[Eski] cubase mıdı kayıt sorunu çok enteresan

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ardal

Yeni üye
merhaba arkadaşlar çok garip sorunla karşı karşıyayım mıdı klavyem ıle çaldığımı duyuyorum ama kayıt dediğim zaman kayıt yapmıyor kayıt sırasında key edıtor acıyorum fare ıle bastığım zaman kayıt ediyor bu zamana kadar böyle birşey yaşamadım bazen kendı kendıne duzeliyor bir başka sorun da örnek bas yazıcam bir notaya arka arkaya 2-3 defa bastığım zaman bastığım nota sonuna kadar gidiyor

m audio ozone kullanıyorum hem mıdı klavye hem ses kartı bilgisayarım windows 7 32 bit bu sorunu yaşayıpta çözenler varsa lütfen yardım edin çıldırmak üzereyim 2 haftadır bununla uğraşıyorumm

ardal,
Cubase ile ilgili soruları Cubase forumuna sorarsan, daha çabuk yanıt alma ihtimalin olabilir:
http://www.muziktek.net/forum/viewforum.php?f=7

Bu klavye/arayüzle daha önce MIDI kayıt aldın mı?
Ses kaynağı Ozone mu, yoksa Ozone ile bilgisayar içindeki bir sanal enstrümanı tetikleyerek mi sesi duyuyorsun?
Hangi Cubase sürümünü kullanıyorsun, ve o sürümü güncellemeyi denedin mi?

Yanıtları burada verebilirsin, belki bir forum yöneticisi bu başlığı Cubase forumuna taşır.
Ama eğer Cubase'e has başka bir sorun olursa, dediğim gibi, o forum bölümünde sor.

üstad yanlış yere açmışsam affola ama forum ingilizce olmuş ben görmeyeli türkçeyi doğru konuşalım derler imla hatalarına bakarlar sonra da forumu ingilizce yaparlar çok sinirlendim bu olaya...neyse ben derdime derman bulmaya bakıyımm. üstad ben bu klavyeyle daha önce çok kayıt aldım herhangi bi sorun yok.ayrıca aletin içinde kendi sesleri yok vst kullanıyorum ve cubase sx3 sürümünü kullanıyorum ama bugun baska pc ye kurdum aynı setup ı orda sorunsuz çalıştı o pc xp ydi benim kullandığım pc ise win7 32 bit çok saçma bir sorun daha önce defalarca kurulum yaptım ama böyle birşeyle karşılaşmadım

ardal' Alıntı:
üstad yanlış yere açmışsam affola ama forum ingilizce olmuş ben görmeyeli türkçeyi doğru konuşalım derler imla hatalarına bakarlar sonra da forumu ingilizce yaparlar çok sinirlendim bu olaya...
Hangi forumdan bahsediyorsun?
Linkini verdiğim forum bölümü, yine müziktek'te. İngilizce olan bir şey değil.

Belki kullanıcı panelinde, kendi forum ayarlarını değiştirmen gerekiyordur.
http://www.muziktek.net/forum/ucp.php
Orada "Board Preferences" (tercihler) sayfasında sana görünen forum dilini Türkçe'ye ayarlayabilirsin.
Eğer derdin oysa.

ardal' Alıntı:
neyse ben derdime derman bulmaya bakıyımm. üstad ben bu klavyeyle daha önce çok kayıt aldım herhangi bi sorun yok.ayrıca aletin içinde kendi sesleri yok vst kullanıyorum ve cubase sx3 sürümünü kullanıyorum ama bugun baska pc ye kurdum aynı setup ı orda sorunsuz çalıştı o pc xp ydi benim kullandığım pc ise win7 32 bit çok saçma bir sorun daha önce defalarca kurulum yaptım ama böyle birşeyle karşılaşmadım
O zaman Ozone'un Win7 sürücülerinde (driver) bir sorun olabilir.
Ozone'a ait en yeni Win7 sürücüsünü kullandığından emin ol.
En yeni sürücüler, Avid'in sitesinden indirilebilir.

Geri