[Eski] Bu makina ne?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Tabii normalde 5 serisi 7 serisini ustudur fakat video ozellikleri su anda 7 nin daha iyi, yani sanma sanmama konusu degil lutfen yanlis anlamayin, eminim 5 in mark3 u cikinca ondan iyi olacaktir.
Konu video oldugu icin soyledim, 7 de daha fazla frame rate secenekleri var ve su anda video ozellikleri acisindan piyasadaki en iyi dslr olarak geciyor.

kodomo' Alıntı:
Tabii normalde 5 serisi 7 serisini ustudur fakat video ozellikleri su anda 7 nin daha iyi, yani sanma sanmama konusu degil lutfen yanlis anlamayin, eminim 5 in mark3 u cikinca ondan iyi olacaktir.
Konu video oldugu icin soyledim, 7 de daha fazla frame rate secenekleri var ve su anda video ozellikleri acisindan piyasadaki en iyi dslr olarak geciyor.

Benim bildiğim farkları şu
5d mk2 full frame
7d full frame değil.

işte bu yüzdendirki 7d 60 kareye kadar çıkabilirken 5d 30 fps ye kadar çıkabiliyor.

merak edip canon un sitesinden baktigim kadari ile, kendileri de yaptiklari en ileri video teknolojisine sahip dslr larinin bu oldugunu soylemekte.

*The Canon EOS 7D is arguably the world’s most advanced HDSLR camera for video recording, at the time of its introduction

Ama full frame olmamasi bir cok insan icin direk deal-breaker, o konuda birsey diyemem. Buyuk ihtimal 5dmk3 butun bu ozelliklere sahip olur zaten.

Full frame olması
ve Tunca nın dediği gibi 60 fps 30ps farkı zaten baştan kazandırıyor yarışı 5D markII ye.
5d markII ye bir matte box, ve followfocus bir ikide prime lens alırsanız müthiş işler çıkarabilirsiniz....
5dMarkIII diye bir makina çıkacağını sanmıyorum bu arada:)))))))

kodomo' Alıntı:
merak edip canon un sitesinden baktigim kadari ile, kendileri de yaptiklari en ileri video teknolojisine sahip dslr larinin bu oldugunu soylemekte.

*The Canon EOS 7D is arguably the world’s most advanced HDSLR camera for video recording, at the time of its introduction

Ama full frame olmamasi bir cok insan icin direk deal-breaker, o konuda birsey diyemem. Buyuk ihtimal 5dmk3 butun bu ozelliklere sahip olur zaten.

Yavaş..

ben sana alternatifleri sayiym istersen..

1.red one 4K
2.Sony F35 Pickup device 1-chip Super 35 mm type Progressive CCD
3.Sony F23
4.Sony SRW9000 HD
5.ARRI Alexa
Recording ARRIRAW 25.344x14.256 mm / 0.9978x0.5613" 16:9 2880 x 1620
Recording HD 23.760x13.365 mm / 0.9354x0.5262" 16:9 2880 x 1620
6.ARRI D21
• 2880 x 2160 RAW 12 bit Bayer data @ 23.976p, 24p, 25p
• 2880 x 1620 RAW 12 bit Bayer data @ 29.97p, 30p

canon en kralını yaptık demeden önce 2 dakika akıllı olsun lütfen.
ha şunu diyebilir en ucuz body bizde bu paraya bu işi yapan başka alet yok
o zaman doğru demiş deriz bizde.

bu vesile ile bu aralar herkesin çok atıp tuttuğu bir konuyada aydınlık getirelim
hd 1920 x 1080
2K 2048×1080
4K 4096×2160
yada kabaca şöyle açıklanabilir çözünürlük işleri
redchart.png

burada şunuda belirtmek lazım aslında tv lerde izlediğimiz nerdeyse bütün filmler ya sd telesine edilmiştir yeni dönem belki en fazla 2k telesine edilmiştir.. hatta eski türk filmlerini hd telesine edip yeniden color correction ve temizleme işlemlerinden geçtiğini duymuştuk filan neyse..
Bu Red ci arkadaşlarda şunu söylemiş gel kardeş özelliklede tv ye iç çekiyosan 35 çekip hd veya 2k telesineye girme babalar gibi 4k çek post produksiyonuda 4k yap ondan sora ister yayınla ister 35 e bas vizyona girsin.
Bu vesile ile çok popüler olan video klip ve reklamların 35 veya 16 çekilmesini anlamıyorum çeker çekmez banyo sonra telesine sonra herşey dijitalde devam.. neden? masraflı olsun... "aynı tadı yakalayamıyoruz" filan gibi muhabbetler "derinlik olmuyo hocam aynı derinliği yakalayamıyoruz.." bırakın bu işleri :D

Tunca , arkadaş DSLR ler içinde en iyisi yani digital fotoğraf makinaları arasında en iyi video çeken
diyor. Bu arada saydığın kameralar müthiş tabii.
Alan derinliği konusu ise ayrı bir durum tabii.
Ama ben hala 5D mark II nin 7D den daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Hakan_Nart' Alıntı:
Tunca , arkadaş DSLR ler içinde en iyisi yani digital fotoğraf makinaları arasında en iyi video çeken
diyor. Bu arada saydığın kameralar müthiş tabii.
Alan derinliği konusu ise ayrı bir durum tabii.
Ama ben hala 5D mark II nin 7D den daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Benim bildiğim daha iyi zaten... söylemiştim full frame olayını.. birde full frame çeken kameralarda lensleri tam anlamıyla kullanabilme özgürlüğü var.. yani 18mm bi lens 18mm olarak kullanıyorsun ccd/cmos herneyse ufalınca lens de daralıyor.

Biz sony ex3 le birlikte 35mm adaptörü letus extreme kullanıyoruz, tabii onda da daralma oluyor.
Ama 5D mark II lens ne ise onu çekiyor..

ilterocktive' Alıntı:
Mundox' Alıntı:
Bende de 550D var. Kendi desktop programi ile USB araciligi ile PCden monitor edilebiliyor.
Ben de ya bu modeli, ya da benzer bir modelini almayı düşünüyorum. Fakat çektiği filmler nasıl bunların? YouTube'da birkaç inceleme videosu izledim, film sanki frame atlıyor, sarsıntılı falan... bu YouTube'dan mı kaynaklanıyor? Öyleyse neden diğer HD filmlerde bu "basit telefon kamerasıyla çekilen film etkisi" yok?

Aktarımda mı sorun çıkıyor, nedir... böyle bir aletle çekilmiş kısa bir filmi bir yerlerden indirip izleme şansımız var mıdır?

Video hakim olduğum hatta anladığım bi alan olmamakla birlikte, birlikte kullanılan lensin kalitesinin etkisi olabileceğini söyleyebilirim mantıken düşündüğümde. Mesela fotoğraf makinelerinde pahalı lenslerin Sarsıntı Engelleyici adında bi özelliği var.

groverjackson' Alıntı:
ilterocktive' Alıntı:
Mundox' Alıntı:
Bende de 550D var. Kendi desktop programi ile USB araciligi ile PCden monitor edilebiliyor.
Ben de ya bu modeli, ya da benzer bir modelini almayı düşünüyorum. Fakat çektiği filmler nasıl bunların? YouTube'da birkaç inceleme videosu izledim, film sanki frame atlıyor, sarsıntılı falan... bu YouTube'dan mı kaynaklanıyor? Öyleyse neden diğer HD filmlerde bu "basit telefon kamerasıyla çekilen film etkisi" yok?

Aktarımda mı sorun çıkıyor, nedir... böyle bir aletle çekilmiş kısa bir filmi bir yerlerden indirip izleme şansımız var mıdır?

Video hakim olduğum hatta anladığım bi alan olmamakla birlikte, birlikte kullanılan lensin kalitesinin etkisi olabileceğini söyleyebilirim mantıken düşündüğümde. Mesela fotoğraf makinelerinde pahalı lenslerin Sarsıntı Engelleyici adında bi özelliği var.

o bahsettiğin mevzu video veya sinemada yok.. daha doğrusu var canon broadcast serisinde ama ben hiç görmedim.. fotoğraf 1 kare olduğu ve oda sallanınca olmayacağı için VR olayı ok ama video da sallanmasın istiyosan steadicam kullanıcaksın yada bilinçli sallayacaksın.

Tunca, ben son mesajını anlayamadım.
Yanıtı kime vermişsin, onu da anlayamadım. Karışık olmuş biraz.

o bahsettiğin mevzu video veya sinemada yok.. daha doğrusu var canon broadcast serisinde ama ben hiç görmedim.. fotoğraf 1 kare olduğu ve oda sallanınca olmayacağı için VR olayı ok ama video da sallanmasın istiyosan steadicam kullanıcaksın yada bilinçli sallayacaksın.
http://www.canon.com/bctv/products/inde ... rse-v.html
bahsettiğim lens bu
ama bu bi iki lens dışında sarsıntı engelleyen lens ben bilmiyorum
sallamaktan kastım baya bildiğin sallamak shake yani atmak anlamında sallamak değil.. evet canon foto mak ile çekmek sağlam cam lensleri kullanabilmek anlamına geliyor çünki prime lens setini zeiss almaya kalksan bi 100bin doları var.. gerçi şimdi zeiss dslr prime lenslerde çıkartıyor ya neyse..

Hakan_Nart' Alıntı:
Evet Zeiss DSLR primeları var :D Ama almak yine de zor. Çok iyi olduklarına da eminim

Zeiss DSLR prime alacağına daha doğru düzgün bir kamera alırsın hocam..
boktan fotoğraf makinasıyla HD çekeceğine red alır 4K çekersin... HD de atla deve değil 35mm in yanında sonuç olarak.

Tunca 4K çeken bir RED fiyatı alalım lensleri ile tabii:)
Tabii ki 3000 usd ye alacağın 5Dmark II bunlarla mukayese edilmez.
Ama ben 5Dmark II nin çektiklerini görünce fiyatına göre çok iyi olduguna kanaat getirdim.
Prime lense gerek yok 24mm,35mm,50mm,85mm,100mm ve 135mm eski FD lensleri al(çok ucuzlar bildiğin gibi) güzel işler çıkarırsın.Tabii,matte box , follow focus,rod,tripod, ışıklar derken iş yine duygusallaşıyor.
Ben enkısa sürede bizim SONY ex3 ün yanına bir adet edineceğim.

Hakan_Nart' Alıntı:
Tunca 4K çeken bir RED fiyatı alalım lensleri ile tabii:)
Tabii ki 3000 usd ye alacağın 5Dmark II bunlarla mukayese edilmez.
Ama ben 5Dmark II nin çektiklerini görünce fiyatına göre çok iyi olduguna kanaat getirdim.
Prime lense gerek yok 24mm,35mm,50mm,85mm,100mm ve 135mm eski FD lensleri al(çok ucuzlar bildiğin gibi) güzel işler çıkarırsın.Tabii,matte box , follow focus,rod,tripod, ışıklar derken iş yine duygusallaşıyor.
Ben enkısa sürede bizim SONY ex3 ün yanına bir adet edineceğim.

Hakan
bende zaman zaman senin gibi yapıyorum
cümleyi tam okumuyorum ondan sonra ona göre cevap yazıyorum.
Zeiss DSLR prime alacağına daha doğru düzgün bir kamera alırsın hocam..
boktan fotoğraf makinasıyla HD çekeceğine red alır 4K çekersin... HD de atla deve değil 35mm in yanında sonuç olarak.

Yani 5dmk2 nin yanına zeiss digiprime alacağına gider doğru düzgün bir kamera alırsın böylece boktan foto makinası ile HD çekeceğine red alır 4k çekersin.. ha Red e Zeiss almak gerekmezmi gerekebilir ama cooke un red için ürettiği red in kendi lensi denen lenslerlede idare edersin.
24mm,35mm,50mm,85mm,100mm ve 135mm
bu saydığın lensler prime zaten
prime ne demek? Bu lens denen mevzunun içinde ne kadar az cam varsa diyaframı o kadar iyi olabiliyor.. dolayısı ile zoom yapabilen lenslerle zoom yapamayan lensler arasında kalite ve diyafram farkı var.. zoom yapamayanlara da prime deniyor bütün olay bu.
Ben senin yerinde olsam ex3 ü aldığımda lens almaz b4 mount adaptörü alırdım amerikadanda ikinci el canon broadcast 8-120 gibi bi lens alırdım... çok mantıklı iş olurdu
bu arada SxS kart için bir kaç önerim olucak belkide biliyorsundur ama Eski Macbook Pro lara direk takılıyor o kart bir adettte Firewire 800 harddisk edinirsen korkunç hızlı aktarabiliyorsun tam dolu bir kartı harddiske aktarma 9 dakika filan sürüyor. Tabi sen sürekli boşaltmayı gerektiren bir iş yapmıyorsan sorun yok bu arada SxS kartlarıda amerikada çok ucuz alt serisi 32gb sarılı olan 550dolar filan..
ay başında bir yabancı tv programı için SxS lerle çalışan pmw350 kameralarla alanyadaydık kart işleriyle malesef ben ilgilenmek zorunda kaldım ha tabi bu arada kamera kayıttan çıktıktan hemen sonra kartı slottan sakın çıkarma çünki yazması bitmeden çıktığında son dosyayı gömebiliyorsun aklında olsun bunu akü aniden bittiğindede yapıyor. Işığın kırmızıdan yeşile dönmesini beklemek lazım kartı çıkartmadan önce.
şöyle bir istasyonum vardı alanyada.
sucuk.jpg

Tunca önerilerini dikkate alacağım. Ben prime lenslerin sabit odaklı bir sürü lens içinden en iyi ve mükemmel
üretilmiş olanlarının seçilmesi ile piyasaya çıktığını sanıyordum.
Benim saydıgım lens seti zaten bende var canon Fd eski lensler ve bizim Letus EXTREME dof adaptör ile kullanıyorum sonuç oldukça iyi. Ki böyle bir lens seti f1-1:2 ve 2.8 ler bunlar çok pahalıya mal olmuyor artık.
Sony ex 3ü yaklaşık 1,5 senedir kullanıyoruz bu da düşük bütçe ile (10.000-12.000usd) arasında
alınabilecek en iyi kamerlardan birisi.Ben bir de geniş açı aldım çok daha güzel oldu. TRT ye de iş çekiliyor herkes memenun. Sizin kullandığınız 350 tabii daha pro bir cihaz ama fiyat kazanç oranı, 3kat para verip
350 almayı gerektirmiyor bence.
SXS kartlar esasında çok güvenli. ama uyarıların doğru tesekkürler.

RED'in fiyatı nedir ?

Geri