[Eski] "Bu Aygıt Daha Hızlı Çalışabilir" (bazen)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cmaj

Yeni üye
Arkadaşlar bu konuyla ilgili nette birsürü yazı okudum fakat benim sorunum biraz ilginç.

Bu aleti Kullanıyorum
Philips SPE3051CC 3.5" 500GB 8MB 7200Rpm USB HDD

İşletim sistemim xp pro idi win 7 32bt yukledim şimdi iki işletim sisteminde de aynı durum oluyor.

1 yıldır kullanıyorum fakat son 6-7 aydır "bu aygıt daha hızlı çalışabilir" uyarısını alıyorum. Anakartım usb 2,0 destekliyor.

Anakartım da bu : MSI- P4M900M

Bazen anakarttan usb kablosunu çıkartıp tekrar takıyorum (nadiren) hızlı çalışıyor meret. USB 2.0 la çalışınca saniyede ortalama 55 mb aktarım yapabiliyor.

Anlamadığım olay neden takınca direk 2.0 görmüyorda "daha hızlı çalışabilir .." uyarısını veriyor.Bu uyarıyı verdiği zaman ortalama hızı 500 kb saniyede :s
çok yavaş çalışıyor,hatta Harddisk içindeki DVD filmleri bile takılarak gösteriyor.
Sorun ne olabilir ?

Başka bir netbooka taktığım zaman yine aynı uyarıyı veriyor, bazende vermiyor hızlı bağlanıyor.Artık duvara fırlatasım geliyor....

Nedeni hakkında fikrim yok ama hem farklı işletim sisteminde hem de başka bilgisayarda bu uyarıyı veriyorsa, suçu external diske atmak daha mantıklı.

Duvara atma, en kötü ihtimalle boş bir HDD kutusu alırsın, diski ona takıp kullanırsın. 20-30 lira bir şeydir.

Elimdeki hdd yi nasıl söküp boş kutuya takarım :s benim yapabileceğim bir şey deil gibi :s

Disk'e firmware güncellemesi yap istersen. Firmanın sayfalarında arama yaparsan bulabilirsin belki bir şey.

Elimdeki hdd bu.

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/...=SPE3051CC/00&scy=tr&slg=tr&mid=Link_Software

Bahsettiğiniz güncellemeyi bulamadım.
Aslında anakartımın driverlerini yüklerken böyle bir aygıt bulunamadığından kurulum devam edemiyor gibi br hata mesajı alıyorum.Win 7 kurulumundan sonra bütün driverleri kendisi kurdu diye hatırlıyorum.Zaten kurmasaydı bazen 2.0 çalışmazdı hdd.

Anakartımın usb driverini bulamıyorum anlayamadım gitti.Daha doğrusu buluyorum ama win7 " yok böyle bi aygıt uğraşma" diyor :)
Aygıt yöneticisinde bir sorunda göremiyorum, herşey yüklü görünüyor.

http://www.freeimagehosting.net/image.php?1404268fb9.jpg

Teşekkür ederim...

İki gün önce yeni bir kablo sipariş ettim.Bugun gelecek bakalım sonuç ne olacak.Sorun umarım kablodandır.

Not : Bugun ilginç bir olay oldu nasıl oldu bende anlamadım.Adım adım açıklıyorum.

Aygıt yöneticisinden " Evrensel Seri Veri Yolu denetleycileri" altındaki "VIA USB GElişmiş Ana Bilgisayar Denetleyicisi'ne "sürücü yazılımını güncelleştir" dedim. Sürücü yazılımı için update değilde bilgisayarımdaki yüklü sürücü listesinden seç'e tıkladım. VIA USB Enhanced Host Controller'i yükledim.

Aygıtı kaldırdı ve tekrar yükledi kendi kendine.USB 2.0 olarak tabi. :) Tekrar olurmu bilmiyorum ve bir sonraki restarta kadar da denemek istemiyorum :) Bilgisayar açılırken bıos ekranında usb hdd yi görüyor tanımlamak için çok bekliyor.Bunu iptal edebilir miyim ?

Anlamadığım bir sorun daha var belki bir bilen çıkar :?

Win 7 her açılışında bazı donanımları tekrar yüklüyor.Özellikle şu PCI Standart PCI-PCI Köprüsü'nü her zaman yüklüyor.Bazen de yüklerken donuyor pc basıyorum restartı tekrar.

Uploaded with ImageShack.us

Ne kadar çok sualim var bahtsız bedevi miyim neyim ilginç ilginç sorunlar beni mi buluyor :shock:

Yeni kabloyla denedim,sorun düzelmedi.
Başka bir netbookta denedim yine aynı uyarıyı verdi."Daha hızlı çalışabilir" :evil:

Anakartım usb 2.0 destekliyor.Ben mi yanlış görüyorum?

http://www.msi.com/index.php?func=prodmbspec&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1123

Hdd'nin usb girişinde sata dönüştürücüsü var mı,sorun onda olabilir mi?Hdd nin yarısı boşken böyle bir sorun yoktu ayrıca.Şuan 7 gb boş yer kaldı 500gb tan.Doluluk oranı yüzünden yaparmı acep :roll:

Anakartin USB2.0 destekleyebilir fakat o kullandigin port desteklemiyordur belki de. Baska bir portu denemeni tavsiye ederim. Bazi anakartlarda ozellikle on tarafa baglananan portlar USB1.1 olabiliyor.

Haklısın,denedim bütün portları hep aynı sorun....

Artık bu sorundan kurtuldum arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum .. Çözüm çok basitmiş meğer geçirdiğim cinnet sonucu bir tokat attım önce düzelir diye :lol: sonra düzeldi tık tık tık yaparak dönmeye başladı sonra bu yetmez dedim ve kutuyu parçalayıp (bir adet çekiç ve bir adet tornavida ile aliminyum kasayı yara yara bir ucundan diger ucuna kadar vura vura ,bildiğim bütün küfürleri tazeleyerek çekicide kırdım bu arada) hdd yi çıkarttım fakat çıkartınca altında bir bant varmıs (gayet dekoratifti düşünemedim)altında vida varmıs :shock: ordan kutusundan ayrılıyormuş kasa :mrgreen:

Velhasıl kelam şuan aynı hdd den bulup benim plakayı ona takıp verileri kurtarmak için tamire verdim :x Nasıl rahatladım sormayın.Ne usb derdi var ne daha hızlı...baloncuğu... Artık çok mutluyum.İlginize çok teşekkür ederim.....

The End

USB Hızlı çalışma sorunu için bir de BİOS ayarlarına bakmayı deneyebilirdin. Benim bilgisayarımda da aynı sorun olmuştu. BİOS-USb ayarından sonra karşılaşmadım.

Aktarım yaparken, başka bir usb girişine ucu boşta bir usb kablosu takılı mı? Mesela ipod'un kablosunu ya da fotoğraf makinesinin usb kablosunu, nasıl olsa gerekli olacak tekrar tak çıkar yapmayayım diyerek 7/24 bağlı tutuyor olabilir misin? Takılı tutuyorsan çıkartarak dene.

Bios ayarlarında usb mode seçilebiliyorsa hispeed usb mi yoksa fullspeed usb mi seçili?

Windows'un Sp2 veya Sp3 değil mi? Çünkü Sp2 öncesine usb 2.0 desteği yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri