[Eski] Bir ekran kartından aynı anda 2 farklı çözünürlük almak?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Tunç Akın

Aktif üye
Merhabalar,

Mac pro ile 23" cinema display kullanıyorum. Geçenlerde film filan seyretmek için VGA kablosu aldım, 2. çıkışa 32" Sony Bravia televizyonumu bağladım.

Gerekli ayarlamaları yaptım.

2 farklı ekran olarak kullanılmak istediğinde hiç bir problem yok. Gayet düzgün şekilde, maksimum çözünürlükte çalışıyor her ikisi. Fakat ne zaman mirror display yapsam (yani her ikisinde de aynı görüntüyü görmek istiyorum) Cinema Display'in çözünürlüğü düşüyor. (televizyon HD ready)

Buna herhangi bir çözüm bulunabilir mi?

Yani ben 2 alette de en yüksek çözünürlüğü kullanmak istiyorum ama ikisi de aynı görüntüyü versin istiyorum.

Teşekkürler,

İyi akşamlar.

EDIT: Televizyon ayarında maksimum çözünürlük 1360'a 768 gözüküyor.

Dediðin þey pek mümkün deðil. Ýkisinde ayný görüntüyü görmek demek, ikisinde "ayný" pikselleri görmek demek. Bunun ön þartý da ikisinin piksel sayýlarýnýn ayný olmasý, yoksa mirror olmaz. :)

Noyan, o alet şu anda bilgisayarın yaptığından daha farklı bir şey yapmayacak sanırım, tam bakamadım ama?

Yani bu durumda sanırım full hd bir televizyon ile denersem bu olacak mıdır yoksa VGA'nın verebileceği maksimum çözünürlük bu mudur mesela?

Benim gonderdigim cihaz aslinda 2. bir ekran kartina ihtiyac duymadan goruntu hub' u mantiginda calisiyor. Fakat icerisinde kendi islemcisi oldugundan cokladigin monitorleri tek bir monitorde is yapiyormussun gibi paylastirabiliyor. Dolayisi ile cozunurluk vs. hesaplamalri da yapabiliyor olmasi lazim. Ozellikle TR distributorunun linkini verdim ki telefonlarini sitelerinden bulup bir danis istersen. Farkli bir model de istedigini yapabiliyor olabilir.

Ya da daha fazla butcen varsa; Apple Display inle -en az- ayni cozunurluk degerlerine sahip bir TV alirsan problemin cozulur.

Anladım teşekkür ediyorum. Fakat şu an için (en azından sadece keyfim için olacak bir şey için) ne hub'a ne de televizyona bir para ayırabilirim.

Çünkü mirror yapmadığım zaman ikiside full çözünürlükte çalışıyor ki nedense bana televizyondan gelen görüntü bilgisayar ekranın gelenden daha güzel göründü.

Ki ilk çıkan Bravia serisinden bu alet. Bilemedim :)

Tekrardan ilginize teşekkür ederim.

Bugün bende denemiştim hd film alıp. Macbook Pro'mu 102 ekran 40" sony bravia'ya bağladım. Macbook Pro'nun çözünürlüğü 1440 X 900, tv ise maximum 1360 X 768.Full HD olmasına rağmen çözünürlük 15.4"lik MBP dan düşük :)

Geri