[Eski] Breath Controller

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benim rahmetli babam da kimyacı olmamı isterdi, olmadı :oops:

Keşke olsaydı. Neyse, olan oldu.

Mehmet bey,

Anlamsız olan nokta nedir?

Size işaret ettiğim konuda nerede anlamsızlaştım sizce?

Not: Kanım sarı lacivert yerine Kerem'in yolladığı notayı bir çözümleyin. Bakın ne güzel müzik var orada.

Breath Controller çok faydalı cihazdır. Bir kayıtta, fırsat geçirip elime, çalmıştım.

Ama tek başına hiç birşeye yaramaz.

Yanına bir de Yamaha VL-1 lazım. (bu bir modelling synthesizer)

Mucizevi bir ikilidir. O üflerken sesin uğradığı hali, gerçek hayatta yapılamayacak şekillerde modelleyen bir synth olur VL-1'in kendileri.

İşi bilmeyen elde de hakikaten bir işe yaramaz. Ben çalayım diye en tecrübelisinden şahane bir arkadaşım programlamıştı, hem de tam tarif üzerine. Çalmama bile katlandı. :)

Güneş, Breath Controller veya Akai wind controller yerine, klarnet çalmaya başlamışsa daha iyi bir çözüm yoluna gitmişsiniz, parayı da (ne kadar bol olsa da) sokağa atmamakta fayda var.

Bir enstruman seç Mehmet bey kampanyası başlatacağım şimdi. :)

Abi, kararları sen verirsin elbet. Biz de üç kuruşluk fikrimizi söyledik. Maksat çocuk üzülmesin.

Sen gördün 1000 tekstilci, ben de gördüm 1000 müzisyen, anlatabildim mi?

Benim o çocuğa inancım tam. O sevdiğini seçer yakında.

Onursal' Alıntı:
Kitap yazarken de skor hastalığınız ön plana çıkıyor.

bir kitap yazmanın zorluğunu bilmediğin için sana miktar bile bir şey ifade etmiyor. 160 kitap yazdık.
turkçe ,ingilizce ve almanca . en incesi 250 sayfadır. ortalama satış fiatıda 110 eurodur. türkiyede tek firmayız. dünyada da tekstil kitaplarında lideriz.
tüm dünyaya kitap satıyoruz.

bakalım aşağıda yazılanlar nitelik ve nicelik olarak bir şey ifade ediyormu?
seninde boş eleştirenlar kendilerinin müzik konusundaki başarılarını ,
kitaplarını ve türkiyedeki - dünyadaki başarılarını yazsın da görelim.
boş eleştirmek ve sanal ortamda atmak kolay.

skorlarınızı görelim.

benim babamında tekstil fabrkası vardı bende onun başarılarını görerek büyüdüm. 4 kuşaktır tekstilciyiz . çoçuklarımızda ecdadları gibi bunu sürdürecek. müziğide amatörce yapacağız.

http://www.tkam.com

TKAM'nin Türkiye'de ve Dünya'daki İlkleri

Türkiye'de Tekstil ve Konfeksiyonda teknik yayıncılığı başlatan ilk ve tek kuruluş.

Türkiye'de Tekstil konusunda ilk VHS Video Kaseti'ni yayınlayan firma.

Türkiye'de Tekstil konusunda ilk Video CD ve ilk Ses Kasetleri'ni yayınlayan firma.

Türkiye'de ilk Tekstil ve Konfeksiyon sözlüklerini yayınlayan firma.

Türkiye'de ilk İngilizce ve Almanca Tekstil kitapları yayınlayan firma.

Türkiye'de ilk tekstil ihtisas rehberlerini çıkaran firma.

Renkli kumaşlar özellikleri ve kumaş analizleri ile ilk renkli ihtisas kitapları.

Renkli basılmış iplik, Kumaş, terbiye ve konfeksiyon hatalarını içeren ilk tekstil kitapları.

Türkiye'de tekstil ve konfeksiyonda işyeri eğitimini başlatan ilk kuruluş.

Türkiye'de ilk 'Tekstil Hap Kitapları'nı yayınlayan firma.

Pratik, yalın ve görsel anlatım ile en kısa sürede tekstil ve konfeksiyonu öğreten eğitim kitapları.

Üç dilde eserleri ile dünya Tekstilinin %90'ını hedefleyen firma.

Dünyada ilk kitap defilesi ve gösterilerini yapan firma.

Dünyada pratik fabrika uygulamalarını kitaplarında yayınlayan tek firma.

Dünyada en kapsamlı tekstil ihtisas kitaplarını hazırlayan tek firma.

Dünyada İngilizce ve Almanca ilk 'Tekstil Hap Kitapları'nı hazırlayan firma

insan bi saygı duyar. kaç kitap yazdın ki . ulusal ve uluslararası ne başarın var

nurkan' Alıntı:
Breath Controller çok faydalı cihazdır. Bir kayıtta, fırsat geçirip elime, çalmıştım.

Ama tek başına hiç birşeye yaramaz.

Yanına bir de Yamaha VL-1 lazım. (bu bir modelling synthesizer)

Mucizevi bir ikilidir. O üflerken sesin uğradığı hali, gerçek hayatta yapılamayacak şekillerde modelleyen bir synth olur VL-1'in kendileri.

İşi bilmeyen elde de hakikaten bir işe yaramaz. Ben çalayım diye en tecrübelisinden şahane bir arkadaşım programlamıştı, hem de tam tarif üzerine. Çalmama bile katlandı. :)

Güneş, Breath Controller veya Akai wind controller yerine, klarnet çalmaya başlamışsa daha iyi bir çözüm yoluna gitmişsiniz, parayı da (ne kadar bol olsa da) sokağa atmamakta fayda var.

Bir enstruman seç Mehmet bey kampanyası başlatacağım şimdi. :)

Abi, kararları sen verirsin elbet. Biz de üç kuruşluk fikrimizi söyledik. Maksat çocuk üzülmesin.

Sen gördün 1000 tekstilci, ben de gördüm 1000 müzisyen, anlatabildim mi?

Benim o çocuğa inancım tam. O sevdiğini seçer yakında.

. türkiyede yaygın değil.
yabancı ülkelerde de ümit ettiği rağbeti niye yakalayamamış acaba?
verdiğn bilgiler için teşekkur ederim.
tabiki bir şeyin doğalını çalmak daha hoş.

bu yazdıklarım haruncelik v.b, 2-3 saygıyı ve eleştri bilmeyenlere yanıttır.
synfox ,Onursal v.b kişileri kapsamamaktadir.

Peki öyle olsun Sayın Mehmet Bey. Aslansınız Mehmet Bey kaplansınız Mehmet Bey. Türkiye de teksiniz. Falan filan.

ben ve eşim 110 kitapla kendi konularımızda türkiyenin en fazla tekstil-konfeksiyon kitabı olan yazarlarıyız.
yine ben ve eşim 50 yabancı kitap ile dünyadaki en fazla ingilizce- almanca kitabı olan yazarlarız.
ege ve marmara üniversitesinde öğretim görevliliği yaptım

Mehmet Bey 110 kitap yazmışsınız umarım bu forum da kullandığınız Türkçe ile yazmamışsınızdır. Cümle başları büyük harfle başlar özel isimler vs vs...

güneşin bu kadar kötü müzisyen oldüğuna katılmıyorum

Kimse size oğlunuzun kötü bir müzisyen olduğunu söyledimi?

7 ayda bu kadar yol aldık. yaz sonunda bile farklı olacak.
çoçuğunuz, akrabanızın .tanıdğınız 8-12 yaş videolarını yazında seyredip
kıyaslayalım. siz müzik adamları bakalım laf dışında ne üretmişsiniz.
biz 7 ayda 8 aleti öğrenmişiz. siz kime ne rakamlarla maddi olarak bir şey koyun.

Bu cümleleri anlam ve yapı itibari ile Ege ve Marmara Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalışmış biri yazdıysa yazık!

Yapı yönü ile : siz kime ne rakamlarla maddi olarak bir şey koyun. :shock:
Anlam Yönü ile : siz müzik adamları bakalım laf dışında ne üretmişsiniz. biz 7 ayda 8 aleti öğrenmişiz. :shock:

Bakın işte SAYGISIZLIK budur Mehmet Bey. Kimse size tekstil alanında o ipin ucu öylemi olur falan diye tekstil forumlarında atıp tutmaz merak etmeyin. Burda herkes ne yaptığının farkında olan Bilinçli insanlar.

tabiki ama biz amatör ve çoçuk ölçülerine göre takılıyoruz.
bizim alet çözmedeki kavramımız yine amatör olarak ve çoçuk ölçülerine göredir.

Çocuk ölçüsü nedir ya? Tekstil de Garson Boy falan varda Müzikte Çocuk Ölçüsü yok bildiğim kadarıyla...

Seyredin Mehmet Bey bunlarda çocuk ;) Ama Ciddi ve Bilinçli Eğitim almış çocuklar...

http://www.youtube.com/watch?v=QtuhBapANDw

http://www.youtube.com/watch?v=LaHaRUPfKok

bakalım aşağıda yazılanlar nitelik ve nicelik olarak bir şey ifade ediyormu?
seninde boş eleştirenlar kendilerinin müzik konusundaki başarılarını ,
kitaplarını ve türkiyedeki - dünyadaki başarılarını yazsın da görelim.
boş eleştirmek ve sanal ortamda atmak kolay.
skorlarınızı görelim.

Sizin için saygısızlık olacak fakat ama inanın bu yukarıdaki cümlelere sadece gülüyorum. Komik çünkü...

Umarım Seda Sayan da falan görürüz sizleri skorlarınız ve rakamlarınızla. Kolay gelsin ve geçmiş olsun diyorum şimdiden...

Tekrarlıyorum, eğitim bilimleri konusunda yüksek öğrenim görmüş, yıllarını orada, burada, yurtdışında bu bilime vererek biryerlere gelmiş, uzman tanıdıklarım var. Dilerseniz, sizi görüştürebilirim. Şahsen bu konuda bu çevreden dolayı az-çok bilgi sahibi olmama rağmen, çocuğumun eğitimi ile ilgili bir durumda mutlaka fikir alacağım kişilerdir. Bu işin cahillikle, bilgisizlikle alakası yok. Bu adamlar bilim adamıdır. Herkesin biryerde danışmaya ihtiyacı olur.

Çocuğunuzun maalesef tüm videolarını izledim. Ve, kendine olan anlamsız(anlamlı, ancak boş) güven yüzünden, şimdiden şımarmış ve yaptığı işin mükemmel olduğundan şüphesi olmayan tavırlara sahip olduğu görülüyor.

Siz çocuk ölçüsü (ne acaba..hmm) deseniz de o bunun farkında mı acaba?

Kitap yazmış olmanız, kaç tane olduğu, nerde çıktığı falan filan, herşeyi iyi bildiğiniz anlamına gelmez. Eğitim bilimi de dahil....breath kontroller'ı bilmediğiniz gibi, eğitim konusunda da bilgiye ve fikirlere ihtiyacınız var.

Egolarınız ile ilgili daha önceden arkadaşların söylediklerine harfiyen katılıyorum. Beyfendi, siz ne yaşadınız, çocuğunuzu silah olarak kullanıp etrafa ateş ediyorsunuz?

Bu başlığa da bir daha asla gece bakmayacağım. Üzülüyorum ve uykum kaçıyor.

Çocuğa zaman-limit baskısı yapıyorsunuz, yarış psikolojisi oluyor. Müzikten zaten uzaklaşmak ne kelime, olay kopmuş. Bu limit çocuğunuz üzerinde 200 kilo yük varmış gibi bir durum yaratır. En yaygın haliyle anksiyete, panik atak gibi sonuçlar doğurabilir. (allah korusun)

zerrinmehmet' Alıntı:
bir kitap yazmanın zorluğunu bilmediğin için sana miktar bile bir şey ifade etmiyor. 160 kitap yazdık.
turkçe ,ingilizce ve almanca . en incesi 250 sayfadır. ortalama satış fiatıda 110 eurodur. türkiyede tek firmayız. dünyada da tekstil kitaplarında lideriz.
tüm dünyaya kitap satıyoruz.

:shock: :shock:

Zerrinmehmet bey,

Öncelike, bu kadar kitap yazmış olmanıza rağmen Türkce imlânız halâ yerlerde.

Web sitenizde de bazı teknik sorunlar var. Örneğin İngilizce lisanı seçeneğine tıklayınca Türkce karekterler abuk, sabuk çıkıyor. Sitenizi hazırlayan kişinin kulağını çekin.

İngilizceniz de kötü ve yanlışlıklarla dolu. Örneğin;

Textile Pill Series is a Series of books describing the textiles, finishing and clothing processes in a most practical and most shortest and most visual way.

Most shortest diye bir şey olmaz. Shortest zaten en kısa demektir. Most visual da anlamsız bir ifade. Ya visual'dır ya da değildir. Ayrıca series of books derken s büyük harf olmaz.

These books are prepared practically and visually so that they can be swallowed like a Pill.

Burada da yine Türkce düşünüp İngilizce ifade etmeye çalışmakta yapılan hata söz konusu. Çok düşük bir cümle ve ifade tarzı. İngilizce bir anlam ifade etmiyor. Hap ile pratiklik ve görsellik arasında bir bağ yok. Yine pill büyük harfle başlamaz.

One Pill expresses a period of 1 hour to read and to examine that text. One book consist of 13 Pills, so it can be read in 13 hours (2 days). Textile Pill Series has 5 books and contains 65 Pills as a whole. Thus, the entire Series can be examined in 65 hours (8 days).

One pill derken p küçük harf olur.

Expresses yanlış seçilmiş bir kelime. Represents daha uygun olur.

To read and to examine derken ikinci to'ya gerek yok.

One book consist olmaz consists olur.

Yine 13 ya da 65 pills derken pills büyük harfle başlamaz.

Ümit ederim bu hatalar kitaplarınızda tekrarlanmamıştır.

Bunları bilginiz olsun diye söylüyorum başlık konusu ile bir ilgisi yok.

Başlığa dönelim,

Yamaha Vl-1 ile ilgili harika bir SOS yazısı:

http://www.soundonsound.com/sos/1994_ar ... havl1.html

Breath controller bunun kutusundan çıkıyormuş default olarak. Hatta zamanında DX7 de breath controller ile geliyormuş.

Böyle bir synth ile kullanıldığında gerçekten etkileyici neticeler alınıyor ama programlama kısmına ciddi zaman ve emek harcamak lazım.

Son üç mesaj silinmiştir. Mehmet bey'e yeterli miktarda görüş belirtildi.

Lütfen breath controller konusu dışına çıkmayalım.

okullar başlayınca size rapor verecem demiştim.

okullar başladı ve güneş 10 alet projesini tamamladı.
bu 10 aleti hepsini yaşına göre iyi derecede çalıyor.

1- Roland exr-46 Org
2- yamaha alto blok Flüt
3- Çömlek Darbuka
4- Hohner kromatik mızıka
5- Bongo
6- Dilli Kaval
7- Klasik Gitar
8- Bağlama
9- Saksafon
10- Klarnet

guneş klarnet ,gitar ve saksafonu seçti.
biz ikiye indirip klarnet ve gitar uygun gördük.
yaza kadar sadece klarnet ve gitar dersleri alacak.

a270622d80.jpg

buda sizin önerileriniz ile aynı oldu.
yazdan faydalanarak aletleri keşfettik yaşadık.
yazın çoçuk boş işlerle uğraşağına müzik aletlerini tanıdı ve öğrendi.
biz aileside onunla öğrendik.

hiç aklımızda olmayan klarnetti 1. alet olarak seçtik.

buradan bize öneri ve fikirlerini söyleyen herkese teşekkur ederiz.[/img]

10 alet olmasa idi belki klarneti tanıyamayacaktık.
okul başladığı için yazın tersine müzik için zamanı az.
yani son öğrenilen klarnet birinci aleti oldu. gitar ve orgu da unutmamasını istiyoruz.
diğer aletler yazda kaldı.

yaz sonunda klarnette 2.5 numara kamışa ve 3 oktava çıkınca bizi çok mutlu etti.
repertuvarını 110 şarkıya çıkardı. bunların 60 ını ezberden klarnette çalınca ona bir ödül düşündük.
ve 10 gün önce ona yamaha klarnet aldık.

okulda en iyi klarnet çalan güneş olduğu için 10 kasımdaki okulda yapılacak atatürk anma için müzik hocası güneşi görevendirdi.

törende "çanakkale türküsü" ve "yemen türküsünü" çalacak.

1-"Yemen Türküsü" yani Havada Bulut Yok"

http://www.youtube.com/watch?v=P2pT4rmTFps

2-"ÇANAKKALE İÇİNDE" Türküsü

http://www.youtube.com/watch?v=lT8F6DGd1hU

bu son açıklamayı yaptıktan sonra.
bu konuyu noktalıyorum.

hepinizi saygıyla selamlarım.
öneri ve fikirlerini söyleyen herkese teşekkur ederiz.

Amin.

Oğlunuzun videolarının linklerini, ve oğlunuza yeni enstrüman bulma serüveninizin meyvelerini lütfen "Bebek Kahve: Serbest Bölge"de yazın bir dahaki sefere.

Burasının ciddi bir Müzik Teknolojisi forumu olduğunu lütfen unutmayın.

Ayrıca bu başlıkta bir anaokulu öğrencisini bile Breath Controller konusunda bilgilendirebilecek kadar bilgi olduğu için, bu başlığı kilitliyorum. Herkese geçmiş olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri