[Eski] bana yardımcı olurmusunuz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cicek85

Yeni üye
merhaba.ben daha taze, yeni katılmış bir üyeyim.siz tecrübeli abilerimden biraz bilgi almak isterim.ben bir ilahi müzik şirketinde ses kayıdı işine gireceğiz.yani radyo, reklam ve bazı müzikli seslendirmeler yapacağız.şimdi sorularım,1- bunun için bilgisayarın özellikleri ne olmalı. 2-hangi ses kartını almalıyım. 3-bunun için bana tavsiye edeceğiniz program 4-tavsiye ettiğiniz programı öğreneceğim kaynaklar 5-cubase programı iyimi ve bunu nasıl öğrenebilirim.cevaplarsanız çok minnettar olurum.saygılar

bilgisayarýn özellikleri ne olmalý
Yüksek ramlar iyi bir iþlemci.
hangi ses kartýný almalýyým.
Forum içinde araþtýrma yaparsan ses kartlarý hakkýnda bilgi alabilirsin.
tavsiye edeceðiniz program
forum içinde biraz gez ne istediðini bilmen lazým.
cubase programý iyimi ve bunu nasýl öðrenebilirim
Cubase iyi bir program forum içinde gezersen programý öðrenirsin.

Hoþgeldin.

Bu arada þunuda ekliyim kimse bilgileri senin beyninin içine cart diye sokamaz araþtýrýp kurcalaman ve bu iþe vakit ayýrman lazým.

Kolay Gelsin...

Cubase için ingilizce fakat görüntülü eğitim cd si var.2cd. onu alabilirsin...Ayıca size reason ya da fl studio gibi birşeyde lazım...Bunlardan reasonın da eğitim cd si var.

cicek85' Alıntı:
4-tavsiye ettiğiniz programı öğreneceğim kaynaklar 5-cubase programı iyimi ve bunu nasıl öğrenebilirim.cevaplarsanız çok minnettar olurum.saygılar
Cubase'i, Istanbul'daysan buyuk muzik marketlerde bulabilirsin. Compel bunlardan birisi. Hazir olarak bilgisayara kurulmus versiyonu bile olabilir dukkanlarda.
"Kayit" isi icin Cubase iyidir. En iyisi kesinlikle degildir. Ama ucuzdur.
Cidi bir yatirimsa, "ProTools" sistemine goz atmak daha iyi. Cunku ProTools, profesyonel studyolarda cok yaygindir. Bir projeniz baska bir studyoya gonderilip ek yapmak istendiginde, en cok ProTools sistemi karsiniza cikar.

Komik mi geldi bu sana?
ProTools yazilimi = Software yok mu?
Birsey mi ogretmek istedi canin, yoksa bilgi mi veriyorsun?
Zaten ProTools'dan bahsederken "sistem" kelimesini kullandim, onu da sistem diye mi yazmali?

İlter, arkadaş sanırım Cubase ile PT arasındaki sınıf farkını belirtmek istemiş esprili olarak, sana bir dokundurması yok.

Bana dokundurma varmis gibi geldi.
Zira bu thread, ProTools'la Cubase arasindaki sinif farki ile alakali degil. Birisi "Cubase iyi mi" diye sorunca, isi bilen birisi olarak baska ciddi alternatifleri de belirtmek istedim. Bunun karsiliginda sorulan soruya yanit vermek yerine, kalin harflerle bu 2 seyin arasindaki farki okuyunca, sanirim herkes ustune alinir.
Yazdigim seylerin evirilip cevirilip baska yerlere yonlendirilmesine alismak uzereyim, bos yere ustume alinirsam da simdilik beni mazur gorun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri