[Eski] Cep Telefonu: Hangi şebeke?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Uzun zamandır vodafone kullanıyorum ayda 39TL ya her yöne 1000DK kamu paketinin abonesiyim,ayda 200 300 dk telefon konuşuyorum her ayda kullanmadığım 600 700 dkda çöpe gidiyor vodafone tavsiye ederim.Turkcellden nefret ederim ben,ticaret hayatındaykende bu turkcell yüzünden ayda 400 500tl tel faturaları ödediğimi bilirim.

Turkcell' in artık almaz almaz faturalarından dolayı Vodafona' a geçtim. Arada çok net farklar var.
1. Turkcell' in ses kalitesi daha iyiydi ama vodafone da yerin dibinde değil. Turkcell 100 ise Vodafone 80 diyebiliriz.
2. Vodafone ile çekmeme sorunları yaşadım. Örnek her zaman alış veriş yaptığım bir süpermarketin içinde. (Süpermarket bir apartmanın alt katında bulunmakta. Yani binanın iç tarafına gidince konuşmam kapandı. Başka bir örnek; bir alış veriş merkezinin kapalı bodrum otoparkında Turkcell çekerken Vodafone çekmedi.) Ancak hayatınız boyunca beklediğiniz telefonun buralarda gelme şansı ne kadar? :)
3. Turkcell size sormadan kendince gerekli gördüğü biçimde abonesi olduğunuz tarifeyi size haber vermeden rahatlıkla değiştirebiliyor. 3 defa yaşadım. Durumu öğrenmek için müşteri hizmetlerini aradığınızda ödediğiniz telefon bedelide ayrı bir tartışma konusu.
4. Turkcell hiçbir şekilde tarife sorgulamasına izin vermiyor. Örnek olarak yurt dışı paket aldığınız zaman ne kadar dakikam ya da SMS' im kaldı diye bir sorgulama yapamıyorsunuz. Vodafone' da tarifeniz ya da satın alöış olduğunuz ekstra paketlerdeki her türlü bilgiyi yurt dışında da olsanız tamamen ücretsiz olarak sorgulayabiliyorsunuz.
5. Turkcell' in sorgulama yaptırmaması bana yurt dışında iken en fazla dakikalı konuşma paketini almama rağmen çok fazla hatta faiş bir faturaya maloldu.
6. Yurt dışında vodafone çok ama çok avantajlı. En küçük yurt içi tarifeyi bile alsanız, (örn: aylık 300 dakika, 19 tl gibi.) sadece 3 tl. fark verek dakilarınız yarısını yurt dışında kullanıma tahsis etmekte. Bir hafta gibi bir süre yurt dışına çıksanız 3 tl. ye 150 dakika konuşmanız oluyor ki bu fiyata diğer GSM operatörlerinde yurt dışı paketi bulmanız mümkün değil.
7. Son olarak, Ege ve Akdeniz bölgesindeki turizm bölgelerinin hiç birinde çekmeme sorunu yaşamadım Vodafone ile.

Sonuç olarak;

Şu an kullanmakta olduğum Vodafone paketi ile 4 ayda ödeyeceğim fatura toplamını yurt dışı konuşmalarıda dahil olmak üzere Turkcell de 1 ay gibi bir sürede ödüyordum. Bu bağlamda Turkcell ile Vodafone arasındaki en büyük avantajın fiyat farkı olduğunu söyleyebilirim. Sesin %20 kötü olması, ya da dağ başında çekmemesi Vodafone için kötü olsada bu kadar fark için Turkcell' e katlanılmaz.

Bu hafta Paris'e gittim, 30 dakika 20 tl konuşma, 30mb 39tl internet aldım. Sonuç olarak başka yerde kullanmamama rağmen faturam 210 tl görünüyor=D

96 senesinden beri kullanıyorum ama:) Hayırlısı.

Turkcell bu arada.

Ben de Turkcell kullanıyorum, 2000'den beri. Konuşma kalitesi çok iyi, ses net ve anlaşılır. Diğer op. hakkında bilgim yok. Ama yine de Turkcell'den nefret etmeme sebeblerim şunlar. Vodafon daha iyi olduğu için değil ama sırf Turkcell'e para kazandırmamak (protest) etmek için geçebilirim.

Sebepler:

1. Kafalarına göre tarife değişikliği :x .

2. Tarifeler öyle karışık ki benim IQ yetmiyor anlamaya. Anlatana da soru sorunca cevap vermek yerine ezberlemiş yine kendini tekrar ediyor, başka kelimeler kullanarak :? .

3. Sürekli bir kampanya kampanya, yani işi gücü bırakıp sürekli şimdi bu daha avantajlı deyip tarife değiştirmek gerek neredeyse. Uygun fiyata konuşmak için. Valla bu işlere bu kadar vakit ayırmak istemiyorum. Sonra kendimi aptal bir tüketim salağı gibi hissediyorum :| .

4. Reklamlarda kullandıkları selocan mıdır nedir. Tamamıyla duygu sömürüsü. Milletin ağzına çiçek koymaktan vaz geçip gerçek sömürüye karşı dursun bu RTÜK müdür nedir :evil: .

5. Hababam debabam ekrana mesaj düşüyor. Yok bilmem ne kampanya yok bilmem ne kampanya, yok Bengü'nün son hit'i yükle v.b.. hadi neyse de tam 6 aydır gelmesin diye kah sözlü kah yazılı Turkcell'e başvuruyorum ama bir türlü çözmediler.(Güya) :evil: :x :evil:

Yaklaşık 17 senedir kullandığım turkcell hattım var. Son 5 - 6 senedir çeşitli sebeplerden dolayı defalarca avea ve vodafone hatlar da aldim ve kullandım. (Daha doğrusu kullanamadım) Bu sebeplerin en büyüğü ödediğim fahiş faturalardı. İşim dolayısı ile telefonla çok konuşuyorum ve aynı gün içinde bazen istanbulda yaklaşık 200 km üstünde yol yapıp bir şantiyeden ötekine koşturuyorum.
Turkcell den muhtemelen yeryüzünde en çok nefret eden ilk 10 kişi arasına rahatlıkla girebileceğimi söyleyebilmeme rağmen bir türlü vazgeçemememin sebebi diğer operatörlerin beni defalarca rezil etmesi ve çok çok önemli telefon konuşmalarimin otoparklarda, binalarda, asansörlerde, otobanda vs her yerde devamlı kesilmeleri veya hiç çekmemeleriydi.
Hatta şirket olarak avea hatları alıp özel tarife yükletip şirkette herkese hatlarını dağıttığımızda gördük ki, fenerbahçede beş katlı bir apartmanin ikinci katında kimsenin telefonu çekmiyordu. Bunu müşteri temsilcimizin önünde yaşadık ve hemen düzeltileceğini söyledi. Fakat altı ay sonra bile hala durum aynıydı. Altı ayda toplam altı kere avea hattimi kullanmışımdır. Hatta hatları iptal ederken mahkemelik te olacaltık...
Vodafone nispeten daha iyi fakat yinede otobanda, otoparklarda, bazen arkadaşlarımın evlerinde, şantiyede falan olduğumda beni arayanların çoğu ulaşamadıklarından şikayetçilerdi. Herkes yine turkcell hattimdan beni arıyordu. Evet avea gibi hiç çekmiyor yada konuşurken aniden kesiliyor diyemem ama vodafone u da hiçbir şekilde randımanlı kullanamadım (çok umutludum oysa)
Kısacası telefon sizin için önemliyse, her an heryerde ulaşılabilmek ve ulaşabilmek önemliyse MAALESEF , NE YAZIKKİ turkcell e teslim olmaktan başka çaremiz yok...

Avea fiyatlara zam yaptı :) ayrıca çekim kaliteside Turkcell'e göre daha düşük . Turkcell pahalı . Vodafone'un tarifeleri çok iyi :) .. Şehir içindeysen ıssız yerlere pek gitmiyorsan Vodafone veya Avea ama işin gereği dolaşıyorsan mesela Turkcell...

Beyler bende eski Turkcell madurlarindanim simdi vodafonela mutlu mesut geciniyorum ki konserler geregi yurt disina ciktigim zaman faturada sorun yasamiyorum cunku cok dogru tarifeleri var bence hatta yaptiklari bir hatadan dolayi komple faturamin iadesini, telafi icin telefon hediye verdiler!!
Turkcell ile ilgilide soyle bir ornek vereyim, hem birlikte calistigim hemde yakin arkadasim olan bir kisi birkac ay once beyin kanamasi gecirdi ve aylarca yogun bakimda yatti.. A simdi niyahet sagligina kavustu ve gundelik hayatina dondu diyebiliriz. Fakat kendisinin telefona yaklasmasi bile yasak!! Elbette okadar yapamasada onemli aramalar icin kullaniyor telefonunu. kendisi uzerine tam16 adet sirket hatti var hepsi otomatik odemede ve 500 600tlden assagi fatura gelmiyor!! Gelelim sadede; hastanede yogun bakimda yatti sure zarfinda (telefonu kapali olmasina ragmen) 450 600tl faturalar geldi. onu gectim onceki konusmalar diyelim, hala hazirda telefonunu minimal kullanmasina ragmen 450tl den assagiya bir fatura gelmiyor kendisine. Simdi oda bu duruma sinirlenip bayramda musteri hizmetlerini aradi ve bagirip cagirmaya asladi, bunun uzerine faturasini 100tl indirelim edidiler o daha da sinirlendi hakli olarak siz neye gore bu faturayi 100tl indiriyorsunuz demek ki benden bu parayi caliyorsunuz belki ben gelecek ay telefonu mu kapaticam nasil duseceksiniz o parayi dediginde cevap yok. iyice olaylar karisti, ayni sekilde populer bir sanatcinin kizida ki arkadasla akraba olurlar 14 yasinda ve otomatik odemede ve 500tl fatura geliyor, otomatik odemeye verildiginden beri!! Ben kimseyi kotulemek istemiyorum ama ortada bir sorun var.. Siz degerlendirin..

Geri