[Eski] Cubase 5 "Record Latency "?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

optic

Yeni üye
Tc Electronic24D ses kartım ile gitarımı bağlayıp Guitar Rig4 ile Cubase 5 'de audio kayıt aldıktan sonra dinlemede gecikme sorunum var.

Kayıt ettikten sonra play dediğim anda ses tam anlayamadığım biçimde ya önce ya sonra başlamış gibi unsenkronize çalıyor.

Ses kartımının Cubase deki ayarları 44 khz 24 bit buffer:512 bufferı daha çok düşüremiyorum ses te çatlamalar meydana geliyor.

Ancak biraz Cubase device set up bölümünü kurcaladıktan sonra altta görüldüğü gibi bir seçenek gördüm ve kırmızı olarak seçilmiş yeri "Adjust for record latency" unclick ettim ve herşey düzeldi.Merak ettiğim bu normal bir şeymi,doğru bir şeymi yapmış oldum ?

Cubase kataloğunda şunlar yazıyor;

"Adjust for Record Latency" and "Record Shift"
You may experience that audio material you record end up in a displaced position, too early or too late. The reason for this happening is often one of the following:
Your audio hardware reports an incorrect Input latency value in its communication with Cubase.
Your system has a high Output latency and you're recording with input monitoring through an effect plug-in, which in itself has an inherent latency.
This means there will be a delay between when you play something and when you actually hear it. In such a situation, you may often instinctively play "ahead of time", in an attempt to compensate for the perceived delay. However, since Cubase features automatic plug-in compensation, meaning that plug-in delays are compensated for to maintain sync and timing, the audio you record will end up in the wrong position (too early).

Yani kısaca;
Yaptığın kayıtı çok erken veya çok geç duyuyor olabilirsin.
Sebebi, kullandığın hardware(ses kartı mesela) giriş latency'yi,cubase'e yanlış raporluyor olabilir.Ya da kullandığın effekt plug-in'i çok yüksek latency çıkışlı olabilir (kendi doğasından kaynaklı).

Bu durumda ,yaptığın şey doğru olmuş oluyor.

Geri