[Eski] Breath Controller

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Neden 10 yaşında 10 alet gibi bir hedefiniz var? Yazık değil mi ufacık yavruya? Bir tane öğrensin ama adam gibi öğrensin.

Neyse, electronic wind instrument dediğimiz bu enstrumanlar farklı arayışlarda olan nefesli enstruman çalan müzisyenler için tasarlanmış aletler.

Tuşlama seçeneklerinde blok flüt olmasına rağmen asıl saksofon üzerine kurulmuş bir sistem. Bunun dersi verilmez ama gidip bir saksofon alırsınız evladınıza, adam gibi bir hoca tutarsınız saksofon çalmayı da öğrenir fantastik bir şeyler yapmak isterse bunu çalmayı da kendi başına becerir.

Bu arada WX5'in kendi sesi yoktur synfox da belirtmiş bunu. Cihaz midi controller olarak kullanılır.

Benim aklıma gelenler bunlar başka ne bilmek istiyorsunuz cihaz hakkında?

1-wx5'
wx7'
wx11'
aynı serinin yeni modellerimi yoksa farklı aletler mi anlayamadım.

2-bir de akai nin
Akai EWI4000S Electronic Wind Instrument modeli var. bu nasıl bir alet

3- wx5' hangi alet sesleri var.

yan füt
saksafon
klarnet

başka hangi alet sesleri var

4- (yarım notaları ) # blok flütte ki gibi zormu.

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Neden 10 yaşında 10 alet gibi bir hedefiniz var? Neyse, electronic wind instrument dediğimiz bu enstrumanlar farklı arayışlarda olan nefesli enstruman çalan müzisyenler için tasarlanmış aletler.

HANGİ ARAYIŞTA OLANLAR İÇİN ???

Bu arada WX5'in kendi sesi yoktur synfox da belirtmiş bunu. Cihaz midi controller olarak kullanılır.

NE DEMEK ANYAMADIM?

6-ALET PİLDE VAR .PİL İLE mi ÇALIŞIYORMU.

7-yoksa devamlı elektrik prizine takılı mı olması gerkiyor

8- ses veren hopörleri nerde ses nerden çıkıyor.

9-siz alalı ne kadar oldu

10- hiç aleti dinleyecegimiz demonuz ve youtube de vidonuz varmı?

Akai'nin modelini bilmiyorum kullanmadım.

Bu cihazda ses yok, bu bir midi controller diye belirtmiştim.

Cihazı midi kablosuyla her hangi bir ses modülüne, klavyeye, synthe artık midi girişi olan ve ses çıkaran ne varsa ona takıyorsun ve o taktığın cihazda ne ses varsa onu kullanıyorsun.

Aletten ses çıkmadığı için de hoparlöre gerek yok.

Arızalar (yarım notalar) bilene kolay bilmeyene zor. Ben saksofon çaldığım için zorlanmadım.

Cihaz pil ile çalışabiliyor.

Ben geçen sene Nisan ayında aldım.

Demom veya videom yok.

11- Cihaz midi controller olarak kullanılır. ne demek.
midi controller ne. bizde roland exr46 var. onda joystik ile seste vibrasyon yapıyoruz.
12- wx5' -- wx7' ---wx11' doğru gitikçe daha özellikli ve daha pahalımı oluyor.
synfox' Alıntı:
wx11'de daha ucuz bir alternatif olabilir.
demiş.
en ucuzu w11 mi?

13- yamahanın wx5' -- wx7' ---wx11' üç modelimi var.
başka modeli varmı.

14- akainin EWI4000S var. bunadan başka bu tür aletler varmı.
hangi firmalar ve modeller.

(The EWI4000S is Akai's new, state of the art Electronic Wind Controller. This one of a kind instrument contains an industry first internal sound source. With multiple functions the EWI4000S.
)

Mehmet bey hepsi hakkında fikrim yok, internet elinizde fiyatlarını araştırın lütfen.

Bakın Akai için kendi sesi var diyor bu bir alternatif.

Midi controller basitçe şu demek, siz wx5 ile roland exr46daki sesleri çalabilirsiniz. Wx5 ile roland'ı midi kablosu aracılığıyla bağlayıp yapıyorsunuz bunu.

-------------
yani ROLNAD EXR46 ORGUMUN MİDİ GİRİŞİNE TAKACAM.
ONDA 500 SES VAR. GİTARI AYARLARSAM GİTAR SESİ
akerdionu ayarlarsam akerdion sesimi ÇIKACAK

----------

----
SİZ HANGİ MİDİ GİRİŞİNE TAKARAK BU ALETİ ÇALIŞTIRIYORSUNUZ.

siz kullanışlı buldunuzmu.?
siz ne zamAnlarda kullanıyorsunuz. ve hangi amaçlarla almıştınız.

selçuk bey
üstteki son sorularımıda yanıtlarsan
çok mennun olaçağım.
merakla forumda cevabınızı bekliyorum

teşekkur ederim.

Midi wind controller'lar esas entrumanı nefesli olan müzisyenlerin de synth seslerine ulaşmalarını sağlamak için yapılmış özel aletler.

Bunu yaparken üreticilerin kafasındaki esas amaç şu ;

Zaman içinde müziğin teknolojik gelişmesi özellikle elektronik alanlarda oluyor ve bu nedenle klavye çalan müzisyenler ses sentezleme ve ilgili bir sürü alanda ilerlerken telli ve nefesli çalan müzisyenler malesef bu gelişmelerin biraz dışına itiliyor.

Bu nedenlerden dolayı 80'lerin başında elektro davullar ile birlikte gitar ve nefesliler içinde belli cihazlar geliştirmeye çalışıyorlar.Elektronik davullar kendine büyük bir pazar yakalıyor , özellikle elektro pop akımında , ama diğer aletler daha marjinal kalıyor.

Benim kişisel görüşüm , küçük yaşta olan çocuğunuzun aklını çok fazla dağıtmadan onu sadece belli bir enstruma yönlendirmeniz.

Onlarca entrumanı giriş seviyesinde çalmasındansa bir tane enstrumanın derinliklerine inmesi , hem ona müzisyen olarak çok daha büyük haz verecektir hem de o enstrumanda geçen zaman boyunca farklı şeyler keşfetmesini , böylece , günün birinde onu bir kenara atmamasını sağlıyacaktır.Emin olun şimdi onlarca cihazda onlarca şarkı çalsa bile bir kaç sene sonra hiç birinde bir derinlik yakalayamayacağı için onları tümden odasında bir kenara itecektir.

Moraliniz bozulmasın ama , malesef , midi wind controller'lar nefesli çalan yada nefesli enstrumanlarla uzun süre haşır neşir olmuş kişiler için ilginç olabilir.Ayrıca bu aletlerden bir performans yakalaması için synth'lerden de anlamak gerekli , yani bu konu profesyonel kişilerin ilgileneceği bir mesele.Diğer şekillerde bir çocuk için , malesef , çok pahalı bir oyuncağın ötesine geçemez.

Söylediklerim sizi sakın üzmesin , müziğe yönlendirme çabanız ve heyecanınız beni çok mutlu etti ama , malesef bunlar da gerçekler.

synfox' Alıntı:
Midi wind controller'lar esas entrumanı nefesli olan müzisyenlerin de synth seslerine ulaşmalarını sağlamak için yapılmış özel aletler.

Bunu yaparken üreticilerin kafasındaki esas amaç şu ;

Zaman içinde müziğin teknolojik gelişmesi özellikle elektronik alanlarda oluyor ve bu nedenle klavye çalan müzisyenler ses sentezleme ve ilgili bir sürü alanda ilerlerken telli ve nefesli çalan müzisyenler malesef bu gelişmelerin biraz dışına itiliyor.

Bu nedenlerden dolayı 80'lerin başında elektro davullar ile birlikte gitar ve nefesliler içinde belli cihazlar geliştirmeye çalışıyorlar.Elektronik davullar kendine büyük bir pazar yakalıyor , özellikle elektro pop akımında , ama diğer aletler daha marjinal kalıyor.

Benim kişisel görüşüm , küçük yaşta olan çocuğunuzun aklını çok fazla dağıtmadan onu sadece belli bir enstruma yönlendirmeniz.

Onlarca entrumanı giriş seviyesinde çalmasındansa bir tane enstrumanın derinliklerine inmesi , hem ona müzisyen olarak çok daha büyük haz verecektir hem de o enstrumanda geçen zaman boyunca farklı şeyler keşfetmesini , böylece , günün birinde onu bir kenara atmamasını sağlıyacaktır.Emin olun şimdi onlarca cihazda onlarca şarkı çalsa bile bir kaç sene sonra hiç birinde bir derinlik yakalayamayacağı için onları tümden odasında bir kenara itecektir.

Moraliniz bozulmasın ama , malesef , midi wind controller'lar nefesli çalan yada nefesli enstrumanlarla uzun süre haşır neşir olmuş kişiler için ilginç olabilir.Ayrıca bu aletlerden bir performans yakalaması için synth'lerden de anlamak gerekli , yani bu konu profesyonel kişilerin ilgileneceği bir mesele.Diğer şekillerde bir çocuk için , malesef , çok pahalı bir oyuncağın ötesine geçemez.

Söylediklerim sizi sakın üzmesin , müziğe yönlendirme çabanız ve heyecanınız beni çok mutlu etti ama , malesef bunlar da gerçekler.

synfox sen bilgili ve çok kaliteli birisin.
tenkitlerinde bana onur verir.
oğlum güneş 10 yaşında 7 ayda 10 aletin 5 sını çözdü.
5inde egitimi devam ediyor. ve edecek.
son iki haftada dilli kaval ve klarneti başladı.
klarnet zor bir enstruman olduğu için böyle aletleri düşünmüştüm.
klarneti üflemek ve öğrenmek ona zor gelecek diye düşünmüştüm.
ve araştırmaya başlamıştım.

klarnet hocası ona klarneti sevdirince klarneti güzel üfleyip çaldı.
melodika, blok flüt ve mızıka bilgisi olması onun öğrenmesini 3 kat hızlandırdı.
2 haftada 15 şarkıyı hem dilli kaval hemde klarnette çalıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=6HHnw8d4Ojo

yaz tatilinde şu an güneş yaz 4 hocadan yoğun kurs alıyor. bu 10 aletten sevdiklerini devam edecek. okul başlayınca zaten ara verecek.

senin gibi çok değerli biri olan moderatörüm niye son sorularımı cevaplamadı merak ettim.

bo soruları oğlum için klarnet zor dediklerinden araştırmaya başlamıştım.
moderatörümden cevaplar tam gelmeden oğlum 2 haftada klarneti öğrendi.
moderatörümden cevap gelecek. kendisinden daha duyarlı ve yardımcı olmasını beklerdim.
ümit ederim öğrendiği klarneti beğenirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=PP-VtTYdwM4[/url]

zerrinmehmet' Alıntı:
moderatörümden cevap gelecek. kendisinden daha duyarlı ve yardımcı olmasını beklerdim.

Mehmet bey demek istedim umarım doğrudur. Öncelikle başlığı takip ediyordum. Selçuk Abi nin cevaplarını da okuduk bizlerde faydalandık. Fakat anlayamadığım birşey var neden oğlunuza 10 enstrüman çaldırma gibi bir azminiz var anlamış değilim? Bu konu da bizleri aydınlatırsanız çok sevinirim. Keza kaldıki Ağrı Dağı Eteğinde adlı parçayı ve bunun gibi onbeş parçayı 10 farklı enstrümanla çalabilmek bu enstrümanları çalabildiği anlamına gelmez. Eğer böyle bir düşünceniz varsa hemen silin kafanızdan :) Yetenekli bir oğlunuz var videolardan gördüğüm kadarıyla. Ama bu yeteneğini tek bir enstrüman ve ya iki enstrüman üzerinde yoğunlaştırırsanız oğlunuzun çok daha yetenekli olduğunu anlayacaksınızdır. ;)

Youtube'de "Portofino klarnet ve bongo Küçük müzisyen güneş yakartepe" başlıklı videoyu seyrettim.

Malesef buna klarnet çalmak denemez.Hakkını teslim etmek lazım , çocuk yetenekli ama klarnet 2 haftada çözülmez.Zaten çözemediği de videodan belli.Sizin çocuğun yaptığı klarnetten ses çıkarmak.

Bu arada klarnet eğitiminin 3 yıl lise , 4 yıl lisans ,toplam 7 sene olduğunu size hatırlatmak isterim.

Neden 2 haftada çözülemiyeceğini de anlatayım size :Nefesli enstrumanlarda etüdler zamanla arttırılır.Nefes kapasitesi ve vücudun buna alışma süreci nedeniyle ilk birkaç gün insanın başı döner.2 haftada ancak sizin çocuğunuzun çaldığı kadar çalınır.Kesin iyi iş çıkarmış çocuk.(allah bilir her akşam yemeklerde de sormuşsunuzdur , çalıştın mı klarnete diye )

Videonun daha ilginç özellikleri de var.Belliki ailece büyük prodüksyon yapılmış.Gazetenin dönerek gelme sahnesi ise , malesef , süper komik olmuş.Böyle şeylere gerçekten gerek var mı ? Allah aşkına , bu videodan sonra ana haber bültenlerine , " küçük yaşta büyük yetenek ve özverili ailesi " olarak haber olmayı mı umuyorsunuz?

Amacınızın yaz tatilinde çocuğunuzun müzik ile eğlenmesi olduğu söylüyorsunuz ama bence esas eğlenen sizsiniz ve , yine bence , zorla çocuğunuzu bu işe koşmuşsunuz.Bu tantana , videolar ilginç gelmiş olabilir ona bu yaz ama eminim kışın okullar açılınca dersleri için bastırıp zaten zorlayacaksınız onu , bari bırakın yazın rahat etsin.

2 haftada 15 şarkıyı çaldığını söylüyorsunuz.Umarım hergün bir şarkı çıkarması için zorlamamışsınızdır çocuğu.

Şu kadar senede şu kadar enstruman , ileride mühendis , şu kadar sene sonra şu, bu .Gerçekten ben hayatın böyle birşey olduğuna inanmıyorum.Lütfen biraz yavaşlayın , bir arabada son sürat giderken ne kadar az şeyin farkına varıyorsak , hayatta öyle.Hızı doğru ayarlamak lazım.

Hayat böyle olmadığı gibi , müzik te 2 haftada 15 şarkı , 10 yaşında şu kadar enstruman değildir.Kusura bakmayın ama , skor peşinde koşan , aç zamparalar gibi müzik öğrenilmez , öğretilmez.

Size bir uyarı , her dediğinize evet diyen müzik hocalarından da hayır gelmez.3 tane ucuz arabesk , 2 tane asansör şarkısı öğreten (çocuğunuzun çalışından belli ) doğru düzgün nefes egzersizi yaptırmamış , sırf sizden para kapmak için hemen ilk gün şarkı çaldırmaya başlayan hocalardan hayır gelmez.

Anne babalar hemen çocuklarının birşeyler çalmaya başlamasını isterler , paragöz hocalar ilk günden birşeyler çaldırıp , ailenin gözünü boyarlar.Ama iyi hocalar adam akıllı temeli vermeden , melodik etüdleri bile çok çaldırmazlar.Size başka bir tüyo vereyim.Sahtekar müzik hocaları ikinci derste , veliye sevdikleri şarkıları sorarlar , onları öğretirler çocuğa.Aile de sevinir , "bak , 3 derste çalmaya başladı çocuk ,hoca iyi ,bizim çocukta yetekli zaten" derler.Halbuki yalan dolan tüm olanlar.

Forum başlığına dönersek eğer ,

Midi wind controller'lar , yani nefesli elektronik aletler sizin çocuğunuza olmaz.Ona klarnet dersi aldırın ,piyano yada gitar dersi aldırın , hangi enstrumanı seçerseniz seçin ama bir tane şey seçin.Ve ciddi bir kuruma gidin müzik dersi için.Konservatuar'lara hazırlık kursları olur , müzik dershaneleri olur vs...

Skor yapmaktan da vazgeçin , habire her mesajınıza eklediğiniz aletlerin çoğu anlamsız şeyler çünkü.Unutmayın herhangi bir enstrumanı çalan birisi başka bir aletten de ses çıkarabilir ama bu onu çaldığı anlamına gelmez.

Senin dediklerin boş arkadaş , ben yoluma kendi bildiğim gibi devam ederim diyorsanız da ; lütfen repertuarınızı değiştirin , korkunç çünkü.

Umduğunuz cevapları alamadığınız için de sinirlenmenyin ve üzülmeyin lütfen.Umarım sizi kırmamışımdır , kırdıysam yada üzdüysem de şimdiden özür dilerim.

zerrinmehmet' Alıntı:

Başlığı başından beri takip ediyorum ve azminize hayran olduğumu söyleyebilirim. Takdir edilecek bir kararlılığa ve hırsa sahip olduğunuz açıkça belli oluyor. Bence o enstrumanları siz çalmalısınız. Bu hırsla çok daha başarılı olursunuz. Oğlan da biraz nefes almış olur belki.

Forumda başka bir başlık altında, bir enstrumanı hakkını vererek çalmak için ne kadar emek, çaba sarfedilmesi gerektiği konuşuluyor. Herkesin söylediği aynı, çalışmak ve sabır.

Yıllardır, saatlerce çalışılsa da, insanlar eksik noktalarını nasıl giderebilecekleri hakkında fikir alışverişinde bulunuyorlar. Hiçbirisinden de "Ben bu enstrumanı çalmayı öğrendim" lafı çıkmıyor, çünkü hepimiz daha öğrenecek ne kadar çok şey olduğunu biliyoruz.

Uzatmadan, oğlunuz klarnet çalmayı öğrenmemiş, kusura bakmayın. Öğrenmeye başlamış sadece. 2 haftada takdir etmeye değer bir yol katetmiş ama daha çok çalışması lazım.

Burada beni rahatsız eden sunum şekli aslında. Bence bu da sizdeki hırsı yansıtıyor ve yine bence, oldukça rahatsız edici. Biraz mütevazi olunuz, size zarar vereceğini sanmıyorum.

Bunun sizde yarattığı mutluluğu benim anlama imkanım yok, kendimi sizin yerinize de koymama imkan yok o nedenle ben olayı kendi bakış açımdan gördüğüm gibi değerlendirebiliyorum sadece.

Bence çocukların görüşünü almak daha doğru bir yol bu yaz sıcağında onları o kadar sıkmamak lazım çocuk çocukluğunu yaşamalı.

Klavyem ingilizce arkadaslar boyle olacak bir sure kusura bakmayin.

Ben gorduklerime inanamiyorum. Cok yazik ediyorsunuz o cocuga. Muzik boyle birsey degildir ki! 10 yasinda 10 enstruman falan. Daha bir enstrumana hakim olamayipta 10 enstruman calsan ne ise yarar onu anlamis degilim. Her isin bilimi oldugu gibi bu isin de bilimi var. Bilimsel sekilde ogretim teknikleri var. Bu isleri herkes yapamaz. Turkiye`de ki maalesef cogu muzik ogretmenleri de daha once baslikta konusuldugu gibi sahtekarlik uzerine kuruyorlar planlarini. Cocuk ne ogrenmis ne kadar yol katetmis umrunda degil adamin parasina bakiyor.

Sonuc olarak cocuk uzerindeki bu tutumunuz bence cok yanlis. Boyle yapmaya devam ederseniz o cocuk ileriki hayatinda muzik yapmak istemeyecek haberiniz olsun.

guneş şu anda 34 parçayı 8 aletde çalıyor.
4 aletde de dersleri devam ediyor.
klarnet de şu an tabiki başlangıçta, sadece başlangıcını çok hızlı yaptı.
you tubedeki klarnetler 4 dersteki çalması. 1 ay sonra tabiki daha iyi olacak.

sene sonuna kadar 10 yaşta 10 elet çalmayı planladık.10 alet tamamlanınca bazı televizyon programarını da çıkacak.
şu ana kadar 150-200 kişilik grublara 7 ayda 6 defa konser de verdi.
bu 8 aleti konserde (kalabalıkta) kullanabiliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=dBzZ_AvhCaQ

http://www.youtube.com/watch?v=SDjciCnAMng.

yaz tatilinde bu 10 alet bu yaz bitecek ve oğlum sevdiği 2-3 enstruman ile azaltılmış şekilde müzik yoluna devam edecek. çünkü okul dersleri var.
fenerbahçe basket okunda ve merterspor da başarılı spor hayatını sürdürüyor.
biz oğlumuzda annesi, babası ablası gibi mühendis olmasını.
ama spor ve müzikte eğlenerek başarılı olmasını bekliyoruz. yani trajik bir şey yok.

bu 34 parçanın 25 i oğlumun çok sevdiği. diğer 9 hocalarının veya ailesinin
önerdiği parçalar.

çoçuk kendi sevdiği parçaları çalarken yorulmaz , dinlenir.
[b yani ]trajik bir şey yok. oğlum ,ben ve ailem çok mutluyuz.[/b]
youtube deki videoları seyretmişseniz. hocalarının 3 ü konservutarı bitirmiş yada bitirmeye yakın kişiler.

http://www.youtube.com/profile_videos?user=zerrinmehmet&p=r&page=2

guneşin sevdiği ve çaldığı 34 parça.

1 Senden çok var
2 Cennet
3 Sen aglama
4 Çakkıdı
5 12 dev adam
6 Efs. fener 100.yıl
7 Kanım sarı lacivert
8 yaşa fenerbahçe
9 Japonca şarkı
10 Asuman pansuman
11 Ayı
12 Şappur -şuppur
13 Dursun zaman
14 Baş harfi ben
15 Bir kadın çizeceksin
16 Bitti rüya
17 Ağrı dağın eteğinde
18 Fidayda
19 Halay Caney caney
20 Süt içtim dilim yandı
21 Mastika
22 Çanakkale içinde aynalı
23 Hatırla sevgili
24 Yıldızların altında
25 Artık sevmeyecegim
26 Senede bir gün
27 Al 1de burdan yak
28 Seninle bir dakika
29 Shake it up şekerim
30 Akdeniz akşamları
31 Dağlar dağlar
32 Kol dügmeleri
33 Samanyolu
34 Portofino

sene sonuna kadar 10 yaşta 10 elet çalmayı planladık.10 alet tamamlanınca bazı televizyon programarını da çıkacak.

Emzikle Ramazan Davulu Çalan çocuk vardı bi de :D Umarım ünlü olursunuz.

şu ana kadar 150-200 kişilik grublara 7 ayda 6 defa konser de verdi.
bu 8 aleti konserde (kalabalıkta) kullanabiliyor.

Kalabalık? :shock:

yaz tatilinde bu 10 alet bu yaz bitecek ve oğlum sevdiği 2-3 enstruman ile azaltılmış şekilde müzik yoluna devam edecek. çünkü okul dersleri var.

Zaten 20 sinde 20 enstrüman çalma fikrini de düşünün. :)

ama spor ve müzikte eğlenerek başarılı olmasını bekliyoruz. yani trajik bir şey yok.

Oğlunuzun da sizin de garip bir eğlence anlayışınız var sanırım.

bu 34 parçanın 25 i oğlumun çok sevdiği. diğer 9 hocalarının veya ailesinin önerdiği parçalar.

Repertuar süper :)

Başarılarınızın devamını dilerim Mehmet bey... :roll:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri