[Eski] Bela TUŞE Hadisesi - Yamaha P80 VS Roland A90

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Merhaba,

Evet evet, haklısınız, pardon, 90 lar ile 95 serisini karıştırdım.... Kötü olan (FO-TU) P 95 idi, doğru.

Kadıköy çarşısındaki İstanbul Piyanodan Nihat ile de bu konuyu (çok eski arkadaşım olur) konuştuk, adamlar Yamaha ama utanmasalar Casio tuşe koyacaklarmış dedik, hatta Nihat esprisini yaptı, "abi bi kromatik çık bak, her tuş farklı tuşe" diye....

Yani turneye gitmeyeceğimi, şehir dışı, yurtdışı konserlerde hiç bir zaman çalmayacağımı bilsem, hiç düşünmeden Yamaha S 90 es tarzı aletlerden alıcam ama, maşallah alet sadece kendisi 27 kilo !!! hardcase ile 37, 40 !... Bir kere başıma geldi Swissair'de, ordan biliyorum, konserden alıcam 1.000 yüro, herifler 400 yüro extra bagaj parası kesmişlerdi havaalanında !!! O yüzden ben çözümü FATAR Numa Piano'da buldum. Hem sample sesler tek kelimeyle MUHTEŞEM, modül, laptop vs. kesinlikle gerekmiyor, hem fiyatı iyi, hem de Balanced Hammer Action ile toplamda 11 Kilo !!! Akıllara yanlış birşey gelmesin, kasa plastik, o yüzden hafif. Ben çarpmam, sağa sola vurmam, etmem diyorsanız, direkt tavsiyemdir.

Haaa, S 08 veya S 90 tuşeli ahşap graded hammer mı, değil. Ama gümbür gümbür çalarken hiç de rahatsız edici bir fark ya da folloşluk söz konusu değil. Yalnızca kulaklıkla ya da gece çalışırken biraz haldır huldur sesli, o kadar.

Kolay gelsin...

Geri