[Eski] Cubase Le4 Uyumluluk Sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

bkb7

Yeni üye
Selamlar,
Zoom G2Nu model elektro gitar prosesörü satın aldım, yanında orijinal olarak Cubase Le4 yazılımı geldi. Aleti USB ile bilgisayara bağlayabiliyorum.

Ancak Cubase Le4'ün uyumluluğu sadece Xp ve Vista. Bende de Windows 7 (32 Bit) var.

İlk kurduğumda çalışmadı, uyumluluk ayarlarını değiştirdim, her bir eski Windows sürümünü denedim, hiçbiri olmadı...

Steinberg'in sitesinde Windows 7 için bir hotfix yayınlanmış, onu indirip kurdum yine olmadı. Tekrar baştan yaptım birçok kere, ama sürekli aynı 3 farklı hatayı verip açılmıyor.Hatalar da şunlar:

run time error 216 at 01b4389e

SRV#001
cled error

cled error
there seems already an instance running

Nasıl düzeltebilirim,yardım edebilecek olan varsa sevinirim.

Saygılarımla.

Muhtemelen Cubase ile ilgili bir program arka planda çalıştığı için o uyarı mesajını alıyorsun.
Google'da araştırma yaptığımda senin durumuna uyan tek tavsiye, bilgisayarın ilk açılışında otomatik olarak yüklenen lisans programını geçici olarak "otomatik yükleme"den kaldırmak (Run at Startup).

Win7 Control Panel'inde "Windows Defender"ın altında "Stop a program from running at startup" sekmesine tıkla. Yeni açılan menüde Cubase'in çalıştırdığı yazılımı seç, ve sağ alt köşedeki "Disable" (Etkisizleştir?) tuşuna bas. "Emin misin" sorusuna "evet" de.
Menülerden çık, bilgisayarını yeniden başlat, bir de bak bakalım böyle yapınca ne oluyor.

Cubase LE4 lisanslıysa, desteği ya donanımı aldığın yerden, ya da onlar anlamıyorsa Steinberg'den alacaksın.

Şunu söylemeyi unuttum, kurarken şöyle bir hata veriyor:

The File 'C:\Windows\system32\msvcp60.dll' could not be opened.Please check that your disk is not full and that you have access to the destination directory.

Bu hataya tamam dediğimde ise kurmaya devam ediyor ve bitiriyor kurulumu.Sonrasını biliyorsunuz zaten.
Ancak diskim dolu değil, 10GB boş yer var ve bilgisayarın tek kullanıcısı benim, destination directory için herhangi bir access'e ihtiyacım olduğunu sanmıyorum. :)

Windows Defender'ın altında dediğiniz gibi bir sekme bulamadım, sistemim türkçe ama "başlangıçta çalışan programı durdur" gibi bir seçenek göremedim.

İlk mesajımda bahsettiğim hatalar programı kurar kurmaz daha kurulum aşaması tam bitmeden çıkıyor hemen, bir de bilgisayarı tekrar başlattığımda çıkıyor.Açtığımda yükleniyor ekranı geliyor ancak Windows programı durdurup kapatıyor.

Steinberg'den nasıl destek alabilirim peki?

Olayın kökü kullanıcı haklarında gizli. System32 klasörü altında tam erişime tek yetkili grup "TrustedInstallers", administrator bile yazıp silme değiştirme yapamıyor. Haliyle sizin admin olarak çalıştırmanız bir işe yaramaz. Yapmanız gereken tek şey "msvcp60.dll" dosyasının özelliklerine gidip, sahipliğini administrator'a da vermeniz. O zaman sorun hallolur.

Geri