[Eski] Bu makina ne?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ayhanorhuntas

Yeni üye
Merhaba.!
Birkaç ay önce İtalyan bir ekip Film çekimi için stüdyomu kullandı.'GHOST TRACK' diye bir film .Dikkatimi çeken şey şu idi.Bütün filmi fotoğraf makinası olduğunu düşündüğüm bir aygıtla çektiler.Yalnız arasıra objektifler değişiyor idi.Öyle Beyoğlu caddelerinde gördüğüm alet ,edavat ,ekipman kargaşası yoktu.Asistanlık yapan bizden bir öğrenciyle konuştuğumda bana bunun çok normal olduğunu, ''Türkiye'de bu telaşı yapmazsan işin ciddiye alınmaz, bir de bu makinayla mı çekiyorsun diye sopa yersin'' dedi. Makina şimdi hatırlayamadığım tanınmış bir markanın filanca modeli idi ve 3500 Euro civarında bir fiyatı olduğunu söyledi arkadaş. Görüntü ile işim olmadığı için yüzeysel dinlemiştim. Fakat şimdi bununla çözebileceğimi düşündüğüm bir işle ilgiliyim.
Aynı arkadaş ''Dr House'' dizisinin de bu makinayla çekildiğini söyledi.
Eldeki bilgilerim bu kadar,
Bu makina nedir?Ne olabilir?

:)
5D mark II full HD çekiyor. Tabii iş sadece makina ile bitmiyor lensler çok önemli prime lenslerle çekiyorlar ki
her biri 5D markII den pahalı, bir matte box bile nerdeyse 1000-2000 euro ......

Teşekkür ederim,evet aradığım bilgiyi aldım, görüntü konusunda bilgim olmadığından,ilgili konuda gelişme olursa bir arkadaşla işbölümü yapmanın iyi olacağına karar verdim.

Eğer meraklıysanız ben 550d aldım kendime bir tane. O da full hd çekmekte. Fiyatı da o kadar uçuk değil.

Tabii lens olayı apayrı. Uçsuz bucaksız bir deniz. De başlamak için güzel makina eğer ilginiz varsa.

Kolay gelsin.

Tunç 550 Progresive ve 16:9 çekiyor mu?
Ayrıca çekim yaparken harici bir monitöre ya da kayıt cihazına ya daaaaa video miksere görüntüyü
full hd aktarabiliyor mu?

Hakan Abi, inanır mısın hiç bilemiyorum. Çok acemiyim. Yanlış hatırlamıyorsam (bir yerlerde okumuş olabilirim) harici olarak görüntüyü aktaramıyordu. Üzerinde HDMI çıkış var ama sanıyorum çekerken bunu aktaramıyoruz.

Hakan_Nart' Alıntı:
:)
5D mark II full HD çekiyor. Tabii iş sadece makina ile bitmiyor lensler çok önemli prime lenslerle çekiyorlar ki
her biri 5D markII den pahalı, bir matte box bile nerdeyse 1000-2000 euro ......

Yeni gelecek compact prime lensler ile cekim yapti arkadaslar gecen gun. Ben on-location recording yaptim, deyim yerindeyse biraz 'Fransiz' kaldim olaya. Fotograflar asagida. Bu arada bu prime lensler, dunyadaki iki setten birisi. Tam model 'Zeiss CP2' olmasi lazim. 4500$ tanesi lenslerin ve kameradan daha cok para ediyor .
34624_1427808867867_1612175122_993467_1104097_n.jpg

34624_1427808667862_1612175122_993462_856933_n.jpg

34624_1427808707863_1612175122_993463_5482912_n.jpg

34624_1427808827866_1612175122_993466_4420532_n.jpg

Bunlarda benim ekipmanlar:

34624_1427808907868_1612175122_993468_7225559_n.jpg

:D
Süpermiş orada olmak isterdim.
Sonuç nasıl ? 5DmarkII iyi lenslerle harika iş çıkarıyor değil mi?:)))))
Lens seti hakkında detaylı bilgin var mı?

Grego
Zeiss bu konudaki prime firma zaten.. f900 le başlayan hdcam furyasına digiprime la destek verdi yani film kameraları gibi PL mount değil 2/3 inch ccd lerin B4 mountu na göre prime lensler
şimdide bu d5 gibi canonlar için iyi bir seri çıkartıyorlar anlaşılan.
Yalnız burda şöyle bir nokta var.. canon da özellikle fotoğraf ve video lensleri konusunda lider bir firma, ve 5d gibi bir kameranın tercih edilme sebebide prime lenslerinin bile ucuz olması. Yani Canon un lensleri de çok iyi ve iş görür lenslerdir, bugün dünyadaki video kameralara en çok lens üreten kamera canon dur sonra fujinon sonra angenieux.

Haklısın ama yapımcılar kullanmakta ısrar ediyor ise yapacak bir şey yok...

Sonuç olarak amatör kesme hitab eden bir alet değil ve video çekme özelliğine bu kadar önem verilmiş ise o zaman TC olmaması ayıp gibi bişi :lol:

TC Problem degil, FCP nin plug-inleri var mesela SMTPE timecode doseyebiliyor.Bizim cekimler kisaydi, cift kamera olmadigi icin problem yoktu. Ama konusu gecmisti, Magic Lantern diye bir firmware varmis Canon 5D ler icin, LTC Time Code input edilebiliyormus. Tabi official degil.

grego' Alıntı:
TC Problem degil, FCP nin plug-inleri var mesela SMTPE timecode doseyebiliyor.Bizim cekimler kisaydi, cift kamera olmadigi icin problem yoktu. Ama konusu gecmisti, Magic Lantern diye bir firmware varmis Canon 5D ler icin, LTC Time Code input edilebiliyormus. Tabi official degil.

Magic Lantern'i bilmem çok iyi oldu teşekkür ederim.

Fakat LTC hakkında hiç bir şey görememiş olsamda baya kullanışlı eklemeler yapmışlar.

Zaten TC için herhangi bir fiziksel girişi yok kamerada, firmware'e işlenmiş bile olsa, kamera ve ses kayıt, ya da slate arasında nasıl ilişki kurarsınki?

Mundox' Alıntı:
Bende de 550D var. Kendi desktop programi ile USB araciligi ile PCden monitor edilebiliyor.
Ben de ya bu modeli, ya da benzer bir modelini almayı düşünüyorum. Fakat çektiği filmler nasıl bunların? YouTube'da birkaç inceleme videosu izledim, film sanki frame atlıyor, sarsıntılı falan... bu YouTube'dan mı kaynaklanıyor? Öyleyse neden diğer HD filmlerde bu "basit telefon kamerasıyla çekilen film etkisi" yok?

Aktarımda mı sorun çıkıyor, nedir... böyle bir aletle çekilmiş kısa bir filmi bir yerlerden indirip izleme şansımız var mıdır?

hem muzik ile ilgili hem de konu ile :)
Bad Pixels diye bir film cekildi, canon eos7d ile, bu arada bu modeli tavsiye ederim, full frame olmamasi haric ozellikleri 5d den bile iyi, daha yeni oldugu icin...

Her ne ise, filmin trailer ina bakarsan neler yapilabilecegi konusunda fikir edinebilirsin, tamamen 7d...
(ayrica filmin konusuna dikkat! benim gibi synth freak ler icin yazilmis sanirim)

http://vimeo.com/12351448

7D nin 5D mark II den daha iyi olduğunu sanmıyorum.
Bu işte şuanda lider 5D markII. Full frame olması da çok önemli bşir özellik bence.
550D yi bir kaç gün önce bir arkadaşım almış. Getirdi inceledim oyuncak gibi
kalır 5D mark II nin yanında.....

Geri