerle ilgilenenler varsa gözünüzü seveyim şuan kullandığınız programları falan yazmayın.İlk başladığınızı , en basitini , en temelini yazın bana.

Geri