[Eski] "Bilgisayar satın alan Windows almak zorunda değil"

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Osman,

CD yoksa işletim sistemi HDD nin içinde. Bilgisayarını açarken F8 - F12 gibi bir tuşa basılı tutarsan recovery bölümü ekrana gelir ve işletim sistemi imajı tekrar yüklenir ve bilgisayar ilk aldığın güne döner. Tabii ki daha önce başka bir XP Cd si ile bölümleme yapılmadıysa.
Bu arada bu imajı yüklerken sana bölümleme ve dosya sistemi değiştirme izni vermeyebilir.

Bildigim kadariyla hangi lisansa sahipseniz, o versiyon windowsu istediginiz herhangi bir CDden yukleyebiliyorsunuz.

Levent abi denemedim.

Deneyeceğim mutlaka.Şu yılbaşı geçsin,çok çalışmam lazım bu ara.Sonra bilgisayarı adam edicem. :lol:

Herhalde internette Türkçe Windows CD'si dolaşıyordur. Söylemek istediğim o Osman, güvenli bir versiyon bulup indirebilir, daha sonra lisans kodunu girerek, yasal bir şekilde kullanabilirsin.

Şu anda prodüksiyon bilgisayarları dışındaki bilgisayarlarda Pardus kullanıyorum. Lanet olası Windows, aman benden uzak dursun. Yıllarca dayatıldı, bıktık artık senden

Anlatılmaz yaşanır desem? Bu ay PC Net dergisinin yanında ücretsiz olarak veriliyor 2009.1 sürümü. Ancak kendi sitesinden de ücretsiz indirebilirsiniz.

orproduction' Alıntı:
Anlatılmaz yaşanır desem?
Burada senin benim yazıyor oluşumuzun anlamı kalmaz.

orproduction' Alıntı:
...Bu ay PC Net dergisinin yanında ücretsiz olarak veriliyor 2009.1 sürümü. Ancak kendi sitesinden de ücretsiz indirebilirsiniz.
Herkesin ikinci bilgisayarı/partisyonu ya da bol keseden harcayacak 10 günü yok.

Kısaca tecrübeni aktarman, şu an bulunduğumuz ortam gereği, mantıklı olacaktır.

Yoksa her şey "anlatılmaz yaşanır".

En başta Linux tabanlı bir işletim sistemi zaten hali hazırda. Driverlarla ilgili en ufak sorun çıkartmıyor, hatta Windows 7'den bile daha iyi. Anında tanıyor. Her türlü paket programlar içinde geliyor, açıklamalarıyla birlikte ve bunlar yine internetten ücretsiz temin edilebiliyor ve sayıları da epey fazla. İçine prodüksiyon progamı bile koymuşlar (tabi Reaper kadar yeterli ancak). Aynı şekilde masaüstü kullanımı çok rahat, aynı anda 4 masaüstü kullanılabiliyor. Windows ile uyumlu olabilmesi için programların, yine Linux tabanlı WINE programı var. Bu program sayesinde Windows uygulamaları açılabiliyor (Ben Reason 4 bile açtım). Ayrıca makineyi hiç yormuyor, bayağı hızlı çalışıyor. Yine de tercihen iki disk, iki işletim sistemi olarak kullanmakta yarar var. Bazı programlar da gerçekten çalışmayabiliyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, geldikçe eklerim.

Bir de İlter Bey kızmayın lütfen :(

Herşey çok güzel yüzlerce ücretsiz program ama Windows alışkanlıklarımı terkedecek kadar değil. Oldukça farklı. Sadece internet, müzik dinlemek gibi standart işler için belki. Virüs yok, yüksek stabilite.

Ben kızmadım ki orproduction, düşüncemi yazdım.

"Anlatılmaz yaşanır desem?" diye sormuşsun/yazmışsın, ben de kendi yanıtımı verdim işte.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri