[Eski] cubase - pan problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

drsuphiba

Yeni üye
Çok abuk sorular sorduğumun farkındayım, sebep olduğum kirlilik için özür diliyorum.

Beni deli eden bir durum var. herşey gayet güzel giderken 2 kez farklı drive tonlarında çalıp %80 gibi bir oranla sağa ve sola panladığım gitarlar kayıt yaptığım gün gayet net sağ ve soldan ayrı ayrı gelirken şimdi ortadan geliyor! Sinyal ise sanki kanal panlıymış gibi yani olması gerektiği gibi görülüyor göstergede ancak sesler ortada..

Sıkıntılıyım, lütfen yardım.

Kullandigin ses kartini bilmiyorum ama,ses kartinin arayüzünde output'larda panlar ortada olabilir.
Yada Cubase'in icindeki output Bus'u mono acmis olabilirsin.F4 ile tikla bak.

Tc konnekt 6 kullanıyorum. F4'e de baktım o kısım da vst ile ilgili sanırım ancak zaten sağ ve sol şeklinde stereo outlar var :/
Sıkıntı şurada ki kayıt yapılan birkaç gün panlı kanallar gayet güzel çalışıyordu.. Şimdi de görüntü olarak çalışıyor ama ses yok:( "Ben birşeyleri kurcaladım mı?" diye düşünüyorum ama bu tarz problem yaratacak bir ekran görmedim bile.. Yani bir ayarı bozduğumu da düşünmüyorum.

Bilgisayar böyle birşey işte,her zaman süprizlere açık,save-as yapmış mıydın ilk halini?Yaptıysan farkeden bişey olmadı galiba.
Peki şu anda pan işlev görmüyor mu yani?

Bir de taktik olarak,başka çalışmalarında aynı şey oluyor mu yoksa sadece bu bahsettiğin çalışmanda mı oluyor?Eğer öyleyse birşeyleri karıştırmşsın demektir.Ben de merak ettim şimdi,eve gidince manuelinden bakacağım umarım bulurum çözümü...

Pan lı halinin kaydedilmiş hali var, ancak herşey aynı. Kılavuzdan da baktım ayarlarım tamam gibi duruyor.. Kesin garip küçük bir ayar çıkacak sonunda bu sorunun sebebi ama çok sinir bozucu gerçekten.
Şunu da anladım ki gitar kaydı panlama yapılmayınca ne kadar kıytırık geliyormuş!!

Sağlı-sollu panlanmış seslerin kaynağı aynı olmasın?

Ayrıca sibiryalı "başka çalışmalarında aynı şey oluyor mu" diye sormuş. Onu da atlama lütfen.

Gerçek bir gerizekalıyım! :)
Konnektin üzerindeki "mono" düğmesi açıkmış ve ben bir haftadır sürekli suçu cubase ayarlarında aradım.. Sildim, yeniden kurdum, bilgisayara format attım vs..
Zamanınızı çaldığım için özür diliyorum..

Son 5 nöbetim kaldı kölelikte abi:) sonra okul bitiyor. Tabi bu durum "salak" olduğum gerçeğini değiştirmez :))

Diğer yandan yeniden sağ ve sol şeklinde duyabilince çocuklar gibi sevindim..

Öyle deyip durma be abi kendine! Ben bir kere neden gitardan ses gelmiyor diye kurcalanabilecek her yeri kurcaladım. Cubase, seskartı vs...

O zamanlar da hiçbirşey bilmiyordum. Windows ses denetimi falan derken baktım ki jak yerde duruyor. Takmamışım. Format bile atabilirdim yani!!

Şimdi salak mıyım ben hayvan mıyım? :lol:

Dalıyor insan bazen diyeliiim... :oops: :mrgreen:

Yahu ben şu format işini anlayabilmiş değilim... Windows 95 ve Cubase VST 3'ten beri, şu an kullandığımız tipteki bilgisayarları kullanıyorum (stüdyodaki ATARI'yi saymazsam), "format atayım da düzelsin" dediğimi hatırlamıyorum.
Format sonrasında düzelmiş bir problem de hatırlamıyorum. Olsa olsa sistemi temiz hale getirmişimdir...
Kim söylediyse size şu "format at, düzelsin" lâfını, onu evire çevire dövmek gerek.

İlter Abi,
O an problemin düzeleceğini bilsem hiçbir işe yaramayacağını bildiğim halde takla falan bile atabilirim:)
Kızma ne olur. Saçma bir çaresizlik durumu, "uff olsun artık" hissi.. ne bileyim.

Sende değil, format fikrini akıllara getirende kabahat :)
Tabii Microsoft'un payı da yok değil bunda.
Herneyse... geçmiş olsun, düzeldi ya, o önemli :)

firestorm' Alıntı:
Öyle deyip durma be abi kendine! Ben bir kere neden gitardan ses gelmiyor diye kurcalanabilecek her yeri kurcaladım. Cubase, seskartı vs...

O zamanlar da hiçbirşey bilmiyordum. Windows ses denetimi falan derken baktım ki jak yerde duruyor. Takmamışım. Format bile atabilirdim yani!!

Şimdi salak mıyım ben hayvan mıyım? :lol:

Dalıyor insan bazen diyeliiim... :oops: :mrgreen:

Hahaha süpermiş,ofiste herkes bana bakıyor neye gülüyorum diye :lol: :lol: :lol:

Geri