[Eski] cpu cızırtıları

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ana kartımın info programından aldığım pc bilgilerini aktarıyorum:
CPU
Name : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+
Description: x86 Family 15 Model 35 Stepping 2
Manufacturer : AuthenticAMD
Version : Model 3, Sürüm 2
DataWidth : 32 Bits
Socket Designation : Socket 939
Type : Central Processor
CPU Id : 178BFBFF00020F32
CPU Family : Unknown
CPU Stepping : 2
Load Percentage : 44 %
Max ClockSpeed : 2412 MHz
Current ClockSpeed : 2412 MHz
Voltage : 1.3 V
External Clock : 201 MHz
Upgrade Method : undefined
L2 Cache Size : 1024 Kb
Display Availability : Running/Full Power
PowerManagement Supported : false
Status : OK

Name : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+
Description: x86 Family 15 Model 35 Stepping 2
Manufacturer : AuthenticAMD
Version : Model 3, Sürüm 2
DataWidth : 32 Bits
Socket Designation : Socket 939
Type : Central Processor
CPU Id : 078BFBFF00020F32
CPU Family : Unknown
CPU Stepping : 2
Load Percentage : 25 %
Max ClockSpeed : 2412 MHz
Current ClockSpeed : 2412 MHz
Voltage : 1.3 V
External Clock : 201 MHz
Upgrade Method : undefined
L2 Cache Size : 1024 Kb
Display Availability : Running/Full Power

RAM
Name : Fiziksel Bellek
Memory Capacity : 1024MB
Memory BankLabel : Bank4/5
Memory TotalWidth : 64 Bits
DataWidth : 64 Bits
Memory DeviceLocator : A2
Memory Type : Unknown

Name : Fiziksel Bellek
Memory Capacity : 1024MB
Memory BankLabel : Bank6/7
Memory TotalWidth : 64 Bits
DataWidth : 64 Bits
Memory DeviceLocator : A3
Memory Type : Unknown

SOUND DEVICE
Name : M-Audio ProjectMix
Manufacturer : M-Audio
Product Name : M-Audio ProjectMix

selamlar
ben cubase sx3 u mac ile kullaniyordum.Ve ayni sendeki sorun vardi cpu den dolayi cubase i acamiyordum.
Sonra steinberg forum da sx 3 un sorunlu calistigini okudum.Aradan bir ay gecti ve update ettim
Bence senin senin sorunun ya cubase sx 3 update etmen gerek
http://www.steinberg.net/386_1.html

yada projectMix i upadate etmen lazim.
http://www.m-audio.com/index.php?do=sup ... o=15&f=760
Cunku driver lari guncellemedigin zaman boyle sorunlar oluyor.

sx3 un hangi update ini kullaniyorsun?
projectmix'in hangi driver i yuklu?

Mesajların hemen hemen hepsini okumaya çalıştım gelinen noktada birkaç şey söylemek isterim.

Kullandığın vsti lerin dökümanını buraya yazman mümkün mü ? Çünkü bazı vsti ler tam bir ram ve işlemci canavarı.

Birde kanallara atadığın pluginleri (master dahil) tek tek freeze ederek çalışmayı deneyebilirmisin. En azından Audio drop sesleri kesilene kadar.

Sağlama yapma mantığından yola çıkarak hareket edersek belki işe yarayan bir detay bulabiliriz.

Kolay gelsin.

Sorun performans sorunu değil. Sorun eskisine göre daha iyi bir bilgisayarla eskisinden kötü bir performans almak. Yani ortada farklı bir durum var.

Bir sürü şey denendi. Fakat benim fikrim göz önünde bulundurularak donanım uyuşmazlığına karşı deneme yapılmadı...... Daha evvel de dediğim gibi, ses kartını farklı bi sistemde denemek gerek.

Çeken bilir. Ben de benzer bir sorunla karşı karşıyaydım. Ve yeni bir bilgisayar aldım. Sorun ortadan kalktığı gibi performans 8e 10a katladı adeta. Eski sistemim amd 2500 256mb ramdi. Yeni sistemim intel 3200 1gb ram. Arasında dağlar kadar fark yok ama performans olarak abartı fark var. İlk aklıma gelen şey eski sistemimle ses kartımın uyuşmadığı oluyor.

grupmulanbu' Alıntı:
...Eski sistemim amd 2500 256mb ramdi. Yeni sistemim intel 3200 1gb ram. Arasında dağlar kadar fark yok ama performans olarak abartı fark var...
Arada nasıl "dağlar kadar fark yok" yahu? Dalga mı geçiyorsun?

Hadi RAM frekansının önemini bir tarafa bıraktık, fiziksel RAM 4 katı, alooo?

Bir başlık açmıştım zamanında. Sesteki çıtırtılar için. Bir sürü tavsiye gelmişti. Onlardan biri de ram'imi arttırıp denemekti. Eski bilgisayarımda ram'i 1 gb yaptım da denedim. Fakat hiçbir değişiklik olmadı. Eski bilgisayarım gayet iyiydi. 256 ram'ine rağmen çok güzel çalışıyordu. Fakat yeni bilgisayarım çok daha iyi.

Yeni bilgisayarımı alırken kredi kartı limitim kısıtlı olduğu için herşeyini süper alamadım. Mesela işlemcim çift çekirdek değil. Ve ekran kartı almadım. Anakartın 128 mb paylaşımlı ekran kartı var. Ve eski bilgisayarımdan söktüğüm 80 gb sata harddiskimi kullanıyorum. Mükemmel bir bilgisayar olmadı fakat sorunum ortadan kalktı.

Kendi çapımda yaptığım soruşturma da benim ses kartıma sahip olup benle aynı sorunu yaşayanlara işlemcilerini ve yonga setlerini sordum. Sorun yaşayanların hepsinde amd işlemci ve nvidia yonga seti vardı. Sorun yaşamayan birkaç kişiye sorduğumda da intel işlemci ve yonga seti cevabını aldım.

Denemekten zarar gelmez sanırım. En azından yeni bir pci firewire port aldırıp masrafa sokacak bir deneme önermiyorum.

Yahu firewire400 400 mbps idi. PCI 480 mbps'di sanırım. Project mix firewire800 mü destekliyor. Eğer öyleyse PCI firewire portu ile kullanılması performansını etkilemez mi?

grupmulanbu,
Kendi tecrübeni paylaşman güzel birşey. Ama bazı yazdıklarının bu başlıkla alakası yok.

Bu yaptığın tam bir laf kalabalığı mesela:
grupmulanbu' Alıntı:
Bir başlık açmıştım zamanında. Sesteki çıtırtılar için. Bir sürü tavsiye gelmişti. Onlardan biri de ram'imi arttırıp denemekti. Eski bilgisayarımda ram'i 1 gb yaptım da denedim. Fakat hiçbir değişiklik olmadı. Eski bilgisayarım gayet iyiydi. 256 ram'ine rağmen çok güzel çalışıyordu. Fakat yeni bilgisayarım çok daha iyi.

Yeni bilgisayarımı alırken kredi kartı limitim kısıtlı olduğu için herşeyini süper alamadım. Mesela işlemcim çift çekirdek değil. Ve ekran kartı almadım. Anakartın 128 mb paylaşımlı ekran kartı var. Ve eski bilgisayarımdan söktüğüm 80 gb sata harddiskimi kullanıyorum. Mükemmel bir bilgisayar olmadı fakat sorunum ortadan kalktı...

Burda da "kendi çapında" kalmışsın:
grupmulanbu' Alıntı:
...Kendi çapımda yaptığım soruşturma da benim ses kartıma sahip olup benle aynı sorunu yaşayanlara işlemcilerini ve yonga setlerini sordum. Sorun yaşayanların hepsinde amd işlemci ve nvidia yonga seti vardı. Sorun yaşamayan birkaç kişiye sorduğumda da intel işlemci ve yonga seti cevabını aldım...
çünkü ben AMD+nVidia sistemde sorunsuz çalışıyorum, ve pekçok tanıdığım var benzer kombinasyonda çalışılan. Ayrıca bu kombinasyon, bir süre önce müzikle uğraşan profesyonel bilgisayarcılar tarafından tavsiye edilen kombinasyondu.
Son derece yanlı ve yanlış bir yönlendirme olabilir bu seninki.

grupmulanbu' Alıntı:
...Denemekten zarar gelmez sanırım. En azından yeni bir pci firewire port aldırıp masrafa sokacak bir deneme önermiyorum...
Orası anlaşıldı.

mbps olaylarını da karıştırma lütfen. O konuda bir sorun olmaz.

Yazacaklarını da dikkatli yaz ki, yanlış anlaşmalar olmasın. "256 MB ile 1 GB RAM arasında önemli bir fark yok" gibi örneğin.

Denesin. Tamam? Yazdıklarını denesin Onursal. Rahatladın mı şimdi?
Süpersin, iyi ki varsın.

Başka bir forumdan aldığım bir tavsiye sayesinde problem şimdilik gitti gibi.problemin çözümünü buraya aktarıyorum ingilizce larak.türkçeye çevirip bir hata yapmayayım

Device Manager>IDE ATA/ATAPI controllers -
Right click on your hard drive(s), click properties
Click Primary channel tab (or Advanced settings depending on your hard drive)

Make sure Transfer mode is set to "DMA if available" (or "Serial ATA DMA").

NOT PIO only.

İlter abi. Hatırlarsın belki. Zamanında sesteki çıtırdamalarla ilgili olan problemimde senden yardım istemiştim...

ilterocktive demişki;

Yazacaklarını da dikkatli yaz ki, yanlış anlaşmalar olmasın. "256 MB ile 1 GB RAM arasında önemli bir fark yok" gibi örneğin.

Belki de kendimi yanlış ifade ettim. Eski sistemim de ses kartımın sistem gereksinimlerinin yeterince üstündeydi. Ama windows'umda gereksiz hiçbir program açık değilken ve bütün görüntü ayarları kısıkken ve harddiskim de bomboşken cubase'de sadece bi kanal ve 0 plugin açıkken aynı problem yaşanıyordu. Ama şimdiki sistemimde nero ile cd yazarken ve yanında ad aware ile virüs taratırken bile cubase'de 4-5 kanal vstleriyle beraber açıkken diğer bir kanala kayıt monitörü kullanarak rahatlıkla kayıt yapabiliyorum. Yani eski sistemimde ters giden bişeler olduğu kesindi. Ve bu forum da dahil birçok forumdan aldığım tavsiyelere göre birçok şey denedim. Defalarca yeniden kurdum sistemimi. Ses kartımı aldıktan yeni bilgisayar aldığım vakte kadar olan hikayemi anlatsam ağlarsınız. Bütün bunları yaşamış bir insan olarak "ses kartım amd işlemci ve nvidia chipsetle uyumsuz" diyebilirim. Tabii ki bütün nvidia chipsetleri ve amd işlemcileri kastetmiyorum. Senin kullandığın nvidia chipset 2007 yılında üretilmiştir fakat benimki 2004 teknolojisidir. Yani yanlış kapıya varmamıza sebep olacak genellemeler yapmamalıyız. Belki derdimi iyi anlatamamışımdır ve asıl genellemeyi ben yapmış gibi görünmüşümdür. Benim başından beri fikrim m-audio ses kartlarının amd işlemcilerle ve nvidia chipsetlerle uyumsuz olabileceği idi. Ve yapılması gereken intel işlemcili ve chipsetli başka bir bilgisayarda ses kartının denenmesi idi.

Bu işte henüz yeniyim. Öğreneceğim daha çok şey var. Bildiğim kadarıyla fikirler vermeye çalışıyorum. Fikirlerimle ciddiye almamazlık etseniz bile hatalı yönlerimi belirtin...

Bu da laf kalabalığı oldu belki ama içimde kalmasındansa söyleyivereyim dedim.

Ulen bu PIO modu bir ara aklıma geldi Onursal Wave dosyalarında da bu soru olur deyince, ama nedense buraya yazmak aklıma gelmedi...

Çünkü VSTi'lardan kaynaklanan yüklenme ile RAM'in alakası yoktur (VSTi bir sampler, ve bu sampler'da eşek yüküyle sample yüklenmiş değilse).

Meğersem sorun sabit diskten data streaming miş... Tabii ki PIO mode, müzik bilgisayarında en kötü ayar. UDMA ya da Serial ATA DMA olacak, tavsiyede dendiği gibi...

Hadi geçmiş olsun.
E ama bu PIO - UDMA ayarı o ayar başlığında yazılı değil miydi zaten? Dur bir bakayım...

Yazılıymış

7) Hard disk ve CD-ROM sürücülerinde DMA'yı aktive et.

Başla > Ayarlar > Kontrol Paneli > Sistem > Donanım > Donanım Yöneticisi > IDE ATA/ATAPI Kontrolörleri > birinci IDE Kanalı ve İkinci IDE kanalı seçeneklerinin üzerine sağ tıkla > Kurallar > İleri ayarlar > Transfer Modu menüsünde "DMA eğer varsa" seçeneğini seç.

Start > Settings > Control Panel > System > Hardware > Device Manager > IDE ATA/ATAPI Controllers > Right Click Primary IDE channel and Secondary IDE channel > Properties > Advanced Settings Tab > Transfer Mode > Choose "DMA if available".

Olsun, zor yoldan öğrenmişsin demek ki...

Öğrenmenin belki de en ızdırap verici yoluyla öğrenilmiş oldu belki ama en kalıcı bilgi de budur bence.

Sevgili Onursal.

Bu bilgilerle, ilerde mağdur olanlara yardım edersin inşallah...İşlerinde kolay gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri