[Eski] Bounce sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

berkay7berkay

Yeni üye
Merhaba ben İzmirden Berkay Tolu. Logıc pro 8 i (Macbook Pro 15.4" 2.2GHz Intel Core 2 Duo) kullanıyorum. sorunum projeyı bounce ettıkten sonra Mp3 dosyasının sesı projedekı sese gore cok cok kısık oluyor. cok arastırdım masterın altına eq koydum bı turlu bu sorunu cozemedım neyazıkkı. yabancı bı forumda sorunu tracks-3 ıle halleden olmus yıne baska yerlı bı forumdada tracks-3 ıle sorunu cozuldugunu solemısler. ben cok arastırdım vıdeolar ızledım ama bır turlu sorunu cozemedım umarım atlatabılırım bu sorunu. Logic i kullanmaya yeni başladım ve pekde zor bi program deil. yardımcı olan arkadaslara sımdıden tesekkur

Merhaba

Master çıkışında (Logic) clip olmamasına dikkat edin.

Normalizı kapatıp bi deneyin.

Olmadı kompresör/limiter ile 'mastering' deneyin.

Kaan

Berkay lütfen yazarken Türkçemize dikkat edelim. Klavyende i harfi ü harfi var, onları kullan. Burası MSN değil.

Dikkatine şimdiden teşekkürler.

M.

Selamlar.

Bir bounce problemi ile karşı karşıyayım.

Projemdeki bütün çalımlarım, editlemelerim bitti ve kanalları tek tek audioya çeviriyorum.

Fakat audioya çevirdikten sonra import edince sesler farklı geliyor. Cıngıl cıngıl olan partiler sönük sönük duyuluyor. Kick bütün dinamizmini kaybediyor. Snarelerin tizleri ölüyor. Ben nasıl teslim edeceğim bu kanalları? Sanki çok alakasız uyduruk bir formatı seçmişim gibi dönüştürüyor sesleri. Ben dönüştürmesini istemiyorum. Gerçek seslerimi olduğu gibi duymak istiyorum.

Bounce dedikten sonra Destination'dan PCM'yi seçiyorum.

File format: Wave
Resolution: 24 bit
Sample rate: 44100
File type: Interleaved
Dithering: None

Mode: Offline (normalize devre dışı)

Bu problemi nasıl giderebilirim, nerede yanlış yapıyorum?

Sesleri, çalışırken duyduğum şekilde teslim etmek istiyorum. Sırf kicklerle 3 saati aşkın uğraştım. O kadar uğraştan sonra da kendi yazmadığım basit sesleri teslim edemem.. Bounce ettikten sonra, etmeden önceki hali gibi duymak istiyorum.

Ne yapmalıyım? Logic'in içindeki ayarlarım mı bozuk acaba? Durumum biraz acil..

Bir screenshot çekiyorum;

Projemin ayarları;

Settings'te :

Sample Rate 44.100 kHz

Preferences'ta :

24 bit recording seçeneği işaretli.

Acaba farklı biryerde de ayar mı yapılması gerekiyor?

Dithering nedir? Bilmiyorum.

dithering 24bit'i 16bit'e çevirirken kullanılıyor. çevirme esnasında oluşan 'dip sesleri' yokediyor. bkz. 'noise shaping'.

Logic'te 3.4 tane seçenek var. genelde pow.r3'ü tavsize ediyorlar. Ama yapılan müziğe göre farklı seçmek gerekiyor. hepsini denemekte fayda var ilk başta..

Gerçi siz 24bitte bounce yapıyorsunuz.

wave yerine aiff denedinizmi?

Aiff denemedim fakat 44.1 yerine 44.8'i işaretleyince sorun düzeldi sanki. Import etmeden önceki haliyle sonraki halini arka arkaya dinliyorum. Kulağım ikisini de aynı duyuyor fakat ses dosyasının bir yerinde monitör 1.6 dB vuruyor diğerinde 1.7 dB.. Buna takılmamak lazım sanırım?

16/44.1 ise 24/44.8 olmalı sanırım? Siz önceki mesajınızda öyle yazdınız diye ayarı 44.8'e getirdim.. Yani 24/44.1'de bounce ettiğim için öyle oluyordu sanırım. Dediğim gibi şu an durum düzeldi. Kulağıma aynı geliyor fakat Logic'in monitörü, iki ses dosyasında farklı volümler gösteriyor zaman zaman. Çok küçük farklar.

Aiff yapmamamın sebebi .wav teslim etmem istenmesiydi. O yüzden denemedim ama şu bütün kanalları bounce ettikten sonra bir de aiff deneyeceğim.

Çok teşekkür ederim.

selam

öyle olmalı diye bi kanun yok gerçi, neyi sorduğumu daha iyi anlamanız için misal olsun diye öyle yazmıştım.

Ama düzeldiyse ne güzel.

Başka forumlarda'da aynı soruyu soranlar olmuştu. Vaktim olunca tekrar bi göz atmayı deneyeceğim.

Kaan

Geri