[Eski] Breath Controller

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sayın harunçelik
proflinizde düşünçeleriniz gibi bomboş olduğu için sizi eleştirebilemiyorum bile. sizin gibiler böyledir.
herkesin düşüncelerine saygılı olmayı öğrenin. turkiye sizin gibi eleştiri dışında birşeyleri olmayan kıskanç insanlarla dolu.
benim 2 çoçuğum var .
birisi uludağ tekstil mühendisliğinde son sınıf.
digeri 10 yaşındaki oğlum. ikiside okul, sosyal ve spor alanlarında başarılı kimseler.
sende kendini ve çoçuğunu istediğn gibi yönlendirip , topluma faydalı biri yap.
yapanlara da saygı göster.

lütfen fikirlerini kendine sakla tartşma havasına sokarak olayları germe.
senin dışında herkes eleştirmiş ama saygısızlık yapmamış.

kendini ve kendi çoçuğunu istediğn gibi yetiştir.

zerrinmehmet' Alıntı:
sayın harunçelik
proflinizde düşünçeleriniz gibi bomboş olduğu için sizi eleştirebilemiyorum bile. sizin gibiler böyledir.
herkesin düşüncelerine saygılı olmayı öğrenin. turkiye sizin gibi eleştiri dışında birşeyleri olmayan kıskanç insanlarla dolu.
benim 2 çoçuğum var .
birisi uludağ tekstil mühendisliğinde son sınıf.
digeri 10 yaşındaki oğlum. ikiside okul, sosyal ve spor alanlarında başarılı kimseler.

Profilim de ne merak ettiniz acaba?

Herkes eleştirmiş evet, ben de eleştirdim fakat kötü bir eleştiriydi. Sizce kötü eleştiri saygısızlık olarak algılanıyorsa o sizin probleminiz. Bu başlığa yazmış insanlardan çokta farklı birşey söylemedim bende. Oğlunuzu tv programlarında gezdirmek için harala gürele bir tempo içinde birşeyler yaptırıyorsunuz. Bence bunun yanlış olduğunu daha önceki mesajlarım da da söyledim. Bana anlamsız geliyor yani. 10 yaşında 10 alet çalabiliyor gibi şeyler. Sizin oğlunuza müzikal anlam da bir eğitim vermediğiniz düşünüyorum. Ki bu da apaçık ortada. Şova yönelik bir eğitim veiyorsunuz ya da şov nedir bunu da bilmiyorsunuz bence. Artık geçti o " Bakın teyzesi benim oğlum şöyle yetenekli neler de çalıyor " devirleri. Youtube da ki profilinzdeki videoları seyrettim ve daha önce de dedim oğlunuz yetenekli olabilir yeteneklidir de hatta. Fakat siz bu yeteneği böyle istismar edebiliyorsunuz. Açıkçası Youtube daki videolarınızı beğenmedim. İlginç veya olmamış birşey değil. Başka bir arkadaşta söylemiş dönen gazeteler falan komik şeyler bunlar diye. Evet bence de komik. Saygısızlık olarak algılamayacaksanız aşağıdaki videoları seyredin de. Müzik eğitimi konusunda biraz fikir edinin? İnsanlar bu işi böyle yapıyor Mehmet Bey. Kırılcak alıncak birşey yok. Sen aslansın sen kaplansın aferin çocuğa demek sizi mutlu ediyorsa sadece birşey diyemeyeceğim. Şahsi görüşüm budur. Saygısızlık olarak algılayacaksanız o sizin bileceğiniz birşey. Umurumda da değil açıkçası. Kolay gelsin.

Edit : Vide Linklerini Koymayı unutmuşum :?

5 yaşında bir çocuk Çok keyifli çalıyor ;)

http://www.youtube.com/watch?v=QtuhBapANDw

Koreli bir kız çocuğu Klasik Gitar Çalıyor 5 yaşlarında Harika bence...

http://www.youtube.com/watch?v=LaHaRUPfKok

11 yaşında blues takılmış biraz ;)

http://www.youtube.com/watch?v=4L5HSHLQaOg

Bunlar 3-5 dakika içinde bulduklarım. Belki 10 tane enstrüman tıngırdatmıyorlar ama işlerini iyi yapıyorlar.

Kolay gelsin...

zerrinmehmet' Alıntı:

Olayları germek gibi bir niyetim yok Mehmet Bey. ( Özel isimler büyük harfle yazılır )

Çocuğum da şu sıra yok ama ileride çocuk sahibi olursam vereceğim eğitim tabiki sizinkinden farklı olacaktır. Çünkü eğitim anlayışınızı benisemedim. Kusura bakmayın.

Mehmet bey,

Ne zamandır yazacağım ama bir türlü dilim varmadı birazdan söyleyeceklerime.

Ağrı dağının eteğini karanlık odalarda kötü kötü çalmak, bir bireyin yetenekli olduğuna işaret etmez beyefendi.

10 enstruman çalmak da marifet değildir. 1 tanesini adam gibi çalana kurban olurum.

Niyetiniz iyi ama uygulamanız yanlış. Burada ciddi ciddi müzik eğitimi görmüş biri olarak konuştuğumu da hatırlatmak isterim.

Önerim şudur, sadece çocuğun iyiliği için. Bu çocuğa doğru düzgün piyano veya gitar dersi verecek birini bulun, bırakın o kendi rotasını seçsin. Garip garip ortamlarda, aman ne güzel de çalarmış benim oğlum durumunu da bir kenara bırakın. Bir enstrumanda zaman içerisinde olgulaşmasını zevkle izleyin eğer isterseniz.

Müzik denen olgunun da farkına varın biraz. Kanım sarı-lacivert kıvamında 15 aletle birden çalınan parçaları unutup, bu çocuğu gerçekten dikkate değer bir seviyeye çıkartacak metod oluşturun kendinize veya bir bilenden yardım alın.

Mesajlarınızı ilgiyle takip ediyorum. Israrla belirtmeliyim, bu yazdıklarım sizin değil, oğlunuzun saadeti içindir.

Ben bu konuda radikalim Mehmet bey. Kötü müziğin insanlara yutturulmasına gıcık olan, yetenekli çocukların ve gençlerin gerçek ve yüksek estetik algıya sahip olması gerektiğini savunan bir kişiyim. Yaşları 14-27 arasında değişen öğrencilerim de var. Önerilerim arasında da 2 haftada klarnet öğren diye garip bir cümle yok bu çocuklara yönelik.

Burada size cevap yazan insanların asapları bozulmuş ve sabırları tükenmiş. Dayanamamışlar ve yazmışlar. Durup bir düşünmelisiniz, ben nerede yanlış yapıyorum diye.

Bence hata ediyorsunuz beyefendi.

Sayın zerrinmehmet bey,

Ben de Nurkan gibi bu başlıktan uzak kalmayı tercih ettim. Yazdıklarınızı okuyordum ama link verdiğiniz video kliplerini seyretmemiştim. Maalesef bir ikisini seyrettim ve keşke seyretmez olaydım.

Öncelikle çocuğunuzun böyle kötü videolarını kalkıp youtube da millete sunup kendinize gurur kaynağı yapmanız yanlış. Bunu yaparken eminim kötü bir niyetle yapmıyorsunuz ama kendi egonuzu tatmin ettiğinizin farkında da değilsiniz.

Çocuğunuz sizin zannettiğiniz gibi bu enstrumanları iyi değil çok kötü çalıyor. Kötü olmasının sebebi çocuğunuzun kabiliyetsiz olduğu değil, anne ve babasının üzerine bir haftada onbeş şarkıyı çalması gerektirdiğinin verdiği yük ve baskı.

Bu baskı çocuğunuzu zamanla, yavaş-yavaş, ince-ince, işleye-işleye büyük bir psikolojik krize sokacaktır. Bu çok ters tepki edebilir ve oğlunuz sizden nefret bile edebilir. Açıkcasını söyleyeyim bu çocuk biraz büyüyüp sizin internette gururla dağıttığınız bu kötü videoları seyretmeye başlayınca bu tepkinin belirtilerini göreceksiniz. Belki şimdi eğlenceli bulabilir ama ileri yaşlarda bunu eğlenceli bulmaktan ziyade acı verici bulacak ve o zaman da başlayacak ters tepki vermeye. Ondan sonra da siz karı koca başlayacaksınız nerede yanlış yaptık diye düşünmeye. Hatta belki de kendiniz yerine bütün kabahati çocukta bulacaksınız, biz buna bu kadar emek verdik bak bize yaptığına diye.

Bunu size söylerken ellisine yaklaşmış bir çocuk babası olarak söylüyorum. Benim oğlum daha altı yaşında ama stüdyoya girip, bütün cihazları tek tek açıp, bilgisyarada bizim kayıtları dinleyecek kabiliyette. 48 kanal mikserde her butonun, her potansın ne yaptığını ezberlemiş durumda. Elinde havya ile lehimlediği elektronik devreleri görseniz ağzınız açık kalır. Bunları ben ne ona öğrettim ne de ondan bunları öğrenmesini bekledim. Hatta tam tersine ben onu özellikle sokakta oynayıp gece eve çamurlara bulanmış olarak gelmeye teşvik ediyorum. Ama o amcasının (kardeşim Mahcem) ve benim yanımda takılırken bunları kendi başına görerek öğrendi. Doğal olanı da bu.

Yaptıklarınız yanlış. Bu çocuğun üzerinden bu baskıyı kaldırın. Bırakın kendi başına ve kendi şartları ile bir şeyleri keşfetsin sizin şartlarınızla değil. Nurkan'ı belki tanımıyorsunuz ama size verdiği tavsiyeyi göz ardı etmeyin. On yaşında çocuğun yaşı elinde on marifet olması gereken bir yaş değil. Bir enstruman çalsın ama iyi çalsın. Bir şarkı çalsın ama iyi çalsın. Geri kalan zamanını da çocukluğunu yaşamakla geçirsin.

Ben 10 yaşında bir çocuğa "10 enstruman çalma" hedefinde zerre kadar mantık göremiyorum. Yazıktır. Hiç okumamıştım bu başlığı. Gece gece üzüldüm.

İleriye baktığımda gördüğüm şey, Anne ve babanın bu hedefi çocuk adına belirlerken ki gayelerinin altında ezilmiş, hayatın gerçekleriyle karşılaştığında, belki de hakikaten cemal abi'nin dediği gibi çok ters tepkiler veren ve ne olduğunu, ne yaptığını tartamayan, kestiremeyen ve kabullenemeyen bir insan.

Çocuğunuzu neden sevdiğinizi bence bir düşünün. Bunun cevabının altındaki, kendi istekleriniz ile ilgili kısımları düşünün.

Çocuğun bir travma yaşaması an meselesi. Ve fikrim, öncelikli müzik için değil, çocuğunuzu yetiştimek ile ilgili yardım alın. Bu konularla ilgili olduğumdan, size önerebileceğim çok iyi psikolog danışmanlar ve eğitim bilimleri üzerine yüksek lisans yapmış insanlar var.

Sakın " biz cahil miyiz, çocuk nasıl yetiştirilir bilmez miyiz" gibi düşünmeyin. Tabii ki değilsiniz ve bilirsiniz. Ama insanız ve hepimizin gözünden kaçan hususlar olabilir. Sadece fikir almak için bile görüşürseniz çok şey ifade edebilir. Neticede o insanlar 7 yılını, 8 yılını eğitimine veriyor..Bence her ebeveynin mutlaka fikir danışması gerek.

Ve arkadaşların ve benim sizler için yazdığımız şeyleri ortamı germek, tartışma çıkarmak gibi amaçlarla yazdığımızı düşünmeyin. Zaten kimse böyle birşeye ihtiyaç duymaz ve istemez. Bu forumda en fazla tartışma benim monitör başlıklarında olur, :) o da gayet keyifli ve tatlı tatlı takip edilir. Bütün forumu okusanız, bu tarz bir niyet bulamazsınız.

Benim kendi görüşlerim bunlar. Elbette çocuğunuzu nasıl yetiştireceğinize siz karar vereceksiniz. Ama bir uzmandan en azından bu tartışmaların hatırına bu konu ile ilgili bir fikir alın.

Müzisyen olarak fikirlerime devam etmek gerekir ise, çocuğunuz, bilinçli müzik tüketilen, üretilen herhangi bir ortamda o dediğim travmayı yaşayacaktır. Kesinlikle yetenekli.. ama yanlış şekilde öğrenmiş ve ağaç yaş iken eğileceğinden, müziğin tam olarak ne için yapıldığını veya yapılması gerektiğini kavrayabilmek açısından henüz geç kalınmamış.

Umuyoruz, ilerde çok iyi müzisyen olur. Saygılarımı sunarım.

Ben bu başlığı henüz gördüm. Hala inanamıyorum okuduklarıma.

Müzik eğitimini tamamen geçtim, bir çocuğa böyle eziyet çektirmenin, bir de videolar hazırlayıp çocuğu rencide etmenin manasını anlayabilmiş değilim.

Böylesi bir baskı altında bu çocuktan nasıl pozitif bir gelişme beklersiniz şaşıyorum.

Uyguladığınız metodun, herşeyden önce gelişme çağında olan bir bireyin, psikolojik durumunu son derece olumsuz etkilediğinden bihaber olmanız inanılır gibi değil.

Olay müzik eğitimi yanlışlığının çok dışında bana kalırsa. Gencecik bir çocuğun hayatı, idealleri ve geleceği söz konusu burada.

Çok ciddi bir şekilde çocuk gelişim ve eğitim uzmanı kişilerle diyaloğa geçmenizi öneriyorum.

Olacak şey değil.

ortada facia filan yok.
önümüzdeki senelerde guneşin ilerletmek istediği aletlerde
kendiside , kaliteside gelişecek.
lütfen zaman verin yaz sonunda görüşelim.
ve bu konudaki öneri ve fikirlerinizi lütfen son verelim.
konu başlığı ile ilgili bilgi ve önerilernizi dinlemek isterim.
dünyada epey yol almış konuda turkiyede yapan bilen yok.
biz iyi köti you tubeye 30 video koymuşuz.
you tubede bile breath controle ile ilgili 2-3 (turk)video bile yok.
lütfen araştırma,bilgi ve yorumlarınızı bu konuda görelim. ve öğrenelim.

Þu "skor" muhabbetinden vazgeçmiyorsunuz.
Youtube'a 50 video koymanýzýn da, 100 video koymanýzýn da, 1000 video koymanýzýn da, çocuðunuza 10, 100, 1000 enstrumanda kendi kafanýza göre þarklýlar çaldýrmaya çalýþmanýzýn da yapýlan eleþtirilerin esas noktasýyla bir baðlantýsý yok.

Bu iþ "skor" iþi deðil. "Sayý" iþi deðil.

Size iyi niyetle tavsiye veren kiþilerin bu alanda eðitimini tamamlamýþ ve/veya bu konuda tecrübeli ve olaya yolun ortasýndan-sonundan bakabilen kiþiler olduðunu unutmayýn.

Çocuðunuzu kendi ufkunuzla sýnýrlamayýn diyorlar. Çünkü müzik konusunda bir iyi-kötü ufka sahip deðilsiniz ve belki de çok yetenekli bir müzisyen olabilecek bir çocuða bu konudaki bilgisizliðinizle yazýk ediyorsunuz. Bu konuda bir ufka sahip olmamak ayýp bir þey deðil, herkeste olmak zorunda da deðil, kesinlikle. Ama durum buysa en azýndan bilen biri yönlendirsin istiyorlar.

Synfox çok güzel demiþ, bu çocuða ders vermesi için para verdiðiniz birileri varsa, sizi alenen kandýrýyorlar ve sadece para peþindeler. Bir enstruman eðitimi böyle olmaz. Siz þarkýlarýn notalarýný tutturunca "enstrumaný çalabiliyor" sandýðýnýz için onlar da bu bilgisizliðinizden faydalanýp "sizin" sevdiðiniz þarkýlarý öttürtüp hem sizi hem çocuðunuzu kullanýyorlar/kandýrýyorlar. Bu çok açýk, bunlarý yazmaktan benim/bizim herhangi bir çýkarým(ýz) yok, neden bunlarý bu insanlar buraya yazýyor diye düþünün... Bu kandýrmacaya izin vermeyin ve profesyonel birinden destek alýn! Burada iyi kötü müzikte bir noktaya gelmiþ kiþilerin hepsinin bu yorumlarý kýskandýklarýndan yaptýðýný düþünmüyorsunuz herhalde...

Yazýlanlara karþý "ignorant" kalmayýn burada gerçekten dikkate alýnasý þeyler söyleniyor. Siz müzikten ve enstrumancýlýktan anlamadýðýnýz için kandýrýlýyorsunuz. Yetenekli bir çocuðu, öz çocuðunuzu buna alet etmeyin, bir düþünün diyebiliyorum.

Çocuðunuzu kendi sevdiðiniz þeyleri yapacak, sizin istediðiniz "skorlarý" elde edecek, sizin istediðiniz kadar enstrumanda sizin istediðiniz kadar þarkýyý çalmaya çalýþýp televizyonlarda sizin þovunuzu yapacak bir araç olarak kullanmayýn... O sizin isteklerinizden baðýmsýz olarak bir insan. Bir þov nesnesi deðil, bir insan çocuðunu nasýl böyle bir þeye alet etmek ister?

Yazýktýr günahtýr. Bize inanmýyorsanýz, bu konudaki istediðiniz profesyonele danýþýp, yaptýðýnýzýn bir çocuk için ne büyük bir hata olduðunu kolayca anlayabilirsiniz.

Bu çocuk, sizin ona baþkalarý tarafýndan kandýrýlarak, iyi niyetinizle saðladýðýnýz "sahte" kendine güven yüzünden, bir gün gerçekten bu iþe ciddiyetle yaklaþmýþ ve enstrumanýnda ciddiyetle ustalaþmakta olan birini(akranýný) gördüðünde tokat yemiþe dönecektir! Bunu unutmayýn! Bu kolay tamir edilir bir yara deðil.

Söylenenleri azýcýk da olsa ciddiye alamayacaksanýz, sizin için ve oðlunuz için yapabileceðimiz bir þey kalmamýþ demektir.

Bu baþlýkta daha önce dendiði gibi breath controller denilen alet baþka elektronik enstrumanlarý(synthesizer vs) kontrol etmek için kullanýlan bir aparattýr. Güneþ nasýl orgunda düðmelere basýyorsa, o düðmelerin yerine geçen bir arabirimdir, ayrý bir enstruman deðildir. Bunu kullanabilmesi için bundan ses çýkarmasýný mümkün kýlacak elektronik enstrumanlara ve o enstrumanlarý kullanacak teknik bilgiye sahip olmasý gerekmektedir. Bunu bu baþlýkta sanýrým 3. kere dile getirmekteyiz. Bunun üzerine bir sorunuz varsa alalým diyecek oluyorum ama, kimsenin de bu saatten sonra bu iþe alet olup size yeni bir "skor" kazandýrýp çocuðunuza zarar verecek yeni bir oyuncak tavsiyesi verebileceðini sanmýyorum.

Ýsteyen buyursun.

Saygýlar

zerrinmehmet' Alıntı:
ortada facia filan yok.

dünyada epey yol almış konuda turkiyede yapan bilen yok.

biz iyi köti you tubeye 30 video koymuşuz.

you tubede bile breath controle ile ilgili 2-3 (turk)video bile yok.

lütfen araştırma,bilgi ve yorumlarınızı bu konuda görelim. ve öğrenelim.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Zerrinmehmet bey,

Youtube a 30 video koymuşsunuz ve halâ ortada bir facia yok diyorsunuz. Bu nasıl cahillik? Bu ne körlük?

Size bazı gerçeklerden bahsedeyim. Benim bir ablam üniversite hocası (bu sene emekli oluyor), bir diğeri lise hocası, iki yengem ilkokul, öğretmeni idiler, abim üç üniversite diplomalı mühendis (iki diplomasında pedagoji eğitimi var), ben üç yıla yakın teknik kolej hocalığı yaptım. Hepimiz kendi çocuklarımızı, yeğenlerimizi yetiştirdik.

Bunu dışında burada yazan insanlar da bizim kadar bilgi ve tecrübeye sahip. Nurkan, Berkay vs bu insanlar yatak odası müzisyeni değil, akademik eğitim görmüş ciddi seviyede müzisyenler ve siz halâ kalkıp burada facia yok diyorsunuz.

Youtube'da breath controller ile ilgili Türkiye'den koyulmamış video kliplerinin olmaması size internet'i oğlunuzun kötü videoları ile kirletmeniz gerektiği anlamına gelmez. Ne yapacaksınız? Oğlunuza bir breath controller alıp ondan sonra da bununla Daha dün annemiz'i kötü çalıp Youtube'da büyük Türk milletini mi temsil edeceksiniz? Bu ne cahillik? Bu ne kötü ego?

Bu forumun amacı insanlara doğru bilgi vermek. Breath controller'ın ne olduğu size bir çok kez söylendi. Bunun dışında oğlunuzun psikolojik sağlığı açısından size önerilen tavsiyeleri alıp almamanızın sorumluluğu size ait.

İyi günler.

bu yazdıklarım haruncelik v.b, 2-3 saygıyı ve eleştri bilmeyenlere yanıttır.
synfox ,Onursal v.b kişileri kapsamamaktadir.

ben ve eşim 110 kitapla kendi konularımızda türkiyenin en fazla tekstil-konfeksiyon kitabı olan yazarlarıyız.
yine ben ve eşim 50 yabancı kitap ile dünyadaki en fazla ingilizce- almanca kitabı olan yazarlarız.
ege ve marmara üniversitesinde öğretim görevliliği yaptım
ben 2 dönemde türkiye tekstil ve konfeksiyon mühendisleri derneği başkanlığı yaptım. ofisimde 100 mühendis- teknik adam işverenliğini yaparak bu kitapları hazırladık. şu an da da devam etmekteyim.
sadece manevi konularda değil kitap yazarlığı ve danışmanlıktan maddi olarakta çok iyi bir duruma geldik. 10 ciltlik setimizin fiatı 1200 euro dur.
tüm dünyaya bu kitaplardan satarak mesleğimizi sürdüyoruz.

dünyanın etrafını da 5 defa dolaştım. bu kitapları ,sözlükleri, ansiklopedileri yazarken de bazılarınız gibi boş eleştirle çok karşılaştık.
buna rağmen yaptık. bizden başka başarabilende çıkmadı. şu an bizden sonra gelen turkiyedeki kişinin 8 kitabı var. dünyada en fazla kitabı olan kişinin 14 tane. bizim ise 50 tane. bunları yazmak zorluğu yanında , basmak ve satmak ve hatta kabul görmek sorunu var.
lütfen kuru eleştirmeyin . yaz sonunu ve sene sonunu bekleyin ve haksız çıkacam diye telaşlanmayın.
ben kendimden eminim sene sonunda (1 sene sonunda) katetiğmiz yolu takdir edeceksiniz.

güneşin bu kadar kötü müzisyen oldüğuna katılmıyorum.

7 ayda bu kadar yol aldık. yaz sonunda bile farklı olacak.
çoçuğunuz, akrabanızın .tanıdğınız 8-12 yaş videolarını yazında seyredip
kıyaslayalım. siz müzik adamları bakalım laf dışında ne üretmişsiniz.
biz 7 ayda 8 aleti öğrenmişiz. siz kime ne rakamlarla maddi olarak bir şey koyun.

sonucu söyleyeyim . bu kuru eleştirenler bunun kızgınlığı ile daha da
saldıracaklar. lütfen saygılı olalım .
siz kendi çoçuğunuza, yegeninize ,akrabanıza ve tanıdğınıza akıl verin.
si bizde kendi çoçuğumuza kendimiz karar verelim.
müzik derslerine oğlum ocak 2007 de başlamıştı.
biz kendimden eminim sene sonunda (1 sene sonunda) katetiğmiz yolu takdir edeceksiniz. lütfen izin verin. eleştirilere ara verin sene sonunda yaparsınız. geri kalan 20-30 video da haksız olduğunuzu göreceksiniz.
hodri meydan

Sayin Mehmet Bey ve Zerrin Hanim,

bir enstrümani cözmek ne demek önce onu anlatin isterseniz.

Hatta söyle yapalim. Size Almanya' da müzik okullarinda ikinci sömestirin ortalarinda, piyano ögrencilerinin (ilkokuldan sonra baslanilan sanat okulu) calmaya calsitiklari ufak bir Mozart eserinin notalarini sunuyorum.

Madem oglunuzun bahsettiginiz aletleri cözdügünü, nota bilgisinin oldugunu söylüyorsunuz, o halde bu eseri calmak onun icin zor olmayacaktir. Hatta notalari diger aletlere göre de tekrar düzenleyip calabilir.

Sizde yeniden bir video koyarsiniz Youtube' a, bizde seyrederiz.

Ondan sonra konusmaya devam ederiz.

Buyrun;

komm.GIF

Güneþi kendi egonuz için kullanýyorsunuz.
Çok yazýk, bir þey diyemiyorum
20 30 video sonra görelim evet, o çocuk da sizin ego problemleriniz yüzünden uðraþsýn dursun.

Yapamazsa bir de kýzarsýnýz tam olur.
Mehmet bey, dediklerimizden bir gýdým bir þey anlamamýþsýnýz, hala ilk mesajdaki þeyleri söylüyorsunuz, bize sayý falan veriyorsunuz.

Olayýn bunlarla alakasý yok.

Bir enstrumaný çalmak ne demek bilmiyorsunuz, ve para verdiðiniz kiþiler de bunu kullanýyor, bu kadar açýk. Hem Güneþ'e yazýk oluyor hem de verdiðiniz emeklere.

Müzik eðitiminin bir yolu metodu vardýr ve bu metod kesinlikle "bizim çocuða þu sevdiðimiz þarkýlarý öðret hadi koçum" þeklinde deðildir. Yüzyýllarýn birikimi ile gelmiþ bu yol yordamý kendi zevkiniz için, "çocuðumu televizyona çýkarýp, youtube a 30 vidoe hazýrlatýp en büyüðün kim olduðunu göstereceðim" ego patlamalarý sebebiyle yok sayarsanýz ortaya þu an gördüðümüz manzara çýkar. Bir enstruman aðrý daðý eteðinde, asman pansuman, fenerbahçe marþý çalmaya çalýþarak öðrenilmez! Sene sonunda gelip bunlarý çalsa bize yine bir þey farketmez! Bunlarý size ders diye yutturan her kim ise sizi soyuyor, bunun farkýna varýn yahu? Dünyanýn etrafýný 5 kere dolaþmýþsýnýz, insanlarýn nasýl müzik öðrendiklerini hiç mi göremediniz? Müzikten anladýðýnýz tek þey düðün havalarý mýdýr? Sizin müzik konusunda ufkunuz bu kadar kýsýtlýysa, neden ufku açýk birini bulup ondan yardým almayý reddediyorsunuz?

Ve Güneþ sizin þahsi malýnýz deðil, çocuðunuz. Kendinizi birilerine ýspatlayacaksýnýz diye onu kullanamazsýnýz.

Tanýdýðýnýz 8-12 yaþ çocuklarýn videolarýný çekin kýyaslayalým falan demiþsiniz, bu nasýl bir saçmalýk yahu? At mý yarýþtýrýyorsunuz? Benim o yaþlarda müzikle uðraþan bir akrabam falan olsa, onun çabasýna duyduðum saygýdan, onu at gibi onunla bununla yarýþtýrmak için "hodri meydan" diye beylik laflar etmezdim. Bu çok hastalýklý bir düþünce tarzý. Ýnanmasý gerçekten güç...

En iyisi siz gidin, Güneþ kendi merak ettiði enstrumanlar hakkýnda sorular sorsun. Zaten bu konuþmayý baþýndan beri onunla yapmamýz gerekiyordu. Ama olmaz deðil mi? O zaman sizin kontrolünüzden çýkar. Gerçekten üzülüyorum. Daha fazla yazacak bir þeyim yok. Çok asap bozucu bir durum ve yaklaþým bu. Nasýl biliyorsanýz öyle yapýn.

zerrinmehmet' Alıntı:
lütfen izin verin. eleştirilere ara verin sene sonunda yaparsınız. geri kalan 20-30 video da haksız olduğunuzu göreceksiniz.
hodri meydan[/b]

Hodri meydanlık bir durum yok. Burada kimse sizinle çocuğunuza kaç haftada kaç yüz tane şarkı çalmayı öğretme yarışı niyetinde değil. Görünüşe göre yaptığınızdan eminsiniz ve bize de şu andan itibaren söyleyecek pek fazla bir şey düşmez.

Burada çocuğunuzun kabiliyetsiz olduğunu kimse iddia etmedi. Sadece Youtube'a koyduğunuz videolardaki performanslar kötü.

Bu videoların içeriği de bana sizin karı koca olarak "bakın üçyüzeli enstrumanda beşyüzelli şarkıyı bir haftada çalmayı öğrenen bir cocuğun ebeveynleriyiz" egosu mesajını veriyor.

Son olarakda, yazdıklarınızdan çok bilmiş bir çift olduğunuz ortada ama kendi çocuğunuz dahi olsa, daha kendi adına karar verme yetişkinliğinde olmayan bir kişi hakkında böyle (kötü) videolar hazırlayıp bunları halka açmanın doğru bir şey olduğunu iddia ediyorsanız bence öğrenmeniz gereken daha çok şey var. Bu videoları eşe dosta göstermek ayrı (ki o da çok acı veren bir durum), bir de bütün dünyanın gözlerinin önüne sermek ayrı.

Bu konuda yapacak başka yorumum yok.

Nitelik, nicelikten önemlidir.

Hikayenin özeti bu.

Neyse başarılar dilemekten başka çare yok anlaşılan. :)

Yaz sonuna kadar klasik gitar da halledeceksiniz galiba.

O nasıl olacak Allah aşkına? Ben salak mıyım net 22 yıldır uğraşıyorum bu gitar denen zımbırtıyla?

Ben de her seferinde birşeyler yazayım dedim bu başlığa ancak yazmak içimden gelmedi.

Mehmet Bey gördüğüm kadarıyla şu an ilerlemekte olduğunuz yolda cocuğunuza ve kendinize son derece inanıyorsunuz. Bu konularda söyleyebileceğim bir şey yok.

Tek söylemek istediğim, eğer böyle bir yolda gidecekseniz, işinin ehli bir psikologdan destek ya da fikir almanız gerektiği. Çocuğunuz, size yaptığı işten, bu kadar enstrumanla ayrı ayrı uğraşmaktan hoşlanıyor ya da bu konuda istekli gibi gözüküküyor olsa da, bu seviyede yoğun bir eğitime sırf size karşı olan sevgisinden de katlanıyor olabilir. Tekrar belirteyim böyle bir şey olduğunu söylemiyorum sadece böyle bir olasılık var bence. Çocukların bu yaşlarda yaşadıkları şeyler, ilerki yaşamlarından çok ciddi sorunlara gebe olabilir.

Bu konularda uzman değilim ancak, çocuğunuz gerçekten ileri seviyede yeteneği olduğunu ve bu yolda bu şekilde ilerleyeceğini öngörüyorsanız; yukarıda bahsettiğim bir parça profesyonel destekten kimseye zarar gelmez.

Her şey yolundaysa inandığınız yola şaşmadan devam edersiniz.

Ama, çocuğunuz açısından ters giden birşeyler varsa sizi ve onu uzun süreler belki de hayatı boyunca üzebilecek bir hatadan çok fazla ileri gitmeden vazgeçebilirsiniz. Buradaki insanlar inandırıcı gelmiyorsa da bu uyarıları kulak arkası etmeyin bence. Seçim tabi ki sizin.

Onursal

nurkan' Alıntı:
Nitelik, nicelikten önemlidir.

Hikayenin özeti bu.

Neyse başarılar dilemekten başka çare yok anlaşılan. :)

Yaz sonuna kadar klasik gitar da halledeceksiniz galiba.

O nasıl olacak Allah aşkına? Ben salak mıyım net 22 yıldır uğraşıyorum bu gitar denen zımbırtıyla?

klasik gitar uçsuz bir sanat dalıdır.
onu sevip seçmişseniz tabiki sonsuz bir uğraş ve mutluluktur.
sizi takdir ediyorum.

tabiki ama biz amatör ve çoçuk ölçülerine göre takılıyoruz.
bizim alet çözmedeki kavramımız yine amatör olarak ve çoçuk ölçülerine göredir.

niye bu kadar uzatıyorsunuz.
lütfen abartmadan bu konuyu kapatalım. çünkü başka anlamsız noktalara çekiyorsunuz.

biz oğlumun sevdiği şarkıları okulun yanında amatör ve çoçuk ölçülerine
çalmak ve söylemektir.
bunlar eğlenme amaçlıdır. ve dediğim gibi oğlumun ailesi gibi mühendis olmasını arzu ediyorum

Kerem' Alıntı:
Sayin Mehmet Bey ve Zerrin Hanim,

bir enstrümani cözmek ne demek önce onu anlatin isterseniz.

Hatta söyle yapalim. Size Almanya' da müzik okullarinda ikinci sömestirin ortalarinda, piyano ögrencilerinin (ilkokuldan sonra baslanilan sanat okulu) calmaya calsitiklari ufak bir Mozart eserinin notalarini sunuyorum.

Madem oglunuzun bahsettiginiz aletleri cözdügünü, nota bilgisinin oldugunu söylüyorsunuz, o halde bu eseri calmak onun icin zor olmayacaktir. Hatta notalari diger aletlere göre de tekrar düzenleyip calabilir.

Sizde yeniden bir video koyarsiniz Youtube' a, bizde seyrederiz.

Ondan sonra konusmaya devam ederiz.

Buyrun;

komm.GIF

yine aynı şeyleri diyecegim.

tabiki ama biz amatör ve çoçuk ölçülerine göre takılıyoruz.
bizim alet çözmedeki kavramımız yine amatör olarak ve çoçuk ölçülerine göredir.

biz oğlumun sevdiği şarkıları okulun yanında amatör ve çoçuk ölçülerine
çalmak ve söylemektir.
bunlar eğlenme amaçlıdır. ve dediğim gibi oğlumun ailesi gibi mühendis olmasını arzu ediyorum.

lütfen abartmayın ve bu konuyu kapatalım. çünkü başka anlamsız noktalara çekiyorsunuz.

bizim amacımız amatör olarak eğlenmek. ben ve ailem ne yapaçağına benim size karışmadığım gibi bizede izin verin.
kırıcı olmayalım.
saygılı olalım

Mehmet Bey,Amca artık hangisini uygun görürseniz bendende naçizane bir fikir burda T.D.K görevi görülmüyor ama çoçuk değil çocuktur ve cümleler büyük harfle başlar :roll:

Sizin gibi bir mühendis en azından böyle bir hata yapmamalı diye düşünüyorum..

Ayrıca çocuğunuzu nasıl yetiştireceğiniz elbetteki sizin bileceğiniz bir iştir.Ama bakın kendiniz demişsiniz, mühendis olmasını aynı zamanda müziklede ilgilenmesini istiyorum diye.

Çok güzel bir düşünce ama uygulama yanlış. Burdaki abilerimde onu demeye çalışıyorlar size, he belki biraz ağır dille eleştirmişler ama olayın ciddiyetinin farkındalar.

Sonuçta eğer oğlunuz her akşam size gelip "-Baba ben şu aletide çalmak istiyorum" diyorsa aynı zamanda bu oğlunuzunda bileceği bir iştir ve sizde maddi/manevi olanakları sağladığınız için iyi bir iş yapmış olursunuz.

Ama gelişme dönemindeki bir çocukta "-Hadi oğlum şu aletide çal" demek (eğer böyle bir durum varsa yoksa kusura bakmayın) çok kötü sonuçlar doğurabilir.

Öyle psikolojik kısmını bilemem ama en basitinden oğlunuz onca enstrumandan nefret eder.

Bunlarda benim naçizane düşüncelerim. Klavyenizdeki shift tuşu veya c tuşu bozuksa kusura bakmayınız.

Aileniz ve size sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri