[Eski] cpu cızırtıları

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir ses kartı aradığı minimum özelliklerden kat kat daha iyi özellikleri barındıran bir sistemde o kadar ince ayara gerek kalmaksızın fabrika ayarlarında bile rahat bir şekilde çalışır. Ki zaten minimum sistem özellikleri gözetilerek yapılmıştır o fabrika ayarları.

Yani eğer bir sorun varsa büyük ihtimalle donanım uyuşmazlığından oluyodur. Kendimden biliyorum, bana da benzer tavsiyeler gelmişti. Herşeyi yaptım eksiksiz. Fakat hala problem sürüyodu. Son olarak yeni bir bilgisayar aldım. Öyle ahım şahım bişey de değil fakat gayet rahat çalışabiliyorum.

Tekrar soruyorum, Firewire kartının modeli nedir? PCI mı yoksa onboard mı?

Firewire kartının cipseti önemli role sahip, yoksa ses kartından performans alamazsın ve böyle problemler yaşatır.

Rica ederim Onursal, sorunun ortada genelde onboard firewire ile problem yaşanıyor mesela benim bilgisayarımda da onboard 1394 var ve düzgün çalışmadı hatta hiç çalışamadı, neyse...

Tavsiyem hemen bir PCI 1394 firewire kartı al hatta VIA chipsetli olsun hiçbir problemin kalmayacaktır, eminim :wink:

DazeJar' Alıntı:
Rica ederim Onursal, sorunun ortada genelde onboard firewire ile problem yaşanıyor mesela benim bilgisayarımda da onboard 1394 var ve düzgün çalışmadı hatta hiç çalışamadı, neyse...

Tavsiyem hemen bir PCI 1394 firewire kartı al hatta VIA chipsetli olsun hiçbir problemin kalmayacaktır, eminim :wink:

Yarın ilk işim bu olacak.Arapca albüme başladım adamlar gelip gidiyor cazur cuzur.

İntel - Arap müziği uyumu dillere destandır, evet. :p

Ben bu onboard meretlerden iyice nefret etmeye basladim. Benim onboard LAN baglantisi nasil düdük öttürüyordu anlatamam. Modemi baglayamadim o ıslık sesinden.

Bir sonraki anakartımda hiçbir ekstra bağlantı olmamasına dikkat edeceğim. USB hariç.

Geçin bakalım dalganızı. İngilizce küfür dağarcığımdan birkaç nadide parçayı sarfetmek isterdim ama ortamın nezihliğini bozmak istemem. Şimdi siz gülün ama son gülen ben olacağım :twisted:

grupmulanbu' Alıntı:
Geçin bakalım dalganızı. İngilizce küfür dağarcığımdan birkaç nadide parçayı sarfetmek isterdim ama ortamın nezihliğini bozmak istemem. Şimdi siz gülün ama son gülen ben olacağım :twisted:

o ingilizce küfür dağarcığı herkeste mevcut.Zaten bir dil öğrenilirken ilk önce küfürleri öğreniliyor.

ilterocktive' Alıntı:
İntel - Arap müziği uyumu dillere destandır, evet. :p

Ben bu onboard meretlerden iyice nefret etmeye basladim. Benim onboard LAN baglantisi nasil düdük öttürüyordu anlatamam. Modemi baglayamadim o ıslık sesinden.

Bir sonraki anakartımda hiçbir ekstra bağlantı olmamasına dikkat edeceğim. USB hariç.

abi öyle bir albümki.albümde 12 eseri.2si Hindistanda 2 si Pariste.8i bana verildi.Bana verilen işin canlıları Tr de çalınacak.Adamlara bir kalite sunalım derken.Adamlar bir geliyor cazır cuzur.az buçuk fransızcamla anlatmaya çalışıyorum.adamlar ses kaydı o biçimde falan sanıyorlar. :)

grupmulanbu' Alıntı:

Şakalaşıyoruz canım küfür de nereden çıktı? Hem kendini bilime adayacaksın hem de küfür üstelik İngilizce, daha mı bilimsel olur diye düşündün? :p

İşte ben de onu diyorumya. Şakalaşıyoruz. Yoksa ne diye küfür edeyim. Üstelik ingilizce küfür. Caanım türkçem varken ne diye ecnebice küfür edeyim. Yahu ingilizcenin bilimle ne alaksı var? Latince olsa bi derece ama...

Bilim adamı esprisini bana karşı şakalaşma malzemesi olarak kullanmayınız.

Via chipsetli bir fireware kart aldım taktım yine olmadı.Birisi acaba cubase device setup bölümündeki vst audiobay ve expertin resimlerini çekip koyabilir mi?Artık bıktım her türlü yolu denemiş durumdayım.1 gb ram daha ısmarladım pztesi onu da takacağım

Onursal,
Birincisi almış olduğun 1394 multi port olmasın yani USB desteği vermesin sadece 1394 firewire olmalı, ikincisi bios dan onboard 1394 disable etmelisin.

Bunların dışında Ağ Bağlantılarımda 1394 kapanacak, 512 Samples/Buffer'ın altında çalışma, mümkünse internet bağlantısı ve herhangi bir virus tarayıcı aktif olmasın... şimdilik aklıma gelenler bunlar.

VST Audiobay -Expert altında Audio Prioitry ''High'' Preload Amount ''2Seconds'' Lower Latency, Multi Processing ve Adjust for Record Latency seçili olacak. Cubase SX 3 son update mi? ayrıca ses kartının son driver ı olduğundan eminmisin?

XP Service pack 2 yüklü mü? Bilgisayarına başka ne gibi donanımlar bağlı? Kaç adet HD var ve SATA mı PATA mı? jumper ayarları doğru mu?
Ayrıca olayın RAM ile ilgisi yok...
Kolay gelsin

DazeJar' Alıntı:
Onursal,
Birincisi almış olduğun 1394 multi port olmasın yani USB desteği vermesin sadece 1394 firewire olmalı, ikincisi bios dan onboard 1394 disable etmelisin.

Bunların dışında Ağ Bağlantılarımda 1394 kapanacak, 512 Samples/Buffer'ın altında çalışma, mümkünse internet bağlantısı ve herhangi bir virus tarayıcı aktif olmasın... şimdilik aklıma gelenler bunlar.

VST Audiobay -Expert altında Audio Prioitry ''High'' Preload Amount ''2Seconds'' Lower Latency, Multi Processing ve Adjust for Record Latency seçili olacak. Cubase SX 3 son update mi? ayrıca ses kartının son driver ı olduğundan eminmisin?

XP Service pack 2 yüklü mü? Bilgisayarına başka ne gibi donanımlar bağlı? Kaç adet HD var ve SATA mı PATA mı? jumper ayarları doğru mu?
Ayrıca olayın RAM ile ilgisi yok...
Kolay gelsin

resmen beynim durmuş durumda. :( hayatımdabazı olaylar oldu ve bu konuyu birkaç günlüğüne rafa kaldırmak istiyorum.

Mac pro ile aramda tarifsiz birşeyler oluyor
Ana sayfam mac..
Mac hakkında bir sürü pdf..
Mac mağazalarından aldığım kataloglar
fiyat listeleri..vs.. :D

En son compel de mac satıyormuş sağolsun Selçuk bey
bilgi verdi.

yani sevgili onursal benimde kalbimde cızırtılar var
bu aralar :D

Mac Pro çok güzel, ancak bu tip bir sorunun hepsinde yaşanma ihtimali yüksek zira bu bir performans sorunu değil...

Ama sonunda hepimiz Mac Pro kullanıcısı olacağız o ayrı :)

Donanim ve yazilim sorunlariyla ugrasmaktansa oturup muzik ve kayit yapmak daha keyifliymis. Zorlamanin anlami yokmus, direne direne bir hal olmustum. Bos direnis... Yasasin Mac.

Yeni topladğım bu pc için 2600 euro gibi bir rakam harcadım.Mac almak daha mantıklıydı.Ama Mac bana yabancı geldiği için pc kurdum.Belki birde mac almalı ufak ufak geçiş yapmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri