[Eski] Cubase: Audio Enginie could not be started HATASI

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Etnikdeli

Yeni üye
Cubase'i actigimda Audio Enginie could not be started diye bir hata aliyorum.
Tama diyip gectigimde ise ses kartini gormuyor.
Bunun cozumunu bilen var mi?

Ses kartini bilgisayarin normal ses ayarlari bölümünde görebiliyormusun,ses kartinin ara yüzü calisiyormu?
Ses kartinin driver'larini ve arayüz kullanici programinin son versiyonunu internetten güncelle.

Yep. Ses kartimi windows platformunda deafult olarak görüyorum. Bir problem yok.
Focusrite-pro40'in menüsünü de görüntüleyebiliyorum.
tüm güncellemeleri de yaptim, hala neden problem devam ediyor anlamadim.

Merak ettim konuyu cubase.net ve steinbergusers.com'daki forumlardan baktım.

Konu yasal-korsanlıkla ilgili değil, hatta,cubase5,4,LE,VST farketmiyor heryerde karşımıza çıkabilir.

Önerilen, Cubase'in pool bölümündeki çöpü boşaltıp,ses kartı driver'larını kaldırıp tekrar yüklemek(mantığını anlamadım ama).

Umarım işe yarar.

Bu hatadan müzdarip bir vatandaş da,resmi olarak sorunca,Steinberg'den''müzik yaptığnız PC ile diğer işleri yaptığınız PC'yi ayırın,bu sorunu daha yaşamazsınız'' denmiş(ne kadar da güzel bir çözüm).

(Parantez aç)
"yazılımın yasal mı?" sorusunun sorulmasının bir nedeni de, yanıtın "evet" olması durumunda "Compel'den destek al" tavsiyesinin verilebilecek olmasıdır.

Ayrıca bu sorunun gelmesi çok doğaldır. Bu soruya herkesin sakin bir şekilde "evet" ya da "hayır" diye yanıt verebilmesi gerekir. "Hayır" diyeni de iple asacak halimiz yok.
Nasıl çalıntı araba kullanan birine sempati beslemiyorsak, çalıntı/korsan yazılım kullanana da antipati duymak doğaldır.

Bu forumda bu tip sorunun gelmesine herkesin alışması, ve artık her bu soru sorulduğunda "toplumsal ayaklanma" vari bir davranış biçiminden kaçınmakta bence yarar var.

Sana diyorum sibiryalı, ama gelinler anlasın. Sen tepkili olduğun için falan değil... ileride tepkili olabileceklere bu sözüm.
(Parantez kapa)

Etnikdeli, o hata mesajı pek karşılaşılan bir şey değil. Sorununu Compel ile görüşerek halletmeye çalış.
Derim ben.

ilterocktive' Alıntı:
Bu forumda bu tip sorunun gelmesine herkesin alışması, ve artık her bu soru sorulduğunda "toplumsal ayaklanma" vari bir davranış biçiminden kaçınmakta bence yarar var

Ben de aynı kanaatteyim.

Hatta bunun için belki yeni başlık açılıp,tartışıp,konuyu bağlamak lazım(evvelden de tartışılmış olabilir,aradım bulamadım).

Korsan yazılım Türkiye'nin bir gerçeğidir.Biz ''cici'' onlar ''kaka'' gibi bir yaklaşım çok da doğru durmuyor.

Etnikdeli' Alıntı:
Yep. Ses kartimi windows platformunda deafult olarak görüyorum. Bir problem yok.
Focusrite-pro40'in menüsünü de görüntüleyebiliyorum.
tüm güncellemeleri de yaptim, hala neden problem devam ediyor anlamadim.
Ben de anlamadım.

Karşılaştığım bir sorun değil.

Compel bu konuda daha çok bilgiye sahip, ya da yardımcı olabilir herhalde.

Geri