[Eski] Bilgisayarı Ben mi Kullanacağım Yoksa Norton mu kullanacak

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ErDeM

Yeni üye
Bu norton denen velet bilgisyarı çok kasıyo..yavaşlatıyo öldürüyor bitiriyor...Bunun için ne yapılabilir..Hani bazı özelliklerini falan kısıtlarsak bi yararı olurmu ve hangi özelliklerini tabii?

ayrıca norton hakkında bilgisi olan insanlara sormak istiyorum.Norton 2005 aldım içinde bir sürü norton var..

Norton system works

norton goback

norton internet security

norton anti virüs(bu da ayrı olarak vardı galiba)

norton ghost

bunlar teker teker ne işe yarıyor? hepsi yüklenmeli mi bilgisayara?

Bunları start-up dan kaldırıp sadece elinde bulundurmanı öneririm. Otomatik virus-scan, sistem yedekleme gibi fonksyonlardan feragat edip ( kurtulup :p) yaşadığın yavaşlamayı yok edebilirsin.

Re: Bilgisayarı Ben mi Kullanacağım Yoksa Norton mu kullanac

ErDeM' Alıntı:
Bu norton denen velet bilgisyarı çok kasıyo..yavaşlatıyo öldürüyor bitiriyor...Bunun için ne yapılabilir..Hani bazı özelliklerini falan kısıtlarsak bi yararı olurmu ve hangi özelliklerini tabii?

ayrıca norton hakkında bilgisi olan insanlara sormak istiyorum.Norton 2005 aldım içinde bir sürü norton var..

Norton system works

norton goback

norton internet security

norton ghost

Eğer İnternet'e bağlanıyorsan Internet Security'yi kurmalısın. Bu, aynı zamanda Norton Antivirus'ü de içerir.

Norton Ghost sisteminin bir imajını çıkarır, sistemin çöktüğünde onunla 5 dakikada yeniden kurabilirsin.

SystemWorks Windows'u daha stabilize etmek için tasarlanmış bir yazılım. İçinde Windows Registry kayıtlarından gereksiz dosyaları bulup silmek, Windows'un dosya hatalarını düzeltmek, defrag yapmak vs. gibi birçok araç içerir.

Ama hem Internet Security hem de SystemWorks birlikte kurulduğu zaman sistemini olabildiğince yavaşlatır.

Sana tavsiyem Norton Internet Security yerine McAfee kurman. Aynı işi yapıyor, ama sistemden daha az çalıyor.

SystemWorks yerine de System Mechanic programını öneririm. Hemen hemen aynı işi yapıyor. Ama çok daha hızlı ve kastırmadan...

Ama asıl gerçek, müzik bilgisayarından Internet gibi ne şekilde korunursan korun yine de mutlaka korumasız yanların vardır gerçeği olan bir dünyaya girilmemesi. Sadece bu yüzden Internet'e işyerimdeki bilgisayardan giriyorum, evdeki müzik PC'me Internet yüzü göstermiyorum.

Re: Bilgisayarı Ben mi Kullanacağım Yoksa Norton mu kullanac

besteci' Alıntı:
ErDeM' Alıntı:

Norton system works

norton goback

norton internet security

norton ghost

Eğer İnternet'e bağlanıyorsan Internet Security'yi kurmalısın. Bu, aynı zamanda Norton Antivirus'ü de içerir.

Norton Ghost sisteminin bir imajını çıkarır, sistemin çöktüğünde onunla 5 dakikada yeniden kurabilirsin.

SystemWorks Windows'u daha stabilize etmek için tasarlanmış bir yazılım. İçinde Windows Registry kayıtlarından gereksiz dosyaları bulup silmek, Windows'un dosya hatalarını düzeltmek, defrag yapmak vs. gibi birçok araç içerir.

Ama hem Internet Security hem de SystemWorks birlikte kurulduğu zaman sistemini olabildiğince yavaşlatır.

Sana tavsiyem Norton Internet Security yerine McAfee kurman. Aynı işi yapıyor, ama sistemden daha az çalıyor.

SystemWorks yerine de System Mechanic programını öneririm. Hemen hemen aynı işi yapıyor. Ama çok daha hızlı ve kastırmadan...

Ama asıl gerçek, müzik bilgisayarından Internet gibi ne şekilde korunursan korun yine de mutlaka korumasız yanların vardır gerçeği olan bir dünyaya girilmemesi. Sadece bu yüzden Internet'e işyerimdeki bilgisayardan giriyorum, evdeki müzik PC'me Internet yüzü göstermiyorum.

ok çok sağolasın...

ozan bunları start-up dan kaldırmanın onları kısıtlamama neden olmaz değil mi..yani onlar yine çalışır...O zaman start-up da kalmasınını ne esprisi var...Yani norton neden kendini oraya koyuyor...Bilgisayar her açıldığında otomatik virüs taraması mı geçiriyor...

ayrıca bunları start-up dan nasıl kaldırırım :D xp kullanalı 5 ay falan oldu.bazı şeylerini bilemiyorum hala :D

Norton'u bir kere kurdum ve hemen kaldırdım bilgisayarımı hastaneye çevirdi herşey steril olacak diye neye elimi atsam hemşireler oraya üşüşüyordu sanki kendimi virüs gibi görmeye başladım :lol: Şu anda Trend Micro kullanıyorum ve gayet başarılı.

Erdem, Başlat menüsündeki Çalıştır komutunu kullan, gelen küçük pencereye msconfig yazıp enter tuşuna bas. Açılan pencerenin Başlangıç sekmesine geç. Açılıştan gelmesini istemediklerinin yanındaki çentiği kaldır (Norton ile ilgili olan satırlarda Symantec yazar).

Dazejar, TrendMicro benim zaten ikinci hitim. Yani A2'm. McAfee A1'im. Norton'u bir best of tarzı program yaparsam alabilirim belki ilerde :D

Besteci' Alıntı:
Erdem, Başlat menüsündeki Çalıştır komutunu kullan, gelen küçük pencereye msconfig yazıp enter tuşuna bas. Açılan pencerenin Başlangıç sekmesine geç. Açılıştan gelmesini istemediklerinin yanındaki çentiği kaldır (Norton ile ilgili olan satırlarda Symantec yazar).

Slm
Bende de nrton 2005 var ancak son 1 aydır bilgisayarımı kapat dediğimde kapanırken CCAPP hatası veriyor. Program şimdi sonlandırılıyor diyor ve sonra pencere kapanıyor ardından da windows kapanıyor.

dediğiniz gibi msconfig yazdım orada ccapp de var ordaki tik işaretini kaldırsam sanki hata vermicek gibi geliyor ancak yanlış birşeyde yapmak istemiyorum.
Bu CCAPP.EXE tam olarak ne işe yarıyor? Bu saçma hatayı görmekten daraldım artık yok mu yardım edecek biri???

aristo' Alıntı:
Slm
Bende de nrton 2005 var ancak son 1 aydır...

Forum Kuralları Madde 7 derki ;

7) Bilgisayarınızın klavyesinde bütün Türkçe karakterler mevcutken yine ısrarla IRC dili kullanıp slm nbr walla ıydr gelıo gıdıo blmyrum alıo edıo diil miil diye yazmak da kesinlikle yasaktır, anında uzaklaştırılırsınız, mesajlar da silinir, bu konuda da tahammülümüz yok. Adam gibi ı yerine ı, i yerine i, v yerine v kullanınız, w gibi atraksiyonlara girmeyiniz. Kelime sonlarındaki yor'ları da yor diye yazınız.

aristo' Alıntı:
Besteci' Alıntı:

Slm
Bende de nrton 2005 var ancak son 1 aydır bilgisayarımı kapat dediğimde kapanırken CCAPP hatası veriyor. Program şimdi sonlandırılıyor diyor ve sonra pencere kapanıyor ardından da windows kapanıyor.

dediğiniz gibi msconfig yazdım orada ccapp de var ordaki tik işaretini kaldırsam sanki hata vermicek gibi geliyor ancak yanlış birşeyde yapmak istemiyorum.
Bu CCAPP.EXE tam olarak ne işe yarıyor? Bu saçma hatayı görmekten daraldım artık yok mu yardım edecek biri???

http://muziktek.com/forum/viewtopic.php?t=1774
bu linkte sorduğun sorunun yanıtını yazmıştım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri